Франция в един глас с Холандия и Великобритания vs. Русия

Париж споделя позицията им за кибератаките срещу ОЗХО
5 окт 2018 09:45, Елка Василева
135
Франция в един глас с Холандия и Великобритания vs. Русия
Снимка: архив, Reuters

Франция споделя позицията на Холандия и Великобритания за ролята на Русия в приписваната й кибератака срещу Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО). Това се посочва в официално изявление на френското външно министерство, цитирано от Франс прес и ТАСС.

Още по темата

Френското външнополитическо ведомство изразява "пълна солидарност" във връзка с обвиненията, но не споменава за предприемането на някакви действия от своя страна.

В киберпространството, както и в други сфери, се прилага международното право и се очаква страните да го спазват, се посочва в изявлението.

Холандия и Великобритания обвиниха вчера руското военно разузнаване, че не зачита международните правни норми, като извършва кибератаки срещу институции в чужди страни, припомня БТА. Министърката на отбраната на Холандия Анк Бейлевелд съобщи вчера, че на 13 април е била осуетена руска хакерска атака срещу ОЗХО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май голямо оакване.Да се ненадяваш на жужето.
108
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Крим е руски" но въпросът не е приключен защото Крим е откраднат.
107
0
 
4
 
! Отговори
иНбИцил като теб преди 5 години
До Анонимен119Научи български, ***.
106
0
 
5
 
! Отговори
Смешковци преди 5 години
Аз не разбрах за какви чужди институции става въпрос. ОЗХО е международна организация и Русия е неин член. Малко ми странно, Русия няма ли достъп до материалите и, че се налага *** да шпионира?
105
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да е лошо който има намерение да се изказва по случая Скрипал първо да гледа интервюто с двамата инбицили Петров и Баширов. Невероятно е че дори журналистката (от правителствана телевизия) по едно време спря да им вярва и почна да ги бъзика, а в България ръждивите копейки се пънат да защитават теза незащитима и в Русия.
104
0
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
А, не си ли си задавал въпроса, че уж като "добри" специалисти в областа на разузнаването и контрарарузнаването, са особено "добри" специалисти в областа провокации и инсинуации.Все пак и досега няма предоставени открити преки, а не косвени доказателства за акцията срещу Скрипал, в с случая с Литвиненко освен доказателства няма дори издадена присъда, а със "самоубийството" на Беризовски направо се проявиха като дилетанти!Да не говорим за уж случайната автомобилна катастрофа с Диана!
103
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
честно да ви кажа ненавиждам британците и ми беше все тая за историята с новичок. но службите им наистина са добри, може би почти наравно с израелските. вече нямам грам съмнение, че наистина откриха онези двама полковници, които били ходили...като туристи в ..солсбъри (все едно в каспичан). и не знам как работят холандските и френските служби, но лично аз не вярвам в световната конспирация срещу горкичкия путин. след като го казват хората, значи е така.жалко за нормалните руснаци, те са ни братя
102
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са добри единствено в това да се излагат. Като връчваха медалите на финала на световното и заваля дъжд на домакина Путин веднага му донесоха чадър а гостите Колинда и Макрон седяха на дъжда. Цял свят видя снимките как дамата я вали дъжд а Путин е на сухо. И цял свята за пореден път се убеди какви селяни са рашките.
101
4
 
2
 
! Отговори
рускиня до 107 преди 5 години
До ГогоОбаче ти нямаш тази опасност, защото присламчват към грозните, не е към глупавите
100
9
 
3
 
! Отговори
Херодот преди 5 години
Като страничен ефект от Американо-Испанската война, която се е водела и на територията на Куба, Куба става независима държава. Не съм чул някой кубинец да изпитва робска признателност към американците, нито някой американец да натяква на кубинците че са "освободени". Но който на каквито "освободители" случи.
99
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИСТЕРИЯ И ОЩЕ НЕЩОА пък във всички останали руски сайтове руснаците се питат защо трябва да се убива предател след като вече си е изпял всичко и е разменен срещу друг предател и струва ли си цял народ включително пенсионерите и децата да страдат заради садистичното удоволствие на плешивия му цар. И сами си отговарят: НЕ, не си струва и че Путин отиде твърде надалече и че цялата власт върви и с цялата отговорност.
98
9
 
5
 
! Отговори
Херодот преди 5 години
След Руско-турската война 1877-78 независимост получават Румъния, Сърбия и Черна гора. Дори според СанСтефанския мирен договор България е автономно трибутарно княжество. Какво освобождение, какви пет лева?Не съм видял румънец, сърбин или черногорец да проявява такава робска благодарност за страничен ефект от една от поредните войни между две империи. Но копейките с робски душици са номер едно в *** на руските ***.
97
4
 
9
 
! Отговори
ИСТЕРИЯ И ОЩЕ НЕЩО преди 5 години
Една рускиня пита във руски саит'' какво им пречим на западняците че толкпва много ни мразят и плюят срещу нас"" ОТГОВОРИ " ПРЕЧИ им това че РУСИЯ просто я има" и едно куче като ДЖАФНЕ цялата глудница наддава неистов ВОЙ!
96
6
 
4
 
! Отговори
Херодот преди 5 години
каз 1144 на княз Александър I Батенберг, с който българският народ започва да изплаща задължението по 9 месечния престой на руския окупационен корпус.Тя съставлява 24% от бюджета на държавата ни и я изплащаме до 1902 г., след което продължаваме да плащаме и заради Съединенито с т.нар. Източна Румелия, понеже и тя има задължения към Окупационния фонд. Плащаме и тези пари, въпреки, че Русия е единствената държава, която не признава Съединението. Прави го едва през 1908 г.16 милиона златни лева, равностойни на 32 тона злато е сумата, която само княжество България трябва да изплати.За це
95
8
 
6
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Толкова е хубаво в Русия че всяка рускиня се чуди за кой по-грозен чужденец да се присламчи за да се махне от путлерувия рай.
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да се усетят как накрая ще изразят пълно съгласие с Англия и за Брекзита- малко разсейване и белята готова.
93
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Къде в статията се споменава Крим, бе малкоумник? Какво му дреме на крепостника че камънаците станали руски като ще работи 65 години за да умре на 66.Има ли държава в света с по-ниска продължителност на живота? О да, Гвинея-Бисау и Сомалия.
92
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Русия си разработи своя газова турбина за производство на електроенергия и скоро ще започне производството й, тъй приключва и проблема със Сименс
91
1
 
1
 
! Отговори
A преди 5 години
До АнонименКолко струва кръвта бе ***
90
4
 
3
 
! Отговори
A преди 5 години
До АнонименНекадърниците могат само да санкционират, а когато тях ги санкционират (не че вярвам на бъртвежите на бабин макрончо, баба меркел и другата дъртофелница тери) пищат - койми *** в гащите