Поражение за Тереза Мей: Сделката за Brexit - отхвърлена

202 се изказаха в полза на оставането в ЕС
Обновена: 16 яну 2019 12:54 | 15 яну 2019 21:49, Нели Христова
310
Поражение за Тереза Мей: Сделката за Brexit - отхвърлена
Снимка: Reuters

Тереза Мей претърпя срамно поражение, както предрекоха социолозите. Британският парламент отхвърли сделката, съобщават от BBC.

Още по темата

От 432 гласа, 202 бяха в полза на отказа от сделката.

Лидерът наопозицията  Джеръми Корбин настоя за вот на недоверие към правителството, което може да доведе до избори, вместо до излизане на държавата от Европейския съю.

Тереза Мей събщи, че ще свика дебат в сряда.

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин внесе вот на недоверие към правителството на консерваторката Тереза Мей, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

"Внесох вот на недоверие към правителството", каза Корбин, определяйки резултата от гласуването по споразумението за Брекзит като "катастрофално" поражение за кабинета, посочва Франс прес.

Обсъждането на вота ще се състои утре.

С наближаването 29 март - датата, на която Обединеното кралство е предвидено да напусне ЕС, страната изпада в най-дълбоката политическа криза за последния половин век.

Днешното гласуване сложи край на градената от Мей от две години стратегия да уреди приятелски развод с тесни връзки между Обединеното кралство и ЕС след Brexit.

"Ясно е, че камарата не подкрепя тази сделка, но тазвечершният вот не ни казва нищо за това какво подкрепя", каза Мей пред парламента малко след обявяването на резултата.

Това е предизвестена загуба за Тереза Мей. Тя няма мнозинство сред 650-те депутати в британския парламент и още от самото начало сделката не беше популярна сред тях.

Срещу договора с ЕС се обяви и Демократичната юнионистка партия от Северна Ирландия, както и шотландските националисти.

Британските медии също предвиждаха загуба за Тереза мей с над 200 гласа.

“Ако отхвърлите споразумението, това може да открие пътя към разпадане на Обединеното кралство”, предупреди в понеделник Тереза Мей.

Сега Мей трябва да предложи "План Б" на парламента, но не е ясно какво ще съдържа той. Британският премиер не е отхвърлила възможността да се измести крайната дата за Brexit. Възможно е и ЕС също да приеме тази опция, ако изглежда, че има възможност за сделка.

Отлагането обаче няма да доближи Великобритания до решение за Brexit.

Ако не се стигне до договорка и британския парламент не одобри нищо е възможно да станем свидетели и на "твърд Brexit", чиито последици ще бъдат сериозни и за Брюксел, и за Лондон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
3
 
3
 
! Отговори
Полска незгинала преди 5 години
Залавянето на Гон в Япония беше поръчка на немските тайни служби за да развалят Рено-Нисан щото по продажби биеха ФВ.Толкова за "печелившата" Франция.
137
3
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Между другото Макрон е немски проект.Франция днес е същата като по времето на Виши.
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Полска незгиналаНе,това е част от опита за отцепването и разпадането на Европа,как да купят европейско въоръжение ИЕ,като други командват парада и други казват какво да се случва и какво да се купува в ЕС?
135
3
 
2
 
! Отговори
Полска незгинала преди 5 години
Питай жълтите жилетки как печелят франция е мизерия освен за арабите.Така управляват Румъния че Рймънците им показаха среден за някакви военни кораби оня ден.Французите цял ден храчат кръв.Поляците ги отсвириха за едни хеликоптери преди време и им казаха че са ги научили да ядат с вилица.Френците са бита карта.
134
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижда се колко печели Франция, жълтите жилетки революция ще направят. Англичаните никога няма да тръгнат да бягат от хубавото. ЕС е немски съюз. Проектиран да помра икономиката на Германия, а ние с гайдите се радваме на трохите които подхвърлят на местните вождове. Ами това е живота.
133
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нищо не знаеш,СИВ беше най-добрата измислена система"И на теб плащат за да бъдеш ***.----Няма нужда от глупост или умност,казах това,което видях с очите си,за времена в които живях и съм свидетел и това е самата истина!Социализма беше почти перфектния строй,където всички хора бяха щастливи,а престъпниците наказани!
132
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Полска незгиналаФранция също печели много,цяла Румъния са окупирали французите,месят се и крадат от България,,оръжието за НАТО е предимно френско,продават ел.енергия на Германия,Тотал също печели доста,а Либия? И още доста.Всички печелят,само бившите соц държави са разрушени,окупирани и няма развитие,но по чия вина?Не по вина на населението,а на бандитизма,грабежа и групировките!
131
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 години
За Брекзит имаше един хубав пример, че англичаните са като котка, която мяучи на вратата да излезе и като и отвориш стои и те гледа.
130
3
 
4
 
! Отговори
Джак преди 5 години
В държава в която дори тоалетната хартия се внася а собственото производство може да изхрани едва половината Лондон да се излиза от Европейския съюз без сделка е равносилно на самоубийство .... веднага след като измамените озверели тълпи закачат на въжето тая дърта баба с болен мозък . Дори и да е била Велика Британия то това е било много много отдавна .
129
6
 
2
 
! Отговори
Старски преди 5 години
Ако Англия излезе от ЕС, това ще е много лошо за Европа. Защото ще се наруши баланса на силите. Германия ще се превърне в абсолютен хегемон, а това ще породи още по-голямо недоверие и конфликти.
128
6
 
5
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
единствените, които искат да останат в "съюза" са онез, които имат някаква парична далавера от неговия безпорядък, безконтролност и сесересизъм!
127
4
 
2
 
! Отговори
Полска незгинала преди 5 години
Естествено че само германия печели от него само френските *** не го рязбират това а това е така защото французите са прости хора.Първото ензащото генетично французите са *** и са умствено недоразвити второто е защото френското образование е на ниско ниво.Френските университети са на примитивно ниво и не дават знания.
126
3
 
3
 
! Отговори
Хитро преди 5 години
Тпъмп ви го каза, само мaлоумници могат да правят безмитнически съюз с мощна и силно експорто ориентирана икономика като немската. Много ясно, че по-слабите икономики няма да издържат и постепенно ще се спаружат. Немците преметнаха всички. Лека нощ
125
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В този ЕС всички са в застой, май само Германия печели от него, а англетата са се изнервили най-много. Но накрая ще останат. Всичко е шоу и театро.
124
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСтига писа глупости,тя самата Русия не е руска собственост,голяма част от обществото им живее в мизерия и на фотосинтеза!Те са най-неоправданата и нещастна държава,мачкат ги отвсякъде, управляващите им също работят за световните лобита.
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Темелко МАСТЪР РАСАГермания ще я изплющят,не заради Холокоста,а защото се осмели да си отстоява икономическите интереси,потока и се среща с Путин.
122
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните плащат скъпо,задето допуснаха дългата ръка на Русия,да рови в страната им.
121
12
 
1
 
! Отговори
Анатема преди 5 години
До Полска незгиналаГермания е измислена държава, Англия трябва да пусне атомна бомба над Берлин и Франкфурт. Това ще реши доста проблеми. Меркел да бъне разпъната на кръст и хвърлена на рибите. Германия да бъде поделена между Полша, Францая, Дания, Холандия, Белгия, Швейцария. Да бъде изтрита от учебниците.
120
5
 
4
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Колкото повече другата част на Европа е бедна толкова по-малко немски стоки ще купуват и немските компании ще се хапят за гъ.а нямат полезен ход.Китайците вече почнаха да ги изкупуват!Ще си ядат Мерцедесите
119
4
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е ОСТРОВНА ДЪРЖАВА И НЯМА НИКАКВО ПРАВО ДА Е В ЕС!!!!ВСЕ ЕДНО ДА ПРИЕМЕМЕ ОСТРОВНИТЕ ДЪРЖАВИ ТРИНИДАТ И ТОБАГО В ЕС!!!ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА СЕ МАХА, ЧЕ МИ ОМРЪЗНА ОТ НОМЕРАТА ИМ!