Борисов посъветва Заев "да си мери приказките", че иде ред за ЕС

Според премиера всички трябва да бъдат "обрани" на исторически теми
147
Борисов посъветва Заев "да си мери приказките", че иде ред за ЕС
Съвместно отбелязване на годишнината в Благоевград. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова за "по-обрани" приказки по исторически теми. Повод за коментара му са думи на премиера на Македония Зоран Заев, чe Илинденско-Преображенското въстание e македонско.

Борисов напомни, че със Заев съвместно отбелязаха 115-годишнината от въстанието в Благоевград.

"Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани", каза още премиерът.

Още по темата

"Илинденското въстание е македонско и ако някой гражданин от България иска, нека да го чества. Аз съм горд, че съм първият премиер, който чества Илинден, като се поклони на гроба на Гоце Делчев", заявява Заев в интервю пред 1ТВ, цитирано от "Поглед".

Вчера лидерката на социалистите Корнелия Нинова разкритикува задочно Заев и призова Борисов да реагира на думите му.

"Личното ми приятелство с г-н Заев, общите идеи и съвместната работа между БСП и СДСМ, общото бъдеще на двете страни като част от Европейския съюз и НАТО са много важни и ние държим на тях, но историческата истина е една и не може да бъде пренебрегвана и преиначавана", написа соцлидерката в профила си във Facebook.

Външният министър Екатерина Захариева пък контрира, че интересите на страната ни са добре защитени и правителството не приема "поучения от партия, която предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Македонец преди 5 години
Ognyanz Можно е,не велам не.Но требало барем да се проба.Кога би навлегла блгарската воска барем 5 им во Македониа,Турциа би престанала со убиствата на цивили.А грешките во Балканските вони се само на царот,блгарската воска не е виновна...Поздрав.
121
3
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Македонец: Ако България се беше намесила тогава, Србиа и Грциа щяха заендо с Турция да воюват срещу България. Това е истината. А знаем и резултатите от Балканската и Междусъюзническа война - Венизелос (премиерот на Грциа - "да уважим македонския правопис") предварително се беше договорил с Румъния да ни нападнат в гръб. Не че България не е искала да ви помогне - били сме обкръжени отвсякъде с врагове.
120
0
 
2
 
! Отговори
До Македонец преди 5 години
Отвори една карта от онова време,прегледай си коментара и напиши нов.
119
3
 
4
 
! Отговори
Македонец преди 5 години
Како може неко да се навреди ако Заев рекол дека востанието е македонско?Па македонско е,се водело во регионот Крушево-Битола-Лерин-Кавадарци од наши борци,селани,Комити...И додека народот чекал помош од Мака Блгариа или Русиа,нико не мрднал со прст.Зошто???Каде е тука бугарската воска да помогне кога Турците заклале 20.000 жени,деца,старци...кога само во Бугариа имало преку 100.000 бегалци за 1 месец?Зошто потпишавте предавство на Македониа на Србиа и Грциа во 1913?
118
0
 
5
 
! Отговори
џењаќеѕ преди 5 години
заев за премиер на българия.
117
3
 
10
 
! Отговори
шаш преди 5 години
Отново пропуски , отново фалове на Бойко.За съжаление бойковата тишина говори за СЪГЛАСИЕ с казаното от Зоран Зайков. Защо да се сърдим на македонците , след като ние прекланяме глава ? Пред всички сме без достойнство , без самочувствие.Обидно ми е , че се ръководим от бездушниците към българското.За кой ли път го пиша - нямаме човек , като Орбан , държавник обичащ народа си.
116
0
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Жалко "Убран и обран"? За това поне Бойко е прав. Обрани сме отдавна. 71% от населението на България живеят с доходи под жизнения минимум. А броя на милионерите се е увеличил.
115
1
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Бойко все пак каза нещо, но безкрайно увъртяно и безкрайно закъсняло. Първа реагира Корнелия Нинова - това е национално-отговорната позиция. Следващият беше Каракачанов, а Бойко сигурно чакаше указания за да каже нещо.И не е време сега да разнищваме историята с 50-100 години назад Сега правим бъдеща история. Трябваше още на другия ден да се привика македонският посланик и да му се връчи протестна нота: "Вие ще спазвате ли договора, който подписахте". Но няма кой, това е за патриоти, не продажни
114
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заев е прав . А тук някои нямат акъл и 2 клас . Хиляди македонци участват във въстанието и само единици българи . Оръжие са поискали поне от българите, но са отказали и са казали да се борят македонците за Македония сами . Това е истината, другото са драскания на неграмотни комплексари.
113
2
 
18
 
! Отговори
ха-ха преди 5 години
Западни Балкани а? Зоранчо се изходи по тях, пък голямата полза от нашето прехвалено евро председателство лъсна! Е от цялата работа намазаха султана и гърците, а за нас...май и супа не остана за духане! Защото ако нашия не беше прочел само Винету, а някоя българска историческа книжка, щеше да отговори подобаващо и по друг начин на тоя македоноид!
112
0
 
1
 
! Отговори
Жалко преди 5 години
Т.нар. "журналистки" не правят разлика между "убран" и "обран".
111
8
 
7
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
Нинова какво значи личното ми приятелство с Зоран Заев ? За мен приятел не може да ми бъде един Българомразец ,това е достойна позиция на човек който си обича България и Българският народ и никога не го предава .
110
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бате боико го плюят тои се прави че дъжд вали ама помисли за народа си защо ни мразят навсякъде защото с тая к.....а политика ставаме са смях в целият свят всички разбраха че може да ни подритват като нация както си искат и няма да има никаква реакция от правителството защото в противен случаи могат да расърдят господарите си и да няама повече кьорсофра
109
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете ги тея "Македонци" да ги понабият малко Албанците та да ги видим !!!
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заьо Заев при Вълчо Камарашев. Ну погоди.
107
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Бойко
106
4
 
18
 
! Отговори
ЕДНОКНИЖНИЯТ преди 5 години
се утвърди като ярък предател и хилав ***, Заев го взе за мезе. ЕДНОКНИЖНИЯТ го подиграват без спир, а той избива с *** и прости жени да ги командори. Лисица е само тука с женищата си и лицачите си като Биков и водопроводчика Харизанов. какви *** недодялани и какви женища прости са на еднокнижния гвардията. И сасипва ли, сасипва. До кога ще го търпим? Оставка!
105
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Миар107 Сакате,сакате,щом ни дойдохте с бял локум и просия/молба/.
104
4
 
14
 
! Отговори
дрън дрън преди 5 години
борисов щял да му каже и като те натиснат патриотите друга песен че запееш
103
3
 
20
 
! Отговори
Миарино! преди 5 години
Ти гледай вас някой да поиска, че ние вече сме у ЕС, А ВАС МАЙ САМО ШИПТЪРИТЕ ВИ ИСКАТ. И, ЩЕ ВИ ПРЕТОПЯТ ЗА НУЛА ВРЕМЕ. Вече са почнали. До 10 години няма да ви има.