Еврослужба: В България броят новозаразени набира скорост

Най-лошото тепърва предстои у нас и в още 4 европейски страни
5 май 2020 10:07, Елка Василева
142
Еврослужба: В България броят новозаразени набира скорост
Снимка: архив, БГНЕС

В България епидемията от коронавирус набира инерция, съобщиха от Европейския център за контрол на заболяванията. Според техните изчисления в България и в още четири европейски страни най-лошото тепърва предстои.

Епидемията от коронавирус набира инерция в България. Това съобщи Андреа Амон, ръководителка на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. В рамките на ЕС тази служба отговаря за борбата срещу коронавируса, пише Дойче веле.

Най-лошото тепърва предстои

Според агенция Ройтерс Андреа Амон твърди, че най-лошото тепърва предстои във Великобритания и в още четири държави, където апогеят на пандемията още не е достигнат. По този начин Амон опровергава британския премиер Борис Джонсън, който миналата седмица заяви, че неговата страна вече е превалила билото на пандемията.

Още по темата

В България епидемията набира инерция

Амон казва още, че във Великобритания, Полша, Румъния и Швеция вече от две седмици броят на новозаразените устойчиво нараства, а в България дори набира скорост.

От всички останали европейски държави се съобщава за намаляващ брой на новозаразените, информира Ройтерс.

"Изглежда, че в събота беше преминато билото на първата вълна в Европа", казва Андреа Амон, цитирана от Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо, нека ви. Нали това искахте. Сега да мълчите.
44
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като увеличиха броя на тестовете нормално...
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Премиерът отива да учи във ВИТИЗЗабрави, мисирките, толупите, и останалата част от Репертоара на Премиера артист.Сигурно ще го приемат и без изпит, по заслуги за разпределяне на бюджетните средства, на минимален кръг приятели.
42
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато 20 души на дне бяха новите заболели - обявиха извънредно положение. Когато 50 души на ден са новозаболели - отменят извънредното положение. Това е когато селяци управляват държава.
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
т.н. PSR тестове също не са много точни...професора Хинков от Щатите каза,че давали в 30 % грешен резултат,което ми се вижда твърде много и вероятно това е една от причините да се оказва,че уж отрицателните умират след това...
40
3
 
7
 
! Отговори
Нема лошо беееее преди 4 години
"СТАДНИЯ ИМУНИТЕТ".. ШЕ ВИ УПРАЙ ...ХА,ХА,ХААААААА...У НАС , ВСИЧКИ ОВСИ СА ТАКА...!
39
3
 
11
 
! Отговори
поправка преди 4 години
Абе стига с твоите тестове,да точите само държавта и здр.каса,не разбрахте ли,че НЯМА тест за коронавирус, тестовете ,които Мангъров предлага са за антитела,но те по никакъв начин не доказват,че имаш коронавирус,той просто иска да си напълни гушата от трагедията на хората и да награби пари за частната си лаборатория и джоба си,не го ли разбрахте още?Той рекетираше правителството,да му дадат огромни суми,не му дадоха да краде още държавни пари и той започна да плюе правителството по медиите!
38
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия са тествани 4.5 милиона души, което е 3 процента от населението. В Щатите са 7.3 милиона. България няма и половин процент с мизерните 35000 теста, при това неизвестно какви. Ако направим 200 хиляди теста, което е 3% от населението, ще полетим с трета космическа към Сириус, откъдето са и нашите управляващи гущери.
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно когато новозаразяванията "набират скорост", нашето правителство обявява, че няма да удължава извънредното положение, хората вече не са задължени да носят маски по улиците, могат да се къпят в басейни и т.н. популистични решения, но смъртно опасни за населението! И сме били минали пика!
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 36Този вирус мутира по-бавно от грипните.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дори и да се направи някаква ваксина ,тя едва ли ще ефективна,защото този вирус се променя и мутира...т.е. не се знае какъв щам ще ни удари в даден момент...да не би противогрипната ваксина да ни пази много...Самият Ангел Кунчев ,на въпрос преди време защо е така...отговоряше ,че вирусът мутирал и затова има заболели въпреки ваксините...
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До aaaАбе стига с твоите тестове,да точите само държавта и здр.каса,не разбрахте ли ,че НЯМА тест за коронавирус, тестове ,които Мангъров предлага са за антитела,но те по никакъв начин не доказваш,че имаш коронавирус,той просто иска да си напълни гушата от трагедията на хората и да награби пари за частната си лаборатория и джоба си,не го ли разбрахте още?
33
8
 
5
 
! Отговори
препърс преди 4 години
За тези които плюят като ви се казва истината,разбрахте ли защо уж се маха фиктивно извънредното,ама медицинското положение дето със закон искат да го узаконят не забелязвате.Ако вярвате на правитество,европарламент,нато,русия ,китай ,вие сте будали,всички са заедно в голямата игра ,а лабораторните мишки,сме ние,много станахме,с вируси,с пезпаричие,с умишлен създаден глад,с бунтове и войни ще ни съкратят,и после пак наш ще обвинят че сме безоотговорни,губим свободи,губим здраве и пари,хак да ни
32
6
 
4
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 4 години
Уханката ще намери 2-ра Родина в България, въпрос на още няколко месеца е - вижте Русиа и Бразилия - там отне 5 месеца, епидемията наистина да набере скорост, може би щото при едните е много студено, а при другите много топло. Още по-лошото Бразилия показва, че супер топлото и лятото не влият на Уханката, дори противното!!
31
7
 
7
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 4 години
Няма как...Трябва да вземем едни ???????? от Европа! За острови,за къщи...
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Добре, а ти какво предлагаш? Ясно е, че не могат всички до безкрайност да си стоят вкъщи. Винаги ще има движение на хора - магазини, аптеки, чистота, транспорт, полиция, ремонти и т.н. Ще продължава да циркулира заразата, може би по-бавно, но какво от това? Можеш само да отдалечиш този прословут пик. А колкото повече го отдалечаваш, в толкова по-негодна за живеене държава ще живееш след това.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетохте ли, че във Франция първият заразен е бил през декември? Да не се окаже, че пикът е бил през март под надслова грип от тип Б?
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евро службата може и да не се изказва. Ако нещо не им е ясно, да питат Мутафчийски. Сега тече дисциплинираща акция за ***, диванни експерти и Мангър последователи. Предстоящите събития са прогнозируеми, за интелигентната част от обществото, но ще стреснат и дисциплинират калпазаните. И това ще ги направи контролируеми. Такива са правилата с такава публика.
27
4
 
8
 
! Отговори
Е преди 4 години
То беше ясно, че броят ще се увеличи значително около две седмици след Великден !
26
2
 
21
 
! Отговори
Психо атаки преди 4 години
Бе що не си берете лайката! Къде беше този Европейски център за превенция и контрол на заболяваниятакогато в края на миналата година пламна Китай???КАКВО ПРЕДЛОЖИ - ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ, ДЕЙСТВИЯ, АНАЛИЗ НА СИТУАЦИЯТА, ПРОГНОЗИ???Има ли изобщо такъв център? Изведнъж взе да се изказва и да прогнозира!Или просто е важно съвсем да се побъркамеАйде къшшш! И ДА НЕ ЗАБРАВЯТ ДА СИ ВЪРНАТ ЗАПЛАТИТЕ - от януари до днес!