Еврослужба: В България броят новозаразени набира скорост

Най-лошото тепърва предстои у нас и в още 4 европейски страни
5 май 2020 10:07, Елка Василева
142
Еврослужба: В България броят новозаразени набира скорост
Снимка: архив, БГНЕС

В България епидемията от коронавирус набира инерция, съобщиха от Европейския център за контрол на заболяванията. Според техните изчисления в България и в още четири европейски страни най-лошото тепърва предстои.

Епидемията от коронавирус набира инерция в България. Това съобщи Андреа Амон, ръководителка на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. В рамките на ЕС тази служба отговаря за борбата срещу коронавируса, пише Дойче веле.

Най-лошото тепърва предстои

Според агенция Ройтерс Андреа Амон твърди, че най-лошото тепърва предстои във Великобритания и в още четири държави, където апогеят на пандемията още не е достигнат. По този начин Амон опровергава британския премиер Борис Джонсън, който миналата седмица заяви, че неговата страна вече е превалила билото на пандемията.

Още по темата

В България епидемията набира инерция

Амон казва още, че във Великобритания, Полша, Румъния и Швеция вече от две седмици броят на новозаразените устойчиво нараства, а в България дори набира скорост.

От всички останали европейски държави се съобщава за намаляващ брой на новозаразените, информира Ройтерс.

"Изглежда, че в събота беше преминато билото на първата вълна в Европа", казва Андреа Амон, цитирана от Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е под контрол!
104
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еееей ,Мангъров,отивай да лекуваш болните от коронавирус,нали уж си вирусолог,а и трябва да се заразиш с коронавирус,заради стадния имунитет,според твоите думи,ходи да лекуваш хората от коронавирус,вместо да лъжеш по медиите и да подтикваш хората да се заразяват и умират!
103
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 107Математиката винаги важи ! особенно в такива случаи, ще то дам един пример, през полседните 2 седмици няма промяна в броя на установение във Варна и Добрич, защо мислиш е това, защо от НОЩ не кажат колко изследвания на населението са направени в лабораторията във Варна, ами не им изнася, в България се изследват само тези със симптоми, а се знае че тези, които проявяват симптоми са под 15 % а може и по-млко
102
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЩаба не искаше да охлабва мерките,но ги принудиха,заплашиха Мутафчийски с убийство да се оттегли,за да сложат Мангъров и сега Мангъров ги командва по телефона!Герберите са под натиск и заплахи в момента!
101
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам Мангъров ЛИЧНО да даде пример за стадния имунитет и да се зарази с коронавирус,както и да лекува болните от коронавирус на първа линия ,хайде,ЧАКАМ!Ако той счита останалите хора за стадо или той се чувства част от стадо,то ние не се чувстваме стадо!Да отива,да се заразява с коронавирус и да ни покаже лично как става тия номер!Гн. ус н яр!Хора пазете се,носете маски,не излизайте навън(освен за най-необходими неща),стойте на рзстояние от хора и предмети,спазвайте редовно хигиена,дезинфи
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 101Елементарната математика тук не важи. При възприетия подход в България се тестват най-вече установените огнища. И е по-коректно да сравняваш броя огнища, а не броя тествани, за да получиш представа за тенденциите. Ако огнищата са постоянен брой или се увеличават, значи пикът още не е достигнат. Другият вариант е да сравняваш броя смъртни случаи, но той ще е показателен за това, каква е била епидемиологичната обстановка преди около две седмици.
99
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е добре де,нали щаба олабва "мерките"!Карат ни да ходим по ресторанти,хотели,басейни и всякакви нехигиенични дупки щото вируса умирал вече!
98
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 97За да имаш факти и доказателства трябва от НОЩ да спрат да си бъркат в носовете, а да вземат да правят повече изследвания, и не само на активно заразените, а и на прекаралите, това е ! за да се бориш с нещо, трябва да знаеш колко голямо е това нещо
97
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая зараза е от години !Обаче никой не обръщаше внимание на умрелите от пнеумония !Туберколозата също не се лекува и е подобна зараза .Ще се умира но планово !По план трябва да умрат всички до края на годината!Лекарство няма да има никога !Това е наказание от Годпод .
96
5
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
Така е като проевропейските шe6eци не спряха свободното движение на хора, слушайки ек на урсула и ценностите и...Но може би е за добре - да се види що за стока са и ако хората решат - овиcнат по дъpвeтата...
95
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера изследванията бяха 5-600 установените бяха 30 и няколко, днеска изследваните са 1200 установените са 57, ако се направят 2500 изследвания вероятно установените ще са 100-120, елементарна математика, ясно очертали се големи огнища във Видин и Плевен с вероятно 15-20% заразени от населението, средно голямо в София, Сливен, Кюстендил с около 8-10 % от населението останалите са между 2-6 %
94
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АбеПри тази болест няма млади или стари,всички се заразяват,включително и бебета,има умрели и млади хора в Европа,всички,които сте се юрнали да ни обяснявате,че било безопасно,че нямало коронавирус,че трябвал стаден имунитет сте УБИЙЦИ на населението и пропагандирате фалшива информация!Коронавируса е крайно опасен,уврежда вътрешните органи,мозъка,дори да оздравеете,оставате инвалиди,няма тест,заразна болест е,няма и имунитет,вируса повтаря,няма лекарство и спазвайте карантина -това е начин
93
1
 
5
 
! Отговори
Статистик преди 4 години
До Анонимен 98На база на такива данни е трудно. Но не и невъзможно, ако си разбираш от работата. Можеш да правиш прогнози и при липсващи или непълни данни.
92
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как точно разбрахте че набира скорост след като броят на тестваните е нищожен? Броят обявен е броят заразени според броя тествани Утре мже да дестават 20 човека и да няма един положителен... това значи ли че няма нови заразени? Ми не.
91
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименКъде са ти доказателствата,че "300-500 хиляди са активно заразените,но основната част от тях го карат безсимптомно" ?Къде са ти ФАКТИТЕ и ДОКАЗАТЕЛСТВАТА,че има толкова заразени и го карат безсимптомно,лично ли ги познаваш,стига си дрънкал глупости ей така наизуст,без факти и да си съчиняваш глупости без доказателства,само за да предизвикаш хората да излизат и се заразяват и да си съсипят живота или умрат!Писна ни,от какива празноговорещи и дрънкащи на празни приказки!
90
2
 
4
 
! Отговори
Броиха ни пробно, преди 4 години
доскоро ни заливаха от екраните с всякакви изводи за нагласите на обществото относно това и онова, но никой така и не си направи труда да ни информира за воденето на статистика за броя на тестовете по дни и по пациенти.Ако някой си бе направил труда да опише накратко съответната методология и да води регистър, ползите щяха да са повече от очевадни. Било то за отчетност на разходваните публични средства, подаване на съответната информация към европейските служби и пресичане на всякакви коментари
89
19
 
5
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Като сте стари,болни и ви е страх си стойте у вас,ние младите ще продължим да живеем,да бачкаме,да пътуваме,пък който оцелее.Дай сега заради вас да затворим всички,не е ли малко нагло от ваша страна а?За да спасим старите,да жертваме младите.Вие си взимате пенсийките и ви дреме на шмайзера,ама млафите имат деца,наеми,заеми и нямат време да стоят под карантина.
88
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Покажете ми преболедувал от заразата да тича ?Американците доказаха че съсирва кръвта и на много хора им отрязали краката !Вируса извлича кислорода от кръвта и образува съсиръци !От там идва и кислородният глад !Уврежда всички органи работещи с кръв !Ако сте робот няма да умрете .Но щом имате кръв ще умрете .Вируса повтаря фатално !!!Няма отцелели след втора зараза !
87
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се съпоставят броя изследвани и установените случаи, се вижда че установените са между 6-8% от изследванията, така че спокойно може да заключим че в момнета между 300-500 хиляди са активно заразените, но основната част от тях го карат безсимптомно, вероятно има и около 150-200 хиляди, които са го изкарали без да разберат
86
6
 
4
 
! Отговори
След 13 май преди 4 години
Ше видите как ще тръгнем на горе. Но с оглед на освобождаването на мерките ще бъде нормално. Дано успеем да изградим имунитет.