В БСП са за разстрел? Нинова vs. Джамбазки пред Брюксел!

Соцлидерката поиска реакция от шефа на Европарламента
Обновена: 13 авг 2018 15:09 | 13 авг 2018 13:45,
237
В БСП са за разстрел? Нинова vs. Джамбазки пред Брюксел!
Снимка: Facebook

Лидерката на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, възмутена от изказване на евродепутата Ангел Джамбазки.

Преди дни Джамбазки, който е и зам.-шеф на управляващата ВМРО, каза, че всички в БСП са за разстрел, защото заради тях има македонска нация. Думите му бяха в отговор на критиките на Нинова за липсата на реакция у нас на изказването на Зоран Заев, че Илинденското въстание е македонско.

В писмото си до Таяни, изпратено днес, Нинова прави аналог с мрачните времена на Хитлер в Европа и призовава шефа на евродепутатите да се разграничи от Джамбазки.

Още по темата

Червената лидерка се възмущава, че Джамбазки отрича правото на най-голямата опозиционна партия в България да коментира важни национални въпроси. Според нея това не е изолиран случай и има тенденция за засилване на езика на омразата от националисти и крайнодесни политически лидери.

"Трябва да отбележа, че в годините на прехода след 1989 г., в условия на най-тежка политическа конфронтация, никога народни представители и политически фигури не са си позволявали подобни крайности, призовавайки към физическо унищожение на политически опоненти", пише в писмото си Нинова.

Тя допълва, че още по-недопустимото в случая е, че се вменява колективна вина.

"Посоченият за унищожение враг са всички български социалисти - това не просто напомня, а трасира пътя към връщането на най-мрачните времена на доминираната от нацистите на Хитлер Европа", се казва още в писмото на лидерката на социалистите.

Тя пише на Таяни, че когато подобни закани излизат от устата на член на Европейския парламент е негово задължение да се разграничи и да предприеме възможните мерки. Нинова напомня, че Европейският парламент е символ на обединена, мирна и демократична Европа, а с поведението си Джамбазки поставял върху него "кафяво петно".

Лидерката на БСП напомня и че никой от ръководството на ВМРО, нито премиерът, не се е разграничил от думите на евродепутата.

"Знаем, че политическият дебат понякога е остър и агресивен между различни по своята идеология партии, но когато езикът на омразата завладява този дебат, наша обща отговорност е да използваме всички възможности да го пресичаме", завършва писмото си Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мазен им е курбана на "капиталистите"от тъй наречената социалистическа партия.
169
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кака *** - президент!
168
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки им направи услуга на тия... само им пуска фишеци, а те едвам чакат! ..сега ще оревават орталъка, ще се изкарват борци и не знам какви още за да трупат червени точки! Трябва да се действа умно бе, Джамбазки! Вземи си бележка!
167
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше написала писмото до коминтерна, щяха да и отпуснат пари за амуниции, да се справи с Джамбазки.
166
16
 
41
 
! Отговори
Диагноза преди 5 години
Клетата женица Нинова,съвсем изперка! Тя сравнява Джамбазки с Хитлер,а точно нейната партийка е сестра на партията на Хитлер! Явно не е доучила в училище. Ами,от партийни събрания какви знания да добиеш? Само комунистически простотии!
165
7
 
16
 
! Отговори
като сте почнали преди 5 години
...абе и соро соидите не са за подминаване..
164
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега НИЩО НЕ ОПРАВДАВА БОРИСОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО което действа без да има някой като Сталин сатрапа точно както преди 74 години са действали георгидимитровците и все пак при съвсем други обстоятелства.Значи аз съм последния човек който ще оправдава безчинствата на комунярите но което е истина ,истина е.ГЕРБ и т.н.ОП по темата БЮРМ СЕ УС..АХА ТОТАЛНО.Ако не си вземат поука ще им струва прескъпо.ДРУГАРИ ЕДНО СЕГАШНО ПРЕДАТЕЛСТВО НЕ СЕ ИЗВИНЯВА С ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА ДРУГИ А ВИЕ ТОЧНО ТОВА ПРАВИТЕ.
163
13
 
42
 
! Отговори
Chukan Kirilov преди 5 години
Тази е луда за връзване! До ООН няма ли да пише?!
162
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слагам + на кеф защото е прав,мисля че дори комунистите не биха посмели да извършат такова национално предателство,просто наистина Джугославия/проклета да е/е била призната за победителка а България въпреки жертвите в заключителната фаза на войната,въпреки неизпращането на български войски на източния фронт и въпреки спасението на всичките евреи от "стара България"е обявена за победена.Кръволока Тито е английско протеже а Чърчил/проклет да е/е известен българомразец.Оттам насетне всичко е ясно!
161
14
 
32
 
! Отговори
Джамбазки президент! преди 5 години
Нинова на прасетата!За да има справедливост!
160
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pravilno e kazal choveka I ne samo tova bi bilo leko otarvava ne ,da se izselat vsichki n.a. BELENE I konfiskacia n.a. imushtestvo I pari gadove urodlivi.
159
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Pravilno e kazal choveka I ne samo tova bi bilo leko otarvava ne ,da se izselat vsichki n.a. BELENE I konfiskacia n.a. imushtestvo I pari gadove urodlivi.
158
12
 
30
 
! Отговори
Нормалните хора преди 5 години
Нормалните хора в България знаят, че комунистическият режим, датиращ от 1944 до 1989 година е бил престъпен. Още през 2000 година Народното събрание прие закон, който доказва това.
157
29
 
16
 
! Отговори
kef преди 5 години
много е яка Нинова, направо ги размазва с няколко думи. Какво общо има БСП с македонците, а комунистите от 44-та изпълняваха каквото са решили "великите" сили и п'омияра Тито беше финансиран от сащ като се включи и към плана Маршал, и откъсна Югославия от СССР, а не е дело на сталин или СССР както удобно *** русофобите. Джамба защо не каже за 30г демокрация какво са направили и къде са, да си учат историята тия "демократи", гнусни продажници и предатели.
156
8
 
11
 
! Отговори
Ок преди 5 години
Чабазоф тръгналси да стреляш вече май носати много бързо се дигна май гледаш парите само ти да крадеш
155
8
 
12
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Тато ако се върне този розов хамелеон ще пресуши блатата покрай Дунав само с една мотика....
154
3
 
18
 
! Отговори
Днес, днес преди 5 години
Не намирам коментираното от мен. Къде ли е пропаднало? Уж сте независима медия, уж уважавате свободата на словото, пък случайно, не искате да публикувате мнения- неудобни за вас. Защо така бе, " демократични и независими" булгаристански медии
153
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хора не разбрахте ли че всички политици са един дол дренки дали герб дали бсп разни патриоти всички са алчни за власт и пари те са си огледален образ отвреме навреме се появават накакви безмислени вербални закачки демек ние сме по малко крадливите на следващтите избори гласуваите за нас а за народа някои помисл ли е НЕ ставаме все по бедни и болни а те с безкраините си лъжи все по богати и по богати до девето коляно и пак крадът докато им позволим ДО КОГА
152
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време Петко Каравелов го изтезавали през ден, докато бил затворен в "Черната джамия". Чужд журналист отива да прави интервю с него и подхвърля иронично: "Г-н Каравелов, вие май сте бит?!" (То се е виждало, че е бит - рани, синини, белези, целият подпухнал...). Каравелов отговаря кратко: "Лъжете се, господине, в България такива неща не се случват!". Надявам се, разбрахте какво имам предвид...
151
19
 
37
 
! Отговори
нали преди 5 години
Ако в България имаше нормална съдебна система ,знаете къде отдавна щяхя да бъдат Нинова ,Радев и стотици комунисти -крадци ,убийци и ***. Затова сега България е в това тежко положение ......