Берлускони влиза в ЕП, с него и правнук на Мусолини

Пучдемон и Варуфакис също може да са част от новия европарламент
Обновена: 28 май 2019 12:47 | 28 май 2019 12:40, Елка Василева
8

Милиардерът, медиен магнат и бивш италиански премиер Силвио Берлускони отново е на политическата сцена. Той влиза в новия европарламент, като получи над 500 000 преференции, независимо че резултатът на партията му "Форца Италия" е доста скромен.

Зaемащ министър-председателския пост в продължение на четири мандата, Берлускони беше принуден да се оттегли през 2011 година в разгара на кризата в еврозоната. Името му обаче нашумя и покрай редица скандали с пикантен привкус.

Проевропейските партии спечелиха мнозинство в Европарламента

В европарламента влиза и издирваният бивш председател на правителството в Каталуния Карлес Пучдемон, предаде Bulgaria ON AIR. Все още обаче не е ясно дали може да заеме мястото си, тъй като е обект на съдебно разследване в Испания.

Още по темата
Пучдемон в момента се намира в Белгия, където избяга от испанското правосъдие след референдума за независимост на Каталуния.

Шанс макар и минимален да прекрачи прага на европарламента има и бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис. Името му стана известно покрай разразилия се скандал с дълговата криза в южната ни съседка.

Прогнозите сочат, че евродепутат ще бъде и правнукът на Мусолини – Кайо Джулио Чезаре Мусолини. Той е член на малката крайнодясна партия Братя на Италия, която печели 6,5%.

По всяка вероятност в еврпарламента ще влезе и един от синовете на Полския герой от борбата за демокрация и нобелов лауреат за мир Лех Валенса – Ярослав Валенса. Той е член на Гражданска платформа от опозиционна Европейска коалиция, която се нарежда на второ място във вота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Нещо за Мичиту Гаргамел и *** Шмайзер ша даваш ли?! И двете влизат в Европарламента, нали? Знам, че е така, но пак питам, ей тъй, да съм си спокоен!
7
1
 
4
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Мусолини е Легенда, народа на Италия до ден днешен го обича! Шляхтича Лех Валенса е жалък, омерзен слуга и глашатай на ционизма.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правнукът е на младия комунист Мусолини, или на дъртия фашист Мусолини? Или на едното и другото, взети заедно.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само схемаджии влизат в парламента, тези горните ще се групират около Пеевски.
4
0
 
2
 
! Отговори
До: 1 преди 4 години
Той най-вероятно е влязъл, само че с друга фамилия :)
3
0
 
11
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Като гледам какви лица и партии ще са в ЕП ми се струва че това ще е последен ЕП.....
2
1
 
8
 
! Отговори
Алфредо Бумщайн преди 4 години
Браво на Берлускони, браво на Кайо ! Страшно ще бъде ако внуците на оня чичко с дебелите мустаци решат да направят ревизия на европейските мурафети. Тогава всички серсеми ще копат руда в сибирските безкрайни полета.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ако влезе и някой от правнуците на Хитлер, значи Европа все още има шанс.