Франция скърби: Хиляди на бдение пред "Нотр Дам"

Хората запалиха срещи, пееха религиозни песни
17 апр 2019 07:40, Петя Славова
77

Париж скърби за "Нотр Дам". Хиляди се събраха на бдение пред катедралата в самото сърце на френската столица. Малко след падането на нощта хората, със запалени свещи в ръце започнаха да се молят, а други - да пеят религиозни песни пред 850-годишната сграда, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Огънят в "Нотр Дам" беше потушен след близо 14-часови самоотвержени усилия на над 400 пожарникари, които бяха наречени "герои“ заради куража и професионализма си при спасяването на катедралата.

Множеството на площада пред "Нотр Дам" прекъсна за момент молитвите си, за да аплодира пожарната кола, преминалата по същото време по близка улица. В момента тече разследване за уточняване на обстоятелствата около избухването на мощния пожар.

Властите обявиха, че той не е в резултат на умишлен палеж, а най-вероятно се дължи на инцидент. Президентът Еманюел Макрон обяви, че "Норт Дам" ще бъде възстановена в предишния ѝ блясък, а по сметката на националната дарителска кампания за катедралата вече са постъпили над 700 милиона евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
11
 
! Отговори
Vive la France! преди 5 години
Без Франция нямаше да ги има нито Англия, нито САЩ, нито Германия, нито ЕС. Всички те по един или по друг начин съществуват в сегашния си вид благодарение на влиянието на Велика Франция. Най-великата страна в историята с несравнимо културно и цивилизационно влияние върху света. Нотр Дам е туптящото сърце на великия Париж и рано или късно тя отново ще засияе над него!
39
0
 
11
 
! Отговори
France преди 5 години
До USПокажи уважение към Франция без която нямаше да ви има! Французите ви освобождават мижавата колония! От французите копирате всичко! Констинуцията ви е писана по идеите на Монтескьо за разделение на властите. Дори статуията на свободата ви е подарък от Франция. Франция халиват няма да стане, но вие сне 100% неграмотен сбирщaйн.
38
11
 
1
 
! Отговори
US преди 5 години
Тези се превърнаха в шампиони по некадърност и немърливост. И това било велика сила - смях. САЩ и Англия са на светлинни години пред тях. Закривай! Скоро Цирк дьо Франс ще е халифат и така или иначе няма да са им нужни катедрали.
37
1
 
2
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 5 години
Страда,..страда! Макрон събира пари за наколенки на баба си!/която мувпрочем му се пада жена/
36
0
 
3
 
! Отговори
Померанцев преди 5 години
До: 34Александър Невски ако знаеш , и сега е изгорял! Вътре няма и един стенопис който да се различи светец ли е нарисуван или муле! Да не говорим за течове и тн!Хайде да ги видем наште попове ,като им прехвърлиха собственоста какво ще направят за реставрация! Или пак ще слушаме:Ми п`ари нема;Добре ,че поне криптата е филиал на НХГ!
35
3
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 5 години
Палежа е умишлен, щом се говори за дарения след това.нищо случайно няма.От нас се учат нали сме,като едно семейство в европейския съюз.
34
2
 
7
 
! Отговори
дядо Пенс преди 5 години
Искам да изпратя Великденското увеличени от 40 лева/ 20 ?/ за възстановяването на катедралата !!! Дайте адрес !!! Няма да си купя парче луканка кили сиренье и половонка кашкавал но ще помогна на бедна Франция !!!
33
1
 
12
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Родната жундъристика още две седмици ще джвака и предъвква "новината". Айде ако обичате улево, драскачи. Знаете ли ако изгори Александър Невски колко френски медии ще отразят събитието и дали някой ще събере и пет лева? Отвратителни нихилисти сте.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е атентат но страха да го обявят е голям ще чакаме друг който няма да могат да отрекат и скрият
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция се е самозапалила още от 1900година като се е наводнила с африканци и араби от колониите.сега си берат плодовете на безумието.
30
2
 
8
 
! Отговори
Веско преди 5 години
подзаглавие - "Хората запалиха срещи" хахахахахахаха
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БДЕТЕ-БДЕТЕ !!! А АЗ ПРОСТАКА ОТИВАМ ДА СИ ПИЯ РАКИЙКАТА !!!
28
3
 
16
 
! Отговори
Емануела Микрон преди 5 години
Поздравявам глупавите си сънародници с песента "Вземи огин запали ме"
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гиздавото баболюбче ще запали Париж само и само да отвлече вниманието на плебса от истинските проблеми. Мон пти микроооон ....
26
2
 
14
 
! Отговори
Има нещо вярно преди 5 години
в коментара на 16, наистина са имали проблеми, сградата се е рушала сериозно и е имало вероятност да се срути. По молба от Франция, Митхат паша изпраща Колю Фичето да помогне на французите и той наистина спасява катедралата. Това е факт!
25
3
 
9
 
! Отговори
тя преди 5 години
Писнаха ми тия !
24
4
 
15
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Цирк дьо Франс
23
6
 
11
 
! Отговори
Борис Бойков преди 5 години
Ех защо не бях там да хвърля няколко съчки в огъня.....
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ни интересува това нас, нормалните хора?
21
1
 
17
 
! Отговори
Я па тия преди 5 години
И що така нищо не коментират за причините? Как така една сграда ще се запали от покрива-там няма нито ел.инсталации, нито кабели,нито печки? Имало скеле и ..дотам! Какво-скелето се е напекло и запалило дървения покрив ли? Не е ли много наивно това обяснение-в стил"еволюция"-от нищо става взрив/ сега пожар/ и...А пък тия с тия безсмислени бдения-направо са за психиатрията. Вместо да награбят *** и тем подобни психари-те са се събрали да си пеят Марсилезата...