Дания забрани бурките, но мюсюлманки скочиха на "забулен протест"

Сабина е решена: !Аз няма да спра да нося никаб!
126

Снимка: Reuters

От 1 август в Дания официално влиза в сила закон, който забранява носенето на облекла, които покриват изцяло лицето не жената.

Още по темата

Религиозни общности обаче вече се обявиха против подобно ограничение. Сред хората, които са против е и Сабина, която е решена да продължи да излиза на улицата забулена в знак на протест.

"Аз няма да спра да нося никаб, а ако трябва да го направя, искам решението за това да е лично мое", аргументира се Сабина, която е част от движението "Жените в диалог".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Даниябуркизакон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
25
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
JA DA OTIDE EDNA EVROPEIKA V ABUDABI,DA SE RAZHODI PO BANSKI,DA VDIM,SHTE JA PITAT LI ZA PRAVATA I......
80
0
 
27
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
SHTOM ZIVEJAT V DANIJA,SHTE SPAZVAT DATSKITE ZAKONI,AKO NE IM OTARVA-V PUSTINJATA SAHARA IMA MNOGO MJASTO ZA TAKIVA.
79
1
 
32
 
! Отговори
Bat Petko преди 5 години
Те нямат проблем да си носят НИКАБ,ЧАДОР,ХИДЖАБ и каквото друго им хрумне. Да вървят в Саудитска Арабия, Иран, ОАЕ, където и да е. Ние няма да плачем за тях.
78
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като искат бурки, да си ходят в Шибанистан!
77
1
 
47
 
! Отговори
М преди 5 години
Егати наглите хора.Натрапили се в чужда държава и не искат да и спазват законите.Да си заминават в аборигения и там да си слагат бурките.Никой не им е длъжен Ако си в тяхна държава още на летището трябва да си сложиш забрадка.Значи в тяхна държава трябва да се спазват законите А В наши не.НАГЛИ СЪЩЕСТВА
76
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живяла съм много години в Дания и по тези жъпроси хората са категорични - щом ще живеете в нашата държава, ще спазвате нейните обичаи и правила. Много правилно мислене. Защото аз ако отида в техните географски ширини и не нося бурка, всички знаем какво ще стане. Ограниченото им мислене, че само тяхните правила трябва да се спазват. Welcome in 2018
75
0
 
21
 
! Отговори
Свободен българин преди 5 години
А да видим как държавата Дания ще реши проблема!
74
0
 
23
 
! Отговори
шаш преди 5 години
Притеснителното е , че мерките са много " меки" и забавени във времето.Европа , е това число и ние , закъсняваме в действията си.Нужно е масово екстрадиране на неканените...
73
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е като слагат каруцата пред коня. Първо "елате, всичко може, права, това-онова, помощи" и после - . За това сега си развяват никабите. Същото ще стане и тук ако някой шукне нещо и отнеме някоя привилегия на ромите или недай си боже да им вмени някое задължение, та да имат право на нещо. И двете групи не могат да възприемат западни ценности, възпитание и поведение.
72
0
 
41
 
! Отговори
extremist преди 5 години
КАТО ИСКАТЕ ДА СИ ИЗПОВЯДВАТЕ ИСЛЯМА СИ ХВАЩАЙТЕ ПЪТЯ В ИРАН, САУДИТСКА АРАБИЯ, ТУРЦИЯ, КУВЕЙТ И СИ НОСЕТЕ ПО 2 ЧИФТА БУРКИ АКО ЩЕТЕ
71
1
 
30
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ИСЛЯМА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ. В СЛУЧАЯ ЗАБРАНАТА ЗА НОСЕНЕ НА МАСКИРОВЪЧНО ОБЛЕКЛО Е МЕКА МЯРКА И ДОБРО НАЧАЛО
70
0
 
38
 
! Отговори
ретро преди 5 години
ами носи си я..само че не в Дания..като искаш да я носиш,отивай си в арабия..или където и да е из пустините..
69
0
 
41
 
! Отговори
До Гошу преди 5 години
Ако не сте чел ,господине-искаха да пребият с камъни жена ,защото излязла ГОЛА на улицата-с развързана забрадка и разкопчано горно копче на шлифера.А тая като иска бурка да ходи в Буркия,аз не искам маскирани по улиците.
68
0
 
21
 
! Отговори
Wein преди 5 години
Отначало хитруваха носеха медециски маски ам не мина номера ..глобата тук е 100 евро
67
0
 
27
 
! Отговори
художника преди 5 години
Сабина, съвременната технология в козметиката позволява да си епилираш брадата и мустаците. Има и масажни процедури, червила и кремове, които ако ги използваш ще ти помогнат да махнеш завинаги бурката. А иначе.... по-добре си стой забулена!
66
0
 
39
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ами като иска да не спазва закона и да кара на лични решения, да си ходи в собствената "демократична" държава, която и да е тя. Представям си какво ще стане, ако някоя по-напредничава мюсюлманка да излезе на протест в някоя от техните варварски мюсюлмански държави да излезе без никакви забрадки и по минижуп и да протестира за правото да си взема сама решенията :)
65
0
 
32
 
! Отговори
Wien преди 5 години
И в Wiena реваха ам сеа една ниджа нема като сяло сега се вижда колко са грозни
64
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестират, защото им се дава възможност да го правят. Я си представете в техните държави някой християнин да се навлече с попски дрехи и кръстове и да протестира така на улицата. Жив ше го пребият с камъни.
63
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Навремето и мъжете,и жените са увивали лицата си в пустинята,за да се предпазват от пясъка и прахоляка и пустинните бури"Жените не само за това. В пустинята пече яко, а навсякъде се тачи бялата и нежна кожа. За това са се увивали. Дания е бая на север, в Скандинавия дори витамин Д пият допълнително. Така че бурката е брутална изява на незачитане на порядките в Европа.
62
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Датчаните доказват, че в Западна Европа си падат по половинчатите решения , които не водят до никаква промяна.Не глоби, не затвор. Всяка, която нарушава забраната трябва да се депортира и никога да не получава достъп до Дания!