Рим твърдо: Глоба до ?1 млн. за корабите с мигранти

Указът е срещу помагащи благотворителни организации
Обновена: 6 авг 2019 11:45 | 6 авг 2019 11:45, Елка Василева
20
Рим твърдо: Глоба до ?1 млн. за корабите с мигранти
Матео Салвини. Снимка: Reuters

Италианското правителство спечели вот на доверие в Сената за указ, насочен срещу благотворителните организации, които спасяват мигранти с кораби в Средиземно море, съобщи Ройтерс.

Това е победа за министъра на вътрешните работи Матео Салвини. Правителството на неговата партия "Лига" и антисистемното Движение "Пет звезди" спечели вота със 160 срещу 57 гласа. В противен случай то трябваше да подаде оставка.

Изготвеният от Салвини указ затяга санкциите срещу корабите на благотворителните организации, които опитват да доведат в Италия спасените в морето мигранти. Текстът вече бе приет от долната камара и придобива силата на закон точно преди утрешното излизане на парламента в лятна ваканция.

Още по темата

Политици от "Пет звезди" изразиха възражения към указа и някои от нейните сенатори не подкрепиха мярката.

Указът увеличава максималните глоби за кораби, влизащи без позволение в италиански води, от сегашните 50 хиляди евро на 1 милион. Предвиждат се и арести на капитани, които пренебрегват заповедите на властите и автоматично конфискуване на техните плавателни съдове, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Капка в морето преди 4 години
Тези организации за спасяване на мигрантите правят милиарди те ще ги глобявали по 1 000 000 евро хахахаха. Един Мигрант плаща на мафията 5000 евро за да премине средиземно море.Качват го на лотка и на няколко километра по на вътре го чакат спасителните кораби на тези организации и го закарват до Италия.До сега така са преминали 10 000 000 човека по 5000 евро 50 000 000 000 евро за мафията.С тази глобичка бълха ще ги охапе.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бачо много късно теа Африканци мият кафе в Германия сутрин в америнаските вериги на Старбъкс там дето е скъпо , ама Бежанеца има пари иначе Текста пак кипоран , таа *** Василева май не знае български за тва само копира
15
2
 
5
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Предлагам да се използва Природния закон - с избиването на евреите изчезва миграцията.
14
11
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
А това е невъзможно, понеже корабите, капитаните и целия емигрантски гешефт, както и Парите, Правителствата и Армиите на света са еврейска собственост. Скъпо ще им излезе на италианците това шоу. Ето и доказателство - евреите ще изтрият това съобщение.
13
0
 
21
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
Африка расте всяка година с 60 милиона ***.Туркини и арабки бутат по Европейските улици колички с бебета придружени с още 5-6 деца. В класни стаи в Германия не се виждат вече европейски деца,както и по детските градини....Улици,паркове и спирки гъмжи от мигранти,криминалната престъпност м/у тях е 90%
12
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е един мазник и мошеник дето колкото ще оправи токлова ще скапе но в проблем на италианците като са го избрали сега ще си го търпят както ние в България търпим глупостите на тримата *** от ОП то не бяха хотели псувни самолети сини каски шпицкоманди от мутри маси ваканции любовници бракове и други.Но има едно вярно.Не може Германия да иска мигранти а да задължава други страни да ги приемат и не може Европа да поеме цялото бягащо и бедно население по света от войните на САЩ.Така конкретно.
11
0
 
21
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
Само така...и един милион евро според мен са нищо. Поне 10 милиона да ги джаснат тия!
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конфискация на плавателния съд и даване на съд за каналджиство. Глобите отделно.Никой не знае от къде идват тея кораби натоварени с какви ли не, с неизвестни намерения. Къде е гаранцията, че не ги товарят на някой бряг, после по пътя хвърлят някоя лодка във водата, снимат я отгоре пълна с хора и казват - спасихме ги.
9
39
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Този Салвини колкото е мазен и лукав, толкова е и ограничен и простоват! Но те вървят винаги ръка за ръка. Щом и хора от неговата девствена полит. формацийка са били против усетили, че това е лудост и ще им донесе само проблеми на главата, вместо решения, а и осъдителни присъди в международни арбитражи. Но на популиста му дай да се грижи за рейтинга си, пък отчайващо корумпираната му и безкрайно занемарена държава все някак ще се справи. Щом оцеля и с Берлускони.
8
1
 
8
 
! Отговори
Соросоид хибрид преди 4 години
Ми те ще отидат в Испания.Тоя Салвини ***.
7
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евроглезотии - глоби!? Кога пак ще станем мъже? Трябва да се стреля на месо, корабите с нелегални имигранти да се торпилира, аман от вечно ревящи хипи-гейове, не действаме ли твърдо и безкопромистно, проблема няма да се реши никога.
6
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на италианците.А нашите арестуваха Динко,че е арестувал нелегални мигранти.Сбъркана работа.
5
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази глоба няма да ги спре. Има кой да я плати.Затвор трябва. В една килия с африканци.
4
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО благотворителните организации, които спасяват мигранти с кораби не си ги вземат в къщи???Или е по-удобно "бълъците" да им плащат?
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Унизителното е, че никой от африканците и не помисля за Италия да остане... тя се е превърнала в бетер България... ама и яко задлъжняла и безнадеждна. Бавно губят статута си на "запад"- на външен вид го докарват донякъде, ама по съдържание...
2
0
 
34
 
! Отговори
Бай Евстати преди 4 години
Бравосамо така
1
0
 
44
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Много добре. Гърците да се поучат!