Ще връща ли Германия мигрантите на границата? Да видим!

Засега всички провинции трябва да осигурят центрове за задържането им
19
Ще връща ли Германия мигрантите на границата? Да видим!
Снимка: Reuters, архив

Германската полиция трябва да има правото да връща още на границата мигранти, които нямат разрешително за влизане в страната, заяви ръководителят на германския полицейски профсъюз Ернст Валтер на фона на дебата за мигрантската политика на страната, предаде БТА като се позова на ДПА.

Още по темата

Според плановете, представени от министъра на вътрешните работи Хорст Зеехофер през април, Германия създава пет специализирани мигрантски центъра, където ще бъдат приемани търсещите убежище, докато бъде решено дали имат право да останат.

Ернст Валтер обаче каза, че тези центрове ще станат излишни, ако полицията има правото законно да връща още на границата "в нашите - без съмнение безопасни - две съседни страни" чужденците без право на влизане в Германия.

Той допълни, че всички германски провинции трябва да осигурят достатъчно центрове за задържане и да работят със съдилищата за депортирането на хората, които са длъжни да напуснат страната.

Специализираните центрове трябва да заработят до октомври. Досега обаче само три провинции са изявили желание доброволно да се включат в проекта, каза миналата седмица в Берлин Хелмут Тайхман, държавен секретар във вътрешното министерство.

Зеехофер бе отбелязвал по-рано, че германската федерална полиция би могла да осигури допълнителна подкрепа за полицията на провинциите в бежанските центрове.

Валтер обаче изтъкна, че ще бъде по-добре полицията на провинциите да подкрепя федералната полиция в усилията за предотвратяване на всички незаконни влизания на границата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Песимиста бил оптимист, но с натрупан опит. Чакаха лекари и инженери да им отидат на крака, че да не местят и останалите си заводи на изток при по-евтини хора. А получиха какво - трафикантите на дрога и оръжие бързо хванаха "нишата" - подлъгват най-необразованите с приказки за рая в ЕС, хората си разпродават всичко и срещу тези пари ги водят в Европа. Те път назад нямат - вече нямат нищо. А нямат и образование. Статистиките в немско вече са показали процента на интеграция и изтрезняването факт.
15
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо да ги връщат ве? Меркелица нали обеща че всички с архитекти, учители, доктори и инженери? Ще са много полезни за немската икономика.
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14...А сърбите им посвещаваха песни и стихотворения,за добре дошли?!
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали Меркел ги покани,да дойдат всички,без ограничение?
12
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм... "мигранти", а... Май смениха плочата дойчовците. Още ще я сменят...
11
0
 
28
 
! Отговори
Трафиканта преди 5 години
Баба Меркел пак се е объркала нещо
10
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересна работа- понеже едно време са имали много свободно време и пари, започнали да правят разни стени и огради. Шампиони са китайците с цели 21000км. Римляните пък направили Адриановия вал на Албиона, 110км. Иранците и те със стената Горган, 180км. И ние, разбира се, с Еркесията от крумово време, от Черно море до Марица .Все пак американците държат второто място- скромните 930км с Мексико .
9
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Танте Меркел да излезе по всички световни медии и да обяви края на гостуването на "мигрантите".И кой от къде е.Всички останали ''мерки" са лицемерие.
8
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците май пак ще отидат в другата крайност. Бежанците ще избягат от Германия. Бежанците не са ли чували какво са направили германците преди време? В Германия е много опасно. Днес демокрация, утре - демонизация. Пучдемон го хванаха те.
7
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква метаморфоза- от плюшени меченца до центрове за задържане.
6
8
 
35
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Шъ са спарите бе, налъ тъй речи Танте ! Джърман икономика - дъ бест, бъ фърст, номбър уан! Дойчланд, дойчланд юбер алес !
5
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една след друга всички държави ще започнат да спират още на границите сиЩе устоят тези с по-силна полиция и властПита се - ние къде се класираме по този показател сред 28-теМоже ли да удържаме границата с Турция?
4
2
 
54
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тия к'во се правят на л.уд.и!?Може би искат да ги пратят насам?Да не би ние да сме ги канили?Имат си в изобилие самолети-да си ги пращат обратно кой откъдето е!А неопознатите може да пускат с парашути-поне континента лесно се определя по външния вид,ха-ха!
3
3
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали бяха добре дошли, пък сега ще ги връщате? Посрещахте главорези и джихадисти с мечета, пък сега ще ги проверявате? Нали вежливо ни учехте, че клет бежанец може да ходи където си поиска и ние нямаме право да му отказваме? Нали ваши сънародници идваха да ни режат оградата защото била недемократична? Всички бежанци да ходят в Германия. Който ги е поканил той да си ги дундурка.
2
7
 
72
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
Нещо мирише на нарушение на евроатлантическите ценности.
1
1
 
84
 
! Отговори
5086 преди 5 години
Като ще ги връщат, направо в родината им. Лишено от смисъл е да ги месят от една държава в друга в ЕС.