България пред Полша и Унгария по демократичност!?

Още две страни са след нас – Румъния и Хърватия
Обновена: 15 яну 2019 08:32 | 15 яну 2019 08:30,
169
България пред Полша и Унгария по демократичност!?
Снимка: flickr

България изпреварва по ниво на демокрация държави като Полша и Унгария, които дълго време възприемахме като модел на политическо развитие по време на прехода, според новата класация на "Икономист интелиджънс юнит", свързана с авторитетното списание "Икономист".

България е на 46-о място от 167 страни в света с резултат 7,03. Полша е на 54-а позиция. Унгария е на 57-о място.

България изпреварва и още две страни от Европейския съюз - Румъния и Хърватия. Северната ни съседка е с резултат 6,38 и 66-а позиция.

Според Индекса на демокрацията Румъния отбелязва забележително влошаване на качеството на демокрация.

"Икономист" класира България по качество на демокрацията и преди Хърватия, която е на 60-о място с резултат 6,57, пише в. "24 часа".

От страните в Централна и Източна Европа с по-добри оценки на демократичните процеси, отколкото у нас, са подредени Естония, Чехия, Словения, Литва, Латвия и Словакия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: Демокрациякласация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мерси от такава демокрация,дето ци..ни бият военни,полицаи и убиват журналисти,а държавата нехае.Да не говорим за пребитите и ограбени възрастни хора по селата или ало измамниците,които уж не могат да ги хванат.Предпочитам пак да ходя свободно и без страх по тъмна доба,отколкото да се оглеждам да не ме фрасне някой по главата или да нахлуе в дома ми,а аз да не смея да реагирам,защото не е демократично и оня може да ме осъди за самоуправство.Това ли е демокрацията в България?
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жан Виденов беше неудобен на Сорос, САЩ и местните им слуги, защото отказа да разпродава България. 1995 г. беше най-успешната в икономиката до тогава. Бизнесът живна, дори безумните лихви на БНБ започнаха да падат. После Виденов реши да откаже да изпълнява Плана Ран-Ът и се противопостави на на МВФ и Световната банка. Цитат "На Джордж Сорос няма да се дават никакви пари от бюджета и фондациите му ще работят съгласно законите на страната." И после видяхме какво му спретнаха деократите.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си купиш медиите на Пеевски,които денонощно да те възхваляват е много демократично,нали?
35
0
 
11
 
! Отговори
ИКОНОМИСТ преди 5 години
ДЕМОКРАЦИЯТА Е ВИСША ФОРМА НА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА РАБОТНИКА---НАШИТЕ ,,РАБОТОДАТЕЛИ..ГО ДОКАЗВАТ ПЛАЩАТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ ДОРИ ..ЗАБРАВЯТ.. ДА ПЛАЩАТ ТЕ СА НЕДОСЕГАЕМИ ЗА ..КОНТРОЛ А И ..СИНДИКАТИТЕ ..ГИ НЯМА ЦИРКА НА ..УПРАВЛЕНИЕ ..ПРОДЪЛЖАВА ДО СЛЕДВАЩИТЕ ...ЗАКОННИ ИЗБОРИ..
34
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31Държавата беше съсипана и ограбена преди 20 години от комунистите. Да ти припомня гладната зима на Жан Виденов, масовата приватизация, хипер инфлацията, пенсиите по 7 долара? Оттогава на сам има непрестанен, макар и бавен ръст. Заради което злобарите пишкате газ.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това беше най-големия виц.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно мутродемократите от ГЕРБ успешно лъжат за демкокрацията в България.
31
4
 
4
 
! Отговори
Казасов преди 5 години
Браво.Законността и придържането към реда като начин на поведение са желани характеристики на демократичното общество.
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудесно, получихме усмивка по радиото! Благодаря, че ни съобщихте тази невероятна новина. Сега ще можем спокойно да гледаме как демократично ни обирате и ни съсипвате държавата.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията е мизерия. Какво значи демокрация - лицемерие, власт на търговците. Думата идва от народ, а демократите махнаха от името на Бългаия "народна" - това е показателно какво е демокрацията.
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В такъв случай предпочитам изобщо да не сме демоктатична държава. Да ни държат на къс повод и да ни разиграват както си искат ли е демократично вече? Вие направо ни се подигравате!
27
0
 
14
 
! Отговори
Духът на бай Тошо преди 5 години
Правилно! Дори след пет години ще изпреварим икономиката на Англия.
26
1
 
18
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
Щото Унгария се репчи на евросъюза а ние слушкаме/разбирай слугите на власт/Ако ние се репчехме а Унгария слушкаше щеше да е обратнотоХа със здраве
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, Браво, сега ще ядем демократичност, Браво. Тази история е стара като света, този който се ду*пи на господаря си получава похвала, който си гледа интереса, го хокат. Тка, че уважаеми ***, не се радвайте на потупването на господарите.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма смисъл от допълнителни коментари,мишките са много силни зад клавиатурата.
23
1
 
18
 
! Отговори
северна корея преди 5 години
мбауахахахахах......то бива бива ама......иформационнот затъмнение през комунизма пасти да яде.....такава дезинформация и през комунизма не е било!!!!....такова факе нюз и подлагане само *** може да го измисли......голяма демократичност в гълХария по голяма и от швейцария дааа.... и накрая сме европейската част на някоя западнала африканска провинция и се кланяме на вожда на племето!!!!...хайде трийте коментара че е неудобен нали в бълХрия било демократичност?!!!????
22
1
 
13
 
! Отговори
до 22 преди 5 години
удобни но вече изтъркани клишета вече 30 години, айде скрий се у лево.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е пиндостанското определение за демократичност?По-демократичен е по-неграмотният васал или слуга на васал, който ни се подчинява безпрекословно и купува нашите стари щайги, годни само за бракуване.
20
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До номер 7(анонимен) подрабирам,че си симпатизант на БКП-БСП използваш доста типична терминология.Верно е ,че сме зависими но това нее новост като се има в предвид че БВП ни е по-малак от средно голяма фирма и основният ни етнос под 4 милиона от които 2 пенсионери.Ваприки това сме в пъти по-малко зависими от терористичният ви период на(непризнатата 16 република).И точно за това първите 10 коментара са винаги в твоя стил,на някои им се иска пак да сме 16 република...
19
3
 
13
 
! Отговори
до Баста преди 5 години
я кажи и за Путин, че нещо липсва в коментарчето ти..