Макрон: Либерална Европа се провали! Да слушаме гнева!

Настоява Европа да формира независима от САЩ армия
Обновена: 7 ное 2018 06:37 | 6 ное 2018 22:50,
64
Макрон: Либерална Европа се провали! Да слушаме гнева!
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Европейският съюз се е провалил със закрилата на по-бедните, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Ние трябва да се вслушаме в страха и гнева. Породи се гняв срещу една Европа, която стана прекалено ултралиберална. Гневът е насочен срещу тази ултралиберална Европа, която вече не позволява на средните ни класи да живеят прилично", заяви Макрон в интервю за френското радио "Европа 1".

Според Макрон Brexit е в резултат от разочарованието на работническата и на средната класа от Европа и от лондонското Сити.

Макрон подчерта и необходимостта на Европа да изгради истинска армия, за да стане по-малко зависима от Съединените щати в контекста на засилващата се Русия.

"Русия е близо до нашите граници и е демонстрирала, че може да бъде заплашителна. Аз искам да изградя истински диалог в областта на сигурността с Русия, която е държава, която уважавам, една европейска страна. Ние се нуждаем обаче от Европа, която е в състояние да се отбранява сама и без да разчита единствено на САЩ", каза Макрон.

Междувременно стая ясно, че са арестувани шестима души, заподозрени, че са заплашвали сигурността на френския президент.

Арестите са извършени като част от предварително разследване на парижката прокуратура за заплахи срещу Макрон.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Франкофил преди 5 години
Браво на Макрон! Умен и харизматичен политик, който умее да се ориентира давреме 8а разлика от инатливата баба Меркел. Франция е велика и вечна! Vive la France!
33
1
 
10
 
! Отговори
Черна котка бял кота преди 5 години
Във франция е много престижно да имаш черна жена. Колкото по черна трътлеста и джукеста толкова по добре. Селям алейкум е често срещан поздрав дори сред истинските французи. Тоя *** мрази източноевропейците.
32
15
 
9
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
До АнонименИ кое му е мъжкото и президентското на Радев? Командват го две дебели лелки, бившия смешен клепоух генерал. Руският крадец Гундяев му наби канчето и оня си глътна езика. Като папагал повтаряше само за сваляне на санкциите срещу Русия, без изобщо да знае срещу кого са санкциите.
31
3
 
25
 
! Отговори
цирк на буци преди 5 години
сегашните т. нар. "евролидери" са пълни нещастници! ще пазят европа от русия, а допуснаха пълчища въоръжени бандити да пъплят свободно из континента и да сеят заплахи, насилие и смърт!!!!! от това по-голяма демагогия и лицемерие - здраве му кажи! загрижили се за бедните и средната класа!? смях в залата!
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедните? На кой му пука за бедните!?
29
2
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
И къде ще отиде Полша? В СССР? Като UK?
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много от вас ще отидете на б0клука заради продажната си политика. Направихте Европа колониално ц0кало!
27
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До33. Много руски печат четеш. И аз съм чел. В осемдесетте години всеки момент САЩ и ЕС ще се разпаднат. А то излезе друго разпадна се СССР. ЕС се разшири. Тогава ти сигурно не си и чувал за ЕС.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТрифедноНе, просто взе да губи проценти и почна да цирика.
25
5
 
23
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Опитва се да върне изтичащия електорат към Льо Пен, да видим дали франсетата са си взели поука и знаят поговорката не ме гледай какво говоря а какво правя.. Макрон си е глобалист отгледан от юдеите, с цел да почерни франция а дали французите го виждат си е техен проблем.... Ние да си гледаме нашите, че не са никак малко от същото естество
24
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на бедните от Африка и Азия не им се бачка,а плюскат за ваша сметка.На белите им писна да ги издържат и ограбвате.
23
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е че до 2021 Да в тоя си вид няма да го има !Впрочем изобщо няма да има ЕС ! Следващото излизане ще е на Полша !После Испания,Италия ...Верижно ...Америка реши съдбата на ЕС с новата студена война !ЕС се създаде от отломките на първата студена война ,сега почна втора и ЕС е ненужна играчка .
22
6
 
28
 
! Отговори
Трифедно преди 5 години
На тоя явно бабомайкосъпругата му е изтеглила ушите и му се е скарала. Казала че няма да му прави кекс, френски мекички и пържени филийки с конфитюр и го е нашляпала по нежното задниче. И лесно манипулируемото кукуригу веднага смени курса и обърна палачинката. Малко жалко момченце. Навън президентче, вкъщи подчехълно джудженце-послушанко. Плевнелиев резко ми се стори мачо и мъжествен като терминатор в сравнение с тоя мухльоо.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нали това е проблема ,че не е възможна обща армия и обща външна както се видя добре през тия 25 г !Защо?Просто е ,ЕС не е милитаризиран клуб, акоуб против войните !Нали това лежи уж в основата на ЕС .
20
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гъзоблиз ите на джуджето не спят за шепа копейки и малко идеколон бълват глупост от рано
19
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що сега се сети да се вслушваш бе?Досега какво прави? Аре оставка кукумицин вреслив.
18
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мазньото е поставен от Ротшилдите да го играе доброто ченге. Потушител на напрежението демек. Само Радев е мъж и президент.
17
8
 
26
 
! Отговори
РАЗПАД НА НАТО ? преди 5 години
НАЧАЛОТО НА КРАЯ ЗА НАТО ???НЯМА КАК, ВРЕМЕТО ГО ИЗИСКВА !ДАНО МАКРОН ДА Е ИСКРЕН И ДОСТАТЪЧНО СИЛЕН !НО... КОЛКО АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ БАЗИ ИМА В ЕВРОПА ?
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Междувременно стая ясно, че са арестувани шестима души, заподозрени, че са заплашвали сигурността на френския президент."И хоп! си смени позицията.Само може да съжаляваме,че политиците ни в Европа са слаби и нямат собствено мнение,а и да имат,не могат да го отстояват,защото са слаби.
15
1
 
38
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Много скоро, ще запеете други песни...*** е късно либе за китка... Напролет народа на Европа, ще Ви покаже, какво мисли за такива, като тоя...