Великобритания склони: предлага свободна търговия с ЕС

Тереза Мей с обща позиция на правителството
7 юли 2018 11:00, Петя Славова
62
 Великобритания склони: предлага свободна търговия с ЕС
Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей обяви, че правителството е постигнало обща позиция за създаване на зона за свободна търговия между Великобритания и ЕС след Brexit-а, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

"Кабинетът договори общата ни позиция за бъдещето на преговорите ни с ЕС. Предложението ни е за създаване на зона за свободна търговия между Великобритания и ЕС с набор от общи правила за промишлените стоки и селскостопанската продукция", се казва в изявление на Мей след заседание на кабинета в Чекърс, извънградската резиденция на британските премиери на 70 км северозападно от Лондон.

"Договорихме се и за нов митнически модел, който ни дава свободата да сключваме нови търговски споразумения със страни от цял свят", заяви Мей.

Според в. "Таймс", който не цитира източници, Мей е обещала на съюзниците си в кабинета, че ще уволни външния министър Борис Джонсън, ако той се опита да подкопае преговорната позиция на правителството с ЕС, отбелязва Ройтерс.

Някои британски вестници писаха, че Джонсън, който бе сред водачите на лагера за напускане на ЕС на референдума за Brexit-а от 2016 г., вчера преди заседанието на кабинета се е срещнал с най-малко петима други министри, с които е обсъдил как да реагират на плана на Мей, отбелязва ДПА.

В изявлението на правителството се посочва, че Великобритания ще продължи и подготовката за сценарий за Брекзит без постигнато споразумение с ЕС за бъдещо сътрудничество.

Тереза Мей заяви също, че следващата седмица британското правителство ще публикува Бяла книга, в която ще бъде подробно описано как Лондон възнамерява "да си върне контрола над своите пари, своите закони и своите граници", отбелязва БТА.

Преговарящият на ЕС за Brexit-а Мишел Барние написа в Туитър, че с нетърпение очаква публикуването на Бялата книга и че ще направи оценка на предложенията на британското правителство, за да прецени дали те са осъществими и реалистични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
18
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименВ грешка си единствената цел скоро на Света ще е германия да се разпадне на ландове.Те нямат и шанс катастрофално застаряващо население подменяно с нискообразовани африканци.Бита карта са както те така и цялата им индустрия.Франция отдавна не е фактор а "държави" като Италия и Испания са само беден придатък на европа с ЕС е свършено.Англосаксонците ще продължат да управляват Света.
35
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФактПРИКЛЮЧИЛ СИ РУБЛАДЖИОКАНАДА АВСТРАЛИЯ И НОВА ЗЕЛАНДИЯ ОФИЦИАЛНО ОБЯВИХА, ЧЕ ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ВЕЛИКОБРИТАНИЯ САМО ДОКАТО КРАЛИЦАТА Е ЖИВА ИЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СЕ РАЗПАДНЕ!!!ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ДО 3 ГОДИНИ ОТ НАПУСКАНЕТО ИМ НА ЕС!-----------------------СЕГА Е МНОГО ПО-ВАЖНО ЗЛОТО РУСИЯ ДА СЕ РАЗПАДНЕ ВЪЗМОЖНО НАЙ-СКОРО ИЛИ ДА СЕ СКАПЕ КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ!
34
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейците спечелиха напълно преговорите. Няма да е изненада ако накрая може и да работят на острова без разрешение, както сега. Излизането от ЕС се превърна в фиаско за Великобритания.
33
2
 
4
 
! Отговори
"31" преди 5 години
31,31,31,Благодаря ти за съвета,Но аз одеколон и (джин) не пия. Във мъжки клубове не ходя и лисици с кон не гоня.
32
2
 
11
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Велико"британия била склонила- хахахахаха. Склоняват да си оставят превилегиите от ес, а да нямат задължения.
31
21
 
4
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До Анонименгерманофилите крещят истерично.Англия държи Канада Австралия Нова Зеландия цялата Британска общност и търгува основно със САЩ която е първа икономика в Света.Велика Британия няма нужда от това да я обира германия с девиза си мейд ин джърмани!
30
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФактРУБЛАДЖИО КАТО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НИЩО НЕ ИЗНАСЯ ОТКЪДЕ И Е ТОЗИ ОГРОМЕН БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ КОЙТО ПРАВИ НА ГОДИНА :DЖАЛКО , ЧЕ РУСИЯ ОЩЕ НЕ Е УНИЩОЖЕНА ФИНАНСОВО НО И ТОВА ЩЕ СТАНЕ ТОЧНО КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ СТЕ НА КОЛЕНЕ!
29
13
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Великобритания нищо не изнася и не печели от ЕС.ЕС се доминира от германия която чрез всячески способи е издигнала логото произведено в германия и никой друг производител не може да се наложи освен германските компании.Европа с изключение на германия е във финансов колапс бедна и с изчезваща средна класа.А на вносителите от други държави се налагат брутални мита с цел намаляване на конкуренцията.В заключение може да се каже че цяла Европа работи за бюргерите!
28
2
 
19
 
! Отговори
Джоко преди 5 години
Накрая старата коза ще си смъкне гащите, но ще бъде късно ?
27
5
 
7
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
От новичока може и да имат излишък, но ако им продаваме паста за зъби и четки ще избием пазара. Само първо да ги научим как се използват :/
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия се сетиха.Блага работа си е СВОБОДАТА.
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАЖЕТЕ ПОНЕ ЕДНА АНГЛИЙСКА СТОКА ЗАРАДИ КОЯТО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ В БЕЗМИТНАТА ЗОНА!ШОТЛАНДИЯ ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА ПРИЕМАНЕ В ЕС ВЕДНАГА СЛЕД РАЗПАДА И!! ДАНО РЕФЕРЕНДУМА ЗА РАЗПАД НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е ПРЕЗ 2019-ТА ТАКА Е НАЙ-РАЗУМНО!!!КРАЛИЦАТА МАЙКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОСТАВЕНА ПОД ФИНАНСОВ ЗАПОР ЩОТО АЛЧНАТА КЕЙТ ,ЩЕ Я НАКАРА ДА ПРЕХВЪРЛЯТ И ПРОДАДАТ ИМУЩЕСТВОТО ПРЕДИ ДА ИМ ГО КОНФИСКУВАТ!
24
4
 
15
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
Теа може да търгуват само с новичок. Както изглежда си го пройзвеждат в големи излишаци.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До20!Много меко казано, имено тия обикновени хора( расистите)повярваха на фарадж и (ждонстурчина) та изкараха ингилизия от европейския сз!На турчин доверие да немаш!
22
3
 
33
 
! Отговори
Не ми дреме за тези преди 5 години
Никаква свободна търговия с тези. Като искат брекзит да се омитат и толкова. Какво може да даде англия на Европа, което Европа да не може да набави от където и да е по света? Нищо. Ами като е така англия да си стои на мъгливия остров,да им се отнеме достъпът до свободните пазари на ЕС и да им се въведат визи. Те хем искат да напуснат ЕС, но да си запазят свободните пазари. Еее такова животно нема. Веднага визи за англичаните и да не стъпват повече в ЕС. ЕС без англия може,но англия без ЕС трудно
21
1
 
20
 
! Отговори
Терезка и преди 5 години
останалите вампири нещо цял ден не са споменали "Държавата". Явно времената са тежки. От половин час се чудя, какво имам в къщи от островитяните или от техни фирми поне? Едно вълнено одеало. Вярно, почти толкова хубаво колкото родопското ама английско. Нищо друго, ама нищичко от тия чифтоподобни.
20
7
 
10
 
! Отговори
Коджабашев преди 5 години
Британците не ги мислете ще си търгуват със САЩ.За ЕС първата и най- важна стъпка е създаването на зони за сигурност в Африка и Близкия изток за бежанците и връщането на дезертьорите (мъже във военна възраст) там да строят и да пазят ред с ЕС инструктори,финансиране и охрана от НАТО с демилитаризирани зони
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига сте тролири, бе! Аман от луди хора, без грам връзка с реалността
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛЕД РАЗПАДА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПРЕДЛАГАМ ЗА СИНДИК ДА ИМ БЪДЕ НАЗНАЧЕН БОЙКО БОРИСОВ!!! УБЕДЕН СЪМ , ЧЕ БОЙКО ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ДОРИ КРЕДИТОРИТЕ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА НЕ ВЗЕМАТ И 1% ОТ ДЪЛЖИМИТЕ ИМ СУМИ!!НАШ БОЙКО ЗНАЕ КАК ДА СЕ ИЗТОЧИ ДЪРЖАВА БЕЗ ДА СЕ ОСТАВЯТ ГОЛЕМИ СЛЕДИ! И ОТ КТБ НЯМА ДА ВИДИМ НИЩО!
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Великобритания никога няма да се разпадне, нито пък кралското семейство. Явно нямате представа за какво става дума. Британците са като цяло изключително сервилна нация, с изключително строги йерархии, които изглеждат променене през последните 20 години, но това е само на повърхността. Цялата им външна и вътрешна политика е конструирана около короната. Цялата система работи на първо място за тях. Може да няма пари за здравеопазване, но има милиарди за ремонт на Бъкингамския, и т.н