Почина британката, отровена с "Новичок"

Състоянието на мъжа остава критично
9 юли 2018 07:41, Петя Славова
85
Почина британката, отровена с "Новичок"
Снимка: Reuters

Британската полиция започна разследване за убийство след вчерашната кончина на 44-годишна жена, отровена с нервнопаралитичното вещество, известно като "Новичок", предадоха световните агенции.

Доун Стърджис, която беше отровена със забраненото вещество в британския град Еймсбъри, почина снощи. Тя беше приета в болница в Солсбъри на 30 юни, заедно с 45-годишния Чарли Роули. Неговото състояние остава критично, отбелязва Асошиейтед прес.

Още по темата

Според полицията те са били изложени на същото нервнопаралитично вещество, използвано през март при извършеното в Солсбъри отравяне на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Британските сили на реда подозират, че те са се отровили от замърсен с веществото предмет, останал от първото нападение, за което Лондон обвинява Москва. Русия отрича категорично обвинението.

Британският вътрешен министър Саджид Джавид посети вчера Еймсбъри и Солсбъри, за да увери жителите, че рискът за гражданите остава много нисък, въпреки случаите на отравяне.

Над 100 полицаи работят по откриването на малко шишенце, за което се смята, че е съдържало "Новичок".
Премиерката Тереза Мей заяви, че е шокирана и възмутена от новината за смъртта на Стърджис, предаде ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
10
 
! Отговори
Porter Down преди 5 години
Злоумышленник предполагал, что на их месте должна была оказаться Королева, но Роули и Стерджес успели покопаться в помойке раньше не. Они спасли Королеву ценой своих жизней!
52
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешници сте англичаните и жалки ..Все търсите за виновник някой друг ...и особено Русия...Явно доста ви бърка...Оправяйте си бакиите и не ни занимавайте с глупости !И да познаем пак е набедена Велика Русия ...ама стига вече ...повръща ни се от едно и също...Измислете по готина лъжа...
51
3
 
40
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Страхотен фарс!
50
4
 
35
 
! Отговори
не може да бъде преди 5 години
Не е ли малко прибързано да се твърди,че жената е отровена от т-н-Новичок!?Оставям настрана въпроса кое БОВ от органофосфорните ацетилхолинестерни инхибитори се нарича Новичок,защото това е гама такива,може би 50-100.200 вида,това го знаят специалистите.Оставям настрана и въпроса че БОВ умъртвява бързо и неспасяемо!А в чуждата преса вече има твърдения,че мъжът е заклет наркоман и е на хероин!?И още един въпрос-случайно ли е това,че съвсем наблизо,в Портъндаун има секретна хим.лаборатория!?
49
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Английското общество живее в тотална дезинформация и цензура.
48
3
 
22
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Обаче умширачката е планирана точно преди евмвентуалния мач Наглия - Русия. Руснаците обаче отпаднаха и смъртта на тая отива зян на МИ-5 и Ми -566
47
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оня новичок се беше изпарил а тоя толкова траен че усмъртява. Посмали *** НГО ВЦЕ. След като електората им вярва на такива лъжи, значи Путин спокойно може да им не да се намесва, той може да им дирижира изборите.
46
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-големи змии от британците няма и не вярвам на една тяхна думичка. Историята е доказала, че и най-долните имат поне капка повече доблест от лъжливите, безмилостни използвачи - британците. Спрямо тяхното приятелство... извенете - "ПАРТНЬОРСТВО", бих предпочел САЩ, Русия, Китай, Индия, даже сигурно Нигерия и Етиопия.Да пенят жълтозъбите си усти у тях си.
45
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека да се знае че Бритиш петролиум има стабилни акции в "лошата"руска компания РОСНЕФТ! Борбата с терора и тиранията е важна, ама нефта е с пари. В днешно време всичко може да се изфабрикува- обявяваш някой за умрял ,даваш му нови документи и нов адрес и прилична сума до живот ,а целия свят си мисли че си убит от лошите.Всичко това го правят по икономически не идеалогически причини, борбата за смардящото злато продължава,нека си мислите че някакъв си там Путин ще си играе да трови ей така.
44
3
 
24
 
! Отговори
tangra преди 5 години
Недай си Англия да играе финал в Русия. С какви очи квазимодо ще иде на финала не знам :)
43
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нашишенцето сигурно под 'новичок' пише Путин. Абе тия англичани за *** ли ни смятат?
42
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бате Гойко"100+ полицаи търсят малко шишенце с етикет "Новичок"-хахахахаха, хахахахаха,"---Бате Гойко, не се смей! Печатна грешка е: между 100 и "+" има 3 нули; Точното число е 100,000+ полицаи. :)
41
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойкот на Световното по футбол. Англия се отказва. Хърватия печели служебно.
40
2
 
37
 
! Отговори
Светла преди 5 години
Нещо не ви е ясно. Те хората са намерили шишенцето през март, и сега, заради световното по футбол хората са помислили, че това е маскирана лампа на Аладин. След 4 месеца решили да отворят шишенцето за да си пожелаят Англия да спечели на Мондиала.
39
2
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тереза Мей от този шок да не пометне а може би руснаците затова го правят да и навредят на здравето, ей какви са *** тия руснаци.
38
3
 
34
 
! Отговори
лъжливото британче преди 5 години
тази приказка съм я чел някъде. Колкото повече лъжат, толкова по-весело ми става
37
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
IMA NECHTO GNILO.......V ANGLIA.
36
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТКРАДНАЛИ ЧАДЪРА НА СКРИПАЛОВИ ОТ ГРАДИНКАТА НЕКА ИМ Е :D
35
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Моментът в които осъзнаваш че Оруелският кошмар е скромна дефиниция...!
34
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кажи им брити и ги остави да потъват в мизерията...