Побъркан учен трови наред с "Новичок"?

Скандалът уреден, за да е лъжица катран във футболния мед
6 юли 2018 16:15, Елка Василева
59
Побъркан учен трови наред с "Новичок"?
Снимка: Reuters

Бивш директор на Федералната служба за сигурност (ФСС) смята, че побъркан учен трови всички с "Новичок", пише в заглавие руското онлайн издание "Нюз". Николай Ковальов заяви, че в инцидентите с отравяния в английските градове Солсбъри и Еймсбъри може да е замесен бивш лаборант от британската военна лаборатория в Портън Даун.

Според бившия шеф на ФСС става все по-очевидно участието на човек, разработвал веществото, известно като "Новичок" или А-234, уточнява електронният вестник "Економика сегодня", като се позовава на Интерфакс. Според Ковальов - днес депутат от Държавната дума, този човек сега вече явно не работи в лабораторията, но може би е решил да отмъщава за нещо и "продължава безчовечните си експерименти върху хора".

Ексшефът на ФСС допуска, че става дума за психично болен. Той е убеден, че лабораторията в Портън Даун е в течение, затова бързо е давала на пострадалите подходяща противоотрова, спасявала живота им.

Още по темата

"Ковальов смята, че Лондон чудесно знае каква опасност грози британците, но полага усилия да скрие това. Но вече не може да става и дума, че е замесена Русия. Това впрочем бе признато (. . .) дори от британски полицаи", добавя руското издание.

След четиримесечно разследване във връзка с първото отравяне - в Солсбъри, британските власти няма какво да представят пред обществото, а експертите на ОЗХО не са открили доказателства, че отровното вещество е произведено именно в Русия. А без такива доказателства дипломатическият скандал, предизвикал ново напрежение, изглежда като банална провокация, коментира "Труд".

"Западният печат обаче не си прави труда (да събира) доказателства", а "официални лица подхвърлят съчки в огъня", твърди руският вестник.

"Главният лекар на Великобритания Сали Дейвис прикани хората да бъдат бдителни и да не докосват подозрителни предмети, намерени на улицата, най-вече игли и спринцовки. А всички, минавали през отцепените зони около Солсбъри, бяха посъветвани да си изперат горните дрехи и по-често да изтриват лицето и ръцете си с влажни кърпички. В тамошните супермаркети сигурно се извиват вече опашки, както у нас по съветско време се редяхме за прах за пране . . .", пише с горчива ирония "Труд", цитиран от БТА.

"Всичко това щеше да е смешно, ако . . . Впрочем си е смешно при всяко положение. Победите на британските национали на Мондиала събудиха интерес към Русия, английският печат внезапно взе да пише, че хората в Русия не са чак такива зверове, че се срещат и нормални, добродушни, гостоприемни хора. И че стадионите у нас са чудесни, из московските улици се разхождат радостни запалянковци, а не хулигани или мечки. Че как да се търпи всичко това?!", пише руският всекидневник.

"Трудно е да се отърсиш от усещането, че скандалът с "Новичок" е уреден специално, за да се изсипе лъжица катран насред футболното поле", добавя руският всекидневник, перефразирайки по свой начин поговорката "Сипвам лъжица катран в кацата с мед".
 


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един милион гейове се събрали оня ден на парад
Какво може да се чака от тая нация?
Те всичките са побъркани.
54
7
 
2
 
! Отговори
иван преди 1 година
ако можеха да са толкова добри във всичко, колкото са в дезинформацията и подливането на вода на другите, цена нямаше да имат. уви . най ги бива в дрънкането на оръжие и да провалят живота на другите.... братушки....
53
0
 
3
 
! Отговори
иван гешев преди 1 година
до Сата НАТО#53
А ти,балканския мяукащ ***
продължавай да лаеш от кучкарника си..
52
12
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Руснаците продължават да наглеят.

Нещата ще се оправят, когато и последният мяучещ северен азиат бъде депортиран от ЕС.
51
5
 
0
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Тоз защо противоречи на Путин ?
Путин,по телевизията каза,че Скрипал не са отровени с бойно отровно вещество!
Кой лъже ?
а) Путин
б) тоз
в) и двамата
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре си знаят, че това е техният VX агент, "случайно" разработен в Портън Даун още през 1952. Отдавна е забранен....обаче:

"производството и складирането на VX над 100 грама годишно е забранено. Единственото изключение е "изследователски, медицински или фармацевтични цели извън един малък обект в съвкупно количество, който не надвишава 10 кг годишно за съоръжение"
49
1
 
7
 
! Отговори
чатнахте ли, вече? преди 1 година
ЦРУ и МИ-6...
48
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма Новичок. Има наркотици и фентанил. И Тереза, която ЗНАЕ за нивото на интелекта на англичаните и няма нищо против да ги лъже както и харесва. Знае и за морала им и знае, че дори да се усетят, няма да направят нищо друго освен да се захилят на вярващите англичани и да им обяснят колко са т*ъ*пи.
47
31
 
5
 
! Отговори
;-) преди 1 година
От обяснителен режим руснаците минаха в жанра на екшън-трилър-фантастиката. Горкичките!
46
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бившият шеф на ФСС с това развинтено въображение да бе станал писател! Много му се отдава. Ние пък нека се осланяме на фактите! Те от своя страна сочат към Кремль.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава за Героите
Да не излезе после че новичока са го забъркали тия двамата в мазето!!!
44
0
 
6
 
! Отговори
Георгиев преди 1 година
До сан 40

Оригиналът искам да видя и прочета, а не някакви фалшификати за пред стадото.
43
0
 
5
 
! Отговори
до Георгиев преди 1 година
Батенце, това, че си завършил Американския или Новия Български в класа на "Специално образованите" не е беда. Ние раьбираме и се гордеем с постижението ти.
42
0
 
19
 
! Отговори
Англичаните преди 1 година
са усъвършенствали Новичок. Под новото име "Тъпичок" го разпространяват сред бълг. евроатлантици.
41
29
 
3
 
! Отговори
Путкин преди 1 година
По тъпо оправдание не бях чувал, нормално за лъжците от кремъл!
40
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абсолютно съм сигурен,че дори и да открият кой е ,просто ще го изчезнат и никога няма да признаят за него,иначе трябва да дават обезщетения за санкциите наложени на русия заради инцидента
39
1
 
9
 
! Отговори
сан преди 1 година
До Георгиев
Санстефанският договор е публичен и всеки, който го поиска може да го прочете - има 1 такава организацзия в БГ, наречена Национална библиотека - в София се намира - върви и го прочети....не е нито тайна, нито секретен...имаше го и в интернет - някоя от нашите медии го беше публикувала - ТЪРСИ И ЩЕ НАМЕРИШ
38
4
 
28
 
! Отговори
Сметка преди 1 година
До тук от 40 поста - 30 русофобски клишета, писани от един фоб, може и робот или мод :)
37
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тереса Мей ходи нощем и ръси "бабишок" за да плаши британците! Хайде няма нужда Баба Яга плаши достатъчно!
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в Банкя кога?