Еврослужба: В България броят новозаразени набира скорост

Най-лошото тепърва предстои у нас и в още 4 европейски страни
5 май 2020 10:07, Елка Василева
142
Еврослужба: В България броят новозаразени набира скорост
Снимка: архив, БГНЕС

В България епидемията от коронавирус набира инерция, съобщиха от Европейския център за контрол на заболяванията. Според техните изчисления в България и в още четири европейски страни най-лошото тепърва предстои.

Епидемията от коронавирус набира инерция в България. Това съобщи Андреа Амон, ръководителка на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. В рамките на ЕС тази служба отговаря за борбата срещу коронавируса, пише Дойче веле.

Най-лошото тепърва предстои

Според агенция Ройтерс Андреа Амон твърди, че най-лошото тепърва предстои във Великобритания и в още четири държави, където апогеят на пандемията още не е достигнат. По този начин Амон опровергава британския премиер Борис Джонсън, който миналата седмица заяви, че неговата страна вече е превалила билото на пандемията.

Още по темата

В България епидемията набира инерция

Амон казва още, че във Великобритания, Полша, Румъния и Швеция вече от две седмици броят на новозаразените устойчиво нараства, а в България дори набира скорост.

От всички останали европейски държави се съобщава за намаляващ брой на новозаразените, информира Ройтерс.

"Изглежда, че в събота беше преминато билото на първата вълна в Европа", казва Андреа Амон, цитирана от Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 129Здравните власти служат на господарите. А господарите искат стаден имунитет... защото такива са европейските ценности на урсула и ек.
124
1
 
0
 
! Отговори
ААА преди 3 години
До Баи 70Не е ясно още дали има имунитет при този вирус
123
0
 
0
 
! Отговори
1001 преди 3 години
До Еми 76Много си безстрашна...а сугурно и безсмъртна....
122
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 3 години
От де ги знае тия работи с вируса - пик , плато и пр -Никой не е наясно как ще се развие в бъдеще в дадена страна !
121
7
 
8
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Тежко ни отук нататък като започнат по -500 на ден да се заразяват - както вика др - манговСухите сьчки с крьвно астми алергии диабед - пьрви ще изгорим
120
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христов, това е смисъла на пандемията. Здравните власти да отделят доказани преносители от другите.В самолета са допуснали пътници доказано заразени с ковид, едновременно с други. Това си е дори и за частен иск, ако някой доказано се зарази от този полет.
119
7
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Западна Европа ни завижда толкова много, че пушек се вдига. При нас епидемията не се развихри , това ги дразни и се опитват да ни влошат положението. Но дано БЦЖ-то да ни опази, а и генът ни.
118
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 EU countries have not passed the peak of Covid-19 infection. Bulgaria (according to data of April 23) Това е оригиналният текст на изявлението, в българският текст липсва датата, към която е статистиката.
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да такае нашия ТУлумб се прави на д-р Хаус но освен до хаос до нищо друго няма да ни доведе .Тук няма мерки .Болните с двустранни пневмонии дори се връщат за дом.л-ние да не говоря че ако се обадиш в РЗИ за консут започват да ти викат "ВИЕ защо звъните тука" купуваш си маски бизнеси фалират лаб. изсл си плащаш е гаси държавата -а се водим здравно осигурени явно да покриваме разходите на неосигурения брат М-гал който се връща да се лекува тук .Щабът не работи като експерт а е послушница на Б.Б
116
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бях на мястото на Захариева, така ще им сипя на Холандските здравни власти през ЕС, за това че пускат доказано заразени в обикновен полет, че ще им държи дълго време влага.Ама, както се казва, на бодлива крава, Бог рога не дава. Такива ми ти интересни неща ми минават наум.
115
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***. Как набира скорост като след 13 май вече сме на работа, и не виждам хората да умират повече от преди.
114
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е па нормално е в Холандерията да намалява, защото заразените там идват у нас.
113
3
 
1
 
! Отговори
До 112 преди 3 години
Точно така се процедира. Само си пропуснал да напишеш, по епидемиологично проучване какъв род контактно лице се падаш и поради каква причина си бил два пъти под 14 дневна карантина.А теста който си си платил е за твое успокоение. Какво точно си прекарал без симптоми, може да питаш производителя на теста и с каква вероятност. По скоро нищо не си изкарал, но нямам претенции за последна инстанция. За това има лични лекари, да ти разясни в личен контакт.
112
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Набира естествено, както ествествено оцветените продължават да прииждат и ни дозаразяват..... както обикновено не се прибират тези които са ни потребни, а онези които до преди няколко седмици по-добре че ги нямаше, ама сега?!?
111
4
 
15
 
! Отговори
Gofer преди 3 години
Като имаше по 5 заразени беше пълна карантина. Сега е пика и мерките се охлабват. Питам се къде е логиката? Някой може ли да отговори?
110
3
 
0
 
! Отговори
Толуп мислител преди 3 години
Това, че се смята натрупване на колективен имунитет за начало на края на епидемията не означава ,че който и да е иска да се зарази ,но това е истината нещата се променят ,ако се намери ваксина или лекарство ,НО при липса на средства за всички е невъзможна пълна карантина да кажем 4--5месеца. Възрастните със пенсии да стоят по къщите ,дискотеки и публични места затворени ,без КППТ-та без масови прояви ,на работа и вкъщи разходки по кърища да хотели не......
109
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре се справят Италия, Великобритания, Испания, Белгия, Франция.Те преборват вируса. Източна Европа няма шанс да се бори като тях, защото няма много вирус.
108
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо в Източна Европа няма пандемия?Запада се чуди и завижда тайно на Източна Европа.Западното гето пламна и му лъсна грозната истина и грозните му лъжи.
107
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 111Ще си позволя да се намешам в спора ВИ, от личен опит ще напиша, като контактно лице. Мен, жената и детето ни поставиха под карантина първо за 14 дни после за още 14, очаквахме, че в рамките на карантината ще ни вземат проби за изследване, но не се случи, каха ни щом нямате симптоми няма излседвания, накрая като изтече карантината поисках все пак да ни изследват, отказаха ! за наша сигурност платихме изследване в частна клиника, резултат-прекарали сме го без симптоми.
106
7
 
6
 
! Отговори
До 108 преди 3 години
Манипулираш!В България освен тези с симптоматика, се тестват и контактни по епидемиологичното проучване. По преценка дори и контактни от втори ред. Не зная какво продаваш, но Манипулираш.