Въпреки санкциите: "Северен поток-2" ще бъде довършен

В това вярва германското правителство, съобщава в. "Зюддойче цайтунг"
23 дек 2019 09:58, Петя Славова
122
Въпреки санкциите: "Северен поток-2" ще бъде довършен
Снимка: Reuters

Германското правителство "твърдо разчита", че проектът "Северен поток-2" ще бъде довършен въпреки американските санкции, съобщи днес в. "Зюддойче цайтунг", позовавайки се на източници в кабинета в Берлин, предаде БТА, позовавайки се на ТАСС.

"Позицията на правителството по отношение на този проект не се е променила", посочили източниците пред вестника.

Още по темата

Сенатът на Конгреса на САЩ одобри във вторник законопроекта за бюджета за отбрана за финансовата 2020 година, която започна на 1 октомври. Той задължава администрацията да наложи санкции срещу руските газопроводи "Северен поток-2" и "Турски поток".

На 11 декември документът бе гласуван от Камарата на представителите, а в петък го подписа президентът Доналд Тръмп и той влезе в сила. На този фон в събота шейцарската фирма "Олсийз" (Allseas), която е подизпълнител на проекта "Северен поток-2", обяви, че временно спира работа по газопровода, докато не получи разяснения във връзка със санкциите, наложени от САЩ.

В същото време правителството на Германия определи санкциите срещу двата газопровода като намеса в европейските работи, припомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки санкциите: "Северен поток-2" ще бъде довършен през 2030 година в това вярва германското правителство, съобщава в. "Зюддойче цайтунг"
100
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бобиима още един вариант който се тиражира днес - Фиктивно Газпром да купи кораба, Да си свърши работата и да го продаде отново на собственика му.--------Ах, това е много умно.Американците едва ли ще се сетят.Те ядат доматите с колците и ще лапат мухи, докато вие си правите многоходовочките. Верваш ли си?
99
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3.5% е по ипотечните кредити, за някои райони като чукотка където им трябва зверски работна ръка ипотеките дори са по 2.5%------ И кой нормален човек ще си купи къща на Чукотка? Там се ходи на екскурзия за една седмица и повече не се повтаря.
98
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
. Украинците имат вече повече от 4 милиарда $ ДЪРЖАВЕН заем да връщат на РФ ------Няма да върнат нищо.Това е омразен дълг, заемът е взет от предателя Янукович, малко преди да избяга в Просия.
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Газпром е напълнил хранилищата си в Европа-------Газпром няма никакви хранилища в Европа.Просто такава инфраструктура няма кой да им продаде.
96
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В края на ВСВ дори са давали храна на гладуващи изпаднали немци. Същите тези, които ги смятаха за животни и им горяха селата.------Няма такъв случай немци да са горили села.Горили са ги съветските партизани - когато селото е отказвало да се замесва в тероризъм. Освен това групи от СМЕРШ, , облечени в немски униформи са вършели такива диверсии.
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отмъщението на Цецко: Борисов влюбено се накъзи за газов поток и оп предвидимостта на Цецко и едно негово обаждане и Вашингтон каза на Буда но но ноууу
94
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Проскубан ПутинЕТО ОЩЕ ЕДИН ЧУКЧА ПИСАТЕЛ И ГЕНИАЛЕН МИСЛИТЕЛНе бре как може да има подобни индивиди???Турски поток не е пуснат в експлоатация, Турция не е получила един литър Газ реално - получила е ЗИЛЧ / НУЛА / ЗЕРО / 000.00за следващата година е поръчала да получи двойно по-малко...леле как може да има подобни индивиди???
93
2
 
11
 
! Отговори
До атлантиците преди 4 години
Ще станат на 8 януари :) натовеца Ердоган дето си купи руските с400, ще открива с Путин турски поток, днес пъкПутин даваха на най дългия мост в европа кара влака, а керченския проток затворен в негова чест:), а 9 май баш бг натовеца пасито ще празнува ден победи, щото е евреин и Израел празнува спасението си, нашия ще е со слизам на очи, като в песента:)) то като гледам Бойко кат направи аеца с руските реактори и тук ще има сълзи, някои от радост, други не ха, ха, ха
92
7
 
3
 
! Отговори
Проскубан Путин преди 4 години
И Ердоган ми го сложи за 2020 през Турски поток ще мине два пъти по малко руска газ отколкото за 2019
91
13
 
6
 
! Отговори
Чичо Сам преди 4 години
Не се отпускайте! Не забравяйте за какво ви се плаща, да не станат чудеса по коледа!И Северен поток2 и Турски поток са антидемократични и трябва да бъдат забранени! Русия не може да направи нищо!Само втечнения газ ще оправи света! Действайте!
90
5
 
3
 
! Отговори
Червен чвор преди 4 години
Ще станат Когато цъфнат налъмите
89
15
 
10
 
! Отговори
Чарвен чвор преди 4 години
Ни северен ни южен Квичете русофили
88
9
 
23
 
! Отговори
Реплика преди 4 години
До БобиЗа всичко си прав без твърдението, че руснаците са злопаметни. Напротив, те не забравят причиненото зло и са предпазливи, но злоба не таят. В края на ВСВ дори са давали храна на гладуващи изпаднали немци. Същите тези, които ги смятаха за животни и им горяха селата.
87
3
 
17
 
! Отговори
До атлантиците преди 4 години
Ей милите атлантиците, колкото Ердоган ги послуша щатите за руските оръжия толко и тука, това са договори господа, на 8 януари ще откриват заедно турски поток:), гледам сега дават и железопътния мост до Крим тръгнал с Путин на влака, а керченския залив затворен от Русия в тази чест, те с тия санкции такъв подем предизвика ха в Русия, че стана голям майтап ха, ха
86
2
 
13
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонименше бъде ана Когато цъфнат налъмитеИ за пореден път новината е от преди няколко часа - Пуснаха и ЖП съставите по Кримския мост - за сега са само пътнически а след 6 месеца и товарни.
85
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Газпром е напълнил хранилищата си в Европа с газ, подписа за транзит с Украйна за 5 години, имат СПГ кораби...Ще си изпълнява договорите за доставка, независимо от евентуалното забавяне на СП2.А през това време ще го дострои.И тогава? Какви ще ги дробите?
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46Те и Кримския мост нямаше да довършат, пък даже и влакове минават вече по него.
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой съмнява ли се наистина, че СП2 няма да бъде завършен?
82
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Това, че САЩ били заделили част от бюджета си за противодействие на руски газови проекти нищо не значи. Те и за совалки бяха заделили пари, пък те паднаха. В Куба построиха хотели, пък им ги национализираха. В Сирия си отгледаха опозиция и идилци, пък им ги разбиха. Бяха подготвили Крим да си правят база, пък им го взеха под носа. И за венецуелците бяха избрали президент, пък те видиш ли не го одобриха. Тъй че прави разлика между желания и действителност.