37 осквернени паметника в еврейско гробище във Франция

Властите не съобщават дали имат заподозрени за вандализма
18 дек 2018 22:36,
107
37 осквернени паметника в еврейско гробище във Франция
Снимка: Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф"

Френски чиновници изразиха уважението си към еврейското гробище близо до Страсбург, където 37 надгробни плочи и паметник на жертвите на Холокоста бяха надраскани със свастики и други антисемитски графити през същата седмица, в която смъртоносна атака разтърси нацията, съобщава Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф".

Още по темата

"Когато някое място на паметта е осквернено, цялата република е опетнена. Прави се всичко, за да се идентифицират и задържат авторите на това оскверняване." Това написа в Twitter френският вътрешен министър Кристоф Кастанер, след като посети гробището в Херлисхайм.

Властите не са съобщили дали имат заподозрени за вандализма, който се е извършил в понеделник вечер или във вторник сутринта в град Херлисхайм, град с по-малко от 5000 души на няколко мили от Страсбург, в североизточния район на Франция.

Инцидентът се случи в напрегнат период за нацията, разтърсена от онова, което властите нарекоха терористична атака на коледния пазар в Страсбург във вторник, протестите на "Жълтите жилетки" от последните седмици и повишаването на антисемитските действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
6
 
! Отговори
До: Манджата преди 5 години
Ти в Турция бил ли си след 1992 г.Знаеш ли какъв туризъм имат?А милиардери, корпорации, холдинги, пристанища, войска, филмова индустрия, човешки потенциал?Индикатор за икономика са ти Тирове със стоки, Сточни гари - влакови композиции, за сравнение - българските, армия - сравни турската и българската.Като навлезеш в голям град гледай фирмите, и богаташките квартали, елитни магазини.Да не ти разправям за нощен живот!Нямаш турски поток, АЕЦ-ове, армия и С-400.БГ е рухнала, няма икономика!
40
2
 
12
 
! Отговори
Тц тц тц преди 5 години
Няма значение колко диви африканци нахлуват във Франция и какво правят с местното население, важно е да пазим еврейските гробища, това е проблем No1 на френската република и на целия ЕС.
39
5
 
5
 
! Отговори
До Осман преди 5 години
ОТ: ПътникДали беше грешка Възродителният процес - ДА,от друга страна помисли: в следствие на какво беше този акт, на терористични атаки влакове, гари, Пловдив имаше късмет с една количка за закуски.Допуснахме радикални елементи да промият мозъците на десет човека в БГ.Когато има слаба държава, няма самосъзнание за принадлежност към нея, тогава търсиш врагове- Моше, Хасан, Володя,Мюлер.Действително Ердоган строи - факт, 2 АЕЦ-ца, газопроводи, турската икономика кипи, че БГ е ВАСАЛ на САЩ ДА
38
5
 
6
 
! Отговори
Пътник преди 5 години
До: Осман,Не си никакъв османлия? Бай дъ уей евреите по времето на Османската империя имат най-голяма свобода?За да отречеш Холокоста, трябва или да взимаш забранени вещества, или да си безграничен лузър, на който българи, руснаци, немци, евреи и араби му пречат!На никой нормален човек, няма да му мине през главата да отиде в гробища и да оскверни християнски,мюсюлмански или еврейски гроб.Трябва да си абсолютен извратеняк, незадоволен интелектуално и физически.Маргинални ЛУЗЪРИ!
37
1
 
3
 
! Отговори
jj преди 5 години
До АнонименЗа да има за какво психопата Нетаняху да подскача и крещи, че всички евреи трябва да се върнат в обетованата земя. Че никой няма да остане там :)
36
2
 
11
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
35
15
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
До Анонимната 57Както всеки индивидуален човек, така и народите и племената също си имат карми. Крармата на българите като племе е много, ама много тежка, и тя е породена от безпрецедентаната в човешката история диващина, наречена "възродителен процес"! Не знам на колко си години, но ако си наоколо още 15-20 г., ще видиш, че тази балканскса котчина буллгаристан ще бъде разфасована и поделена между съседните страни. И цял свят ще е благодарен затова! Работим усилено да ускорим този процес!
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ястреб Османлията 52 Е ,най -накрая след всички приказки си дойдохме на истинската такава. Не че не ми беше ясно още от самото начало Вие сте ***, истинска, която си мисли че е е съставена от хора.И жалкото е че сега вече сме принудени да ви търпим да търпим ТОВА!Наистина човешката низост е безпределна, а вашата минава всякакви граници.Но аз винаги съм го знаела.Просто закъсняхме да се отървем от вас защото вие се оказахте язва, която руши отвътре. Казвам го директно и без грам съжаление
33
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех,турски народе!Вместо да висите като свински черва по българските вестници цял ден,си вижте до къде сте я докарали вие!1 левче-5 продънени лири!Цялата интелигенция в затвора,а министри са Зетьове и Снахи на Султана!Гледайте си в тенджерката,къде няма дори лук,а не да плюете там,където бял хляб сте яли!
32
28
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
До 51Съжалявам, но не мога да изчезна завинаги, без да съм си постигнал целите в живота! И с безкрайната воля на Аллах, ще ги постигна! Иншаллах! Не мога да оставя свещените земи на моята родина, напоени с кръвта, потта и сълзите на моите деди да бъде оставена да бъде газена и поругана от такава прокажена *** като българите! Рано и ли късно ще бъде освободена и очистена от проказата българска!!
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ястреб Османлията 46Ами защо не си стоиш там като си цъфнал и вързал а си дошъл тук да зееш? Защо?Чии поръчки изпълняваш? Че и ще ми намеква нещо си. Кое е то твоето бе, твар? Наистина сте голяма ***. Много ще се радвам така както си изчезнал преди трийсет години да вземеш да изчезнеш абсолютно. И изобщо забрави че някой ще допусне да се върнеш пак. Няма да се поколебая ако се наложи да ти видя сметката и няма да съжалявам за нищо.
30
10
 
8
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
До Анонимен 47Разбирам те напълно, защото и аз бях точно като тебе едно време - вярвах на всичко, което ни беше набито в главите като деца, започвайки с даскалото, филми, романи, разкази и пр. за "горките невинни евреи" и "холокоста". Но след време интелигентните хора започват да задавам въпроси и да търсят отговори, и веднъж тръгнеш ли по този път, вече няма връщане назад, към света на еврейските лъжи! Защо има закон, който забранява отричането на холокоста?
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самия Хитлер е бил хазар и дори не е бил германец. Ако го бяха приели в художествената академия нямаше да има втора световна... тъпu немци. Изклаха 30 милиона славяни и за какво?
28
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако евреите владеят света значи са умни. Що алжирците не владеят света? Или турците или арабите? Щото са примaти и се кефят на надраскани гробове - за толкова им стига акъла! Хитлер е бил луд, не само евреи е трепал ами и хора с недъзи, славяни, в болната му глава само германците са висша раса което не е вярно, германците са смесица от славяни, хазари, французи и угрофини. Германия трябваше да бъде унищожена след всв. Огромна грешка... гласуваха два пъти за неуспял художник и 4 пъти за Меркел.
27
3
 
6
 
! Отговори
хммм преди 5 години
се на евреи и..... си го изкарват хората. Че Наполеон ли не ги гони да ги убава, че Хитлер ли не беше, ей така е без причина. Едните не си научиха урока и последните 3000г. все се опитват да водят света към гибел, войни и икономическа нестабилност. Другите са без коментар-кражби, измами от всякакъв вид, магъосничество и шарлатанизъм, издевателства над по-слаби с терор, изнасилвания, мили са само на прокажени медии на които им липсва национализъм и любов към народа...те само ни клеветят че не ги интегрираме.
26
4
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Когато те мразят навсякъде където ти е стъпил кракът, няма как ти да си прав, па цял свят да ти е крив. Или има?
25
1
 
14
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Да а най смешното е че евреите са се били на страната на Германия ПСВ големият учен евреин разработил цялата програма с химически оръжия които използват срещу французите и англичаните Фриц Хабер получил и нобелова награда за химия.Айнщайн еврейн и той.А идва Хитлер който дори не е германец да не говорим че Австрия е яла брутален побой ПСВ и все немците са тичали да ги спасяват бият ги дори и италианците които са пълни смешници на бойното поле!Нищо де ислямско е бъдещето на Запада халал да им е!
24
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До УчуденВърви да се се чудиш някъде другаде и бъди благодарен че никога няма да изпиташ това което преди години тези хора са понесли.Холокостът не е измислен.Гледах документален филм от който още получавам кошмари, една огромна камара тела само кожа и кости, която един булдозер натиква в една огромна яма.След като са ги изтровили в газовите камери или са умрели от глад и изтощение.И абажури от човешка кожа. И цели торби със златни зъбни коронки. По - голямата част от тези жертви са били евреи
23
3
 
16
 
! Отговори
Саурон преди 5 години
Във Франция бих отишъл само с калашник и бронежилетка. Ако може да ми се осигури и танк за по-сигурно. Мюсюлманите са надраскали гробовете. Те постоянно оскверняват паметници, палят коли и сгради. Постоянно убиват евреи и около синагогите има кордони от полицаи. Мюсюлманите убиват и християни. Изнасилват бели момичета. Франция е Мордoр, земята на ***. Искате да видите Близкия Изток, но не ви ке ходи чак до там? Париж е мястото за вас!
22
6
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Исляметата са нацисти падат си перфектно с немските полупримати.Тъкмо ще се обединят Франция и Германия в едно франкско ислямско кралсвто и ще сеят антисемитизъм.Докато балистичните ракети не изтрият тези две грешки на историята:Франция и Германия.Нали искат съюзче да си гугукат.