Английският посланик у нас: Благодарим ви!

"България вече изрази солидарността си към Великобритания"
29 мар 2018 09:10,
282
Английският посланик у нас: Благодарим ви!
Снимка: архив, Булфото

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс изрази благодарността на страната си за придприетите от нас мерки по случая "Скрипал".

Припомняме ви, че десетки европейски страни отзоваха руски посланици и дипломати, докато нашето правителство привика за консултации посланикът ни в Москва Бойко Коцев, който късно снощи се прибра, но не пожела да коментира какво ще го консултират.

Още по темата

"Има много страни като България, които поради географски, икономически и енергийни причини, за които е много трудно да вземат такова решение. България присъства в тази реакция на международно равнище, за кеото ние сме много благодарни", заяви днес Хопкинс пред Нова тв.

По думите й за Великобритания няма колебания, а има голяма вероятност Русия да е виновна за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му.

"Русия развива през последните 10 години невропаралитични вещества за убийства в световен мащаб. Това е поредица от действия. Години наред Русия погазва международния правов ред - намесата й в цял свят, кибератаки. У нас това се разглежда като поредица от последователни действия и за нас е много важно да покажем, че ние повече няма да търпим подобни неща", каза още тя.

"Сигурността на Европа е и британската сигурност. Управлявайки развода си с Европа, искаме от нея да постигнем ниво на сигурността, за да можем да се справим със заплахите, защото те не са само към Великобритания", обясни посланикът на Великобритания у нас.

"През последната годинаи  половина водих много разговори с българското правителство и едно от нещата, което се откроява в тях винаги е, че ние ще останем приятели след напускането ни на ЕС. Ние ще продължим да изграждаме вазимните си отношения. Те са много сили в борбата с тероризма, нашите търговски отношения се разрастват. За нас е много важно да продължим да привличаме българските студенти", завърши дипломатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
2
 
24
 
! Отговори
тя преди 6 години
Англия брои , кои са на нейна страна ,та да започне с Америка воени действия срещу Русия ,така както го правят в Алжир, Либия Ирак Сирия Авганистан ,Югославия и пр. Ама ние да му мислим , ще сме най- потърпевши и ще гинем заради англичани и американци !
203
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е провокация организирана от сащ ,а великобритания е традиционен изпълнителна подобни мръсотии . Посланичката наснимката е също такава индивидуална изпълнителка на мръсни поръчки . Имаправо Русия да разработва такива газове --за почистване на мръсотията .
202
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо няма доказателства за вината на Русия?Цял свят разбра, че Англия и САЩ шантажират страните-марионетки!
201
7
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До ангел Кой те кръстил пък тебе Ангел бе?За тебе *** звучи гордо-*** си ти,ане българин.
200
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Анонимен 216 Ти определено нямаш.
199
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господарят благодари на раята
198
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жо Хопкинс Българите макар и много бедни имат глави на раменете си.
197
1
 
12
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 6 години
Английският посланик да ми направи услуга без ръце. Благодаря.
196
0
 
0
 
! Отговори
още отговор преди 6 години
ми ако проповядваш връщане към родово-общинния строй и всеки сам да си произвежда всичко, почвам да си правя електромобил, че дизелът ми пуши и кашлям от него. А да, и от работа нямам време да си правя закваска и да си копая био-марулата.
195
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що постоянно ни занимавате с глупостите на европейските и английските чиновници!Целия свободен свят разбра, че Русия не е отровила Скрипал( ако искаше, щеше да го елиминира в Русия)!Целия свободен свят и мислещите хора в него искат доказателства по случая Скрипал- заключения, експертизи и т.н.! А такива Англия още не е предоставила!Англия сама се п.о.у.*** в гащите си- засега само ЕС и САЩ изявиха желание да се омажат до ушите с английските химически а.к.и.т.а, а Англия им вика тенкю!
194
1
 
24
 
! Отговори
РР преди 6 години
Госпожо Хопкинс, не благодарете на България, а само на няколкото ваши подмазвачи!ПоздравиРР
193
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕЧЕ СТЕ ДОСАДНИ. Колко трябва да е плитък човек, че да се гордее с този т.н. съдУдарихте дъното вече.Ти явно не знаеш. Да те светна. Т.нар. Народен съд е РАЗПОРЕДЕН на победените от Англия, САЩ и СССР! От Англия! И са произнесени 2700 смъртни присъди. Обвини Англия!
192
0
 
4
 
! Отговори
отговор преди 6 години
До Искам и азНаучих се да си правя сама жива закваска. Изчетох какво ли не, спомних си, какво ми разказваше една приятелка на майка ми, работила във фурна през 50-те години.Заложих си опити и успях.Сама си меся хляб и не ям такъв от магазина.Въпрос на избор!Почти всичко може да е въпрос на избор, продиктуван от наличието на желание за избор.
191
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕДИН ПОНЕ ДА КАЖЕ - ЗАЩО ПРАТИХ СОЦ.ОТРОЧЕТО СИ В ЗАГНИЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ - ИСКАМ ОТГОВОР ??? А ВИЕ ?Момко, аз пратих отрочето си в загниващия капитализъм. Защото същият този разби всичко ценностно в образованието в Бг. За мое голямо съжаление в нашата Родина се насади не загниващ, а гнил капитализъм. Това, че съм го пратил там, при богатите бивши колониални държави, натрупали богатствата си с ограбване на цели континенти, а сега и нас, не ме лишава от чувство за справедливост.
190
1
 
2
 
! Отговори
Искам и аз преди 6 години
отговор - защо ядете гадния химически хляб по магазините?????? Ми защото иначе ще умра от глад, не че ми харесва
189
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕДИН ПОНЕ ДА КАЖЕ - ЗАЩО ПРАТИХ СОЦ.ОТРОЧЕТО СИ В ЗАГНИЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ - ИСКАМ ОТГОВОР ??? А ВИЕ ?
188
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това мъж ли е, жена ли е, *** ли е, че не можах да разбера.
187
1
 
10
 
! Отговори
ХЕМ ПЪРДИ ХЕМ преди 6 години
БЛАГОДАРИ.Пътуват германец, французин и БАЙ *** във едно купе.Влиза и ЛЕЙДИ? Дамата пръднала и французина деликатно се извинил вместо нея.ЛЕЙДИ пръднала втори път.Този път се извинил германеца.БАЙ *** КАЗАЛ- Отивам да пуша ако дамата се на.......ре да знайте че бях АЗ.Кой накрая ще е най виновен?
186
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОНЗИКак да го запомня, то толкова ни е набивано в главите, че не можем да го забравим, което не значи че е вярно, ясно
185
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СмиреноЕ, ВЕЧЕ СТЕ ДОСАДНИ. Колко трябва да е плитък човек, че да се гордее с този т.н. съдУдарихте дъното вече