Еврослужба: В България броят новозаразени набира скорост

Най-лошото тепърва предстои у нас и в още 4 европейски страни
5 май 2020 10:07, Елка Василева
142
Еврослужба: В България броят новозаразени набира скорост
Снимка: архив, БГНЕС

В България епидемията от коронавирус набира инерция, съобщиха от Европейския център за контрол на заболяванията. Според техните изчисления в България и в още четири европейски страни най-лошото тепърва предстои.

Епидемията от коронавирус набира инерция в България. Това съобщи Андреа Амон, ръководителка на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. В рамките на ЕС тази служба отговаря за борбата срещу коронавируса, пише Дойче веле.

Най-лошото тепърва предстои

Според агенция Ройтерс Андреа Амон твърди, че най-лошото тепърва предстои във Великобритания и в още четири държави, където апогеят на пандемията още не е достигнат. По този начин Амон опровергава британския премиер Борис Джонсън, който миналата седмица заяви, че неговата страна вече е превалила билото на пандемията.

Още по темата

В България епидемията набира инерция

Амон казва още, че във Великобритания, Полша, Румъния и Швеция вече от две седмици броят на новозаразените устойчиво нараства, а в България дори набира скорост.

От всички останали европейски държави се съобщава за намаляващ брой на новозаразените, информира Ройтерс.

"Изглежда, че в събота беше преминато билото на първата вълна в Европа", казва Андреа Амон, цитирана от Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До а така!Изопачаваш думите на човека. Никога не е казвал, че трябва да "изгорим сухите съчки". Думите му бяха че "нямаме сухи съчки", в сравнение с Италия. Наистина, малко неуважително към старите хора, но призоваваше да бъдат защитени именно по-възрастните. За младите нямало нужда от изолация.
84
5
 
12
 
! Отговори
Набира скорост ?! преди 4 години
Вчера новозаразените бяха 20, днеска 51 , и общо са 1689 ! Кое набира скорост ?! Ей така някой си пише нещо, ама малко факти трябват .........
83
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSСтрапончев?
82
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига с този Мангъров. Не го ли виждате как изглежда. Този човек е пътник и му се чудя на болните амбиции...Относно вируса, колкото и да им се иска, а аз мисля, че на всички хора вече е ясно, че статистиката у нас е завишена изкуствено и ние никога няма да достигнем "мечтания" от някои страни пик. Така, че успокойте се малко, защото има далеч по-коварни заболявания и от този стрес като нищо ще се увеличат онкоболните, които и без това са в пъти повече от болните от коронавирус
81
4
 
14
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Прав си, Мангъров е много смел ама щото е детски лекар, нека отиде на фронта в инфекциозно да помага на колегите си да видим колко е смел!
80
3
 
6
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
Таа леля Андреа Амон коремен хирург ли е? Щото ако не е коремен хирург, как си позволява да изказва мнение по отношение вирусна пандемия?
79
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пламнахме, само днес са 57
78
6
 
9
 
! Отговори
До а така! преди 4 години
Стига с тоя Мангъров бе човек!Човек прокламираш 70% да се заразим да изгорим "старите съчки" да унищожим всички лекари в болниците си да ликвидираме здравеопазването си години напред е безумие.Ние не сме Италия която като изпусна мерките зарази 32 хиляди лекари при нас общо всички лекари са 30 хиляди.Вируса в тесни пространства и в болници насища организма и заболяванията на тези хора са убийствени.Имайте жал към докторите които се молят да бъдем разумни защото не издържат 7 дни 24 часа работа!
77
6
 
9
 
! Отговори
Чумата 2020 преди 4 години
По лошото е че заразените после не стават за работа ако оживеят !Задух при всяко навеждане увредени органи ,напикаване,насиране,повръщане .Увреден мозък,черен дроб запушени артерии и съсиръци в кръвта .Така че отцелелите не излизат здрави а напълно болни и ще умрат до два месеца.Обаче ще пише умря от запушени вени или неработещ черен дроб!Минимум милион до септември ще изчезнат !Пък вие си мислете че има излекувани ?Няма излекувани от тази зараза уврежда комплексно всички органи !
76
2
 
10
 
! Отговори
Стар преди 4 години
Младите са се наежили защото навсякъде тръбят, че тях не ги лови и затова реват за сваляне на мерките! Ама да не са на наше място!
75
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам Мангъров ЛИЧНО да даде пример за стадния имунитет и да се зарази с коронавирус,както и да лекува болните от коронавирус на първа линия ,хайде,ЧАКАМ!Ако той счита останлите за стадо или той се чувства част от стадо,то ние не се чувстваме стадо!Да отива,да се заразява с коронавирус и да ни покаже лично как става тия номер!Гн. ус н яр!
74
1
 
13
 
! Отговори
Да се молим преди 4 години
Дано стигнат леглата и респираторите!
73
1
 
12
 
! Отговори
До Еми преди 4 години
Явно си на възраст между 20 и 35 г. незнам, но затова така мислиш! Като остарееш малко тогава ще видиш страха!Иначе сития на гладния не вярва или младия на стария не вярва!
72
5
 
9
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Амон казва още, че във Великобритания, Полша, Румъния и Швеция вече от две седмици броят на новозаразените устойчиво нараства, а в България дори набира скорост"" Дали ще се появи по телевизията главният вирусолог на държавата Борисов,за да обясни с характерният си гъгниво-троснат глас с провинциално звучене,колко много е направено и как другите ни сочат за пример.Ще са много забавни анализите му на ниво селска кръчма след 21часа и третата шлокавица.
71
14
 
5
 
! Отговори
Еми преди 4 години
Като чета коментарите,то той тоя народ отдавна е умрял умствено.Страхливи,пр0сти,податливи на манипулации 0вце.Стойте си в къщи,молете Боко да удължи карантината до 2222-ра,пращайте смс-и като ходите до магазина,сложете си скафандри,вие няма да умрете,ще живеете поне още 1000 години.
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми що бе,у нас разпускат мерките,заради мрънкящи и...ти
69
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така стана в Италия !Отпуснаха мерките за седмица и после стана по 700 трупа на ден !Всеки си мисли че неговите роднини са безсмъртни .Безсмъртните носете маски очила и дистанция от всички !Ужаса тепърва идва !Държавата не може да плаща помощи и затова извънаредно положение няма !Държавата има нужда от роби !Затова работете за данъци и *** за държавата !Бойко експлотърай го тоя народ още сложи и данък ковид 50 процента от заплатата !
68
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааааа,сега Мангъров управлява по телефона или чрез СМС-и щаба и ще го ядете голям , сурав и курав,той искаше всички да се заразяли и да нямало карантина,за да си напълни джоба,а защо не се зарази той САМ и не припарва край болните от коронавирус ?Слушайте го само какви ги говори Мангъров,старите хора ги нарича "сухи съчки" и не било важно,че "сухите съчки" щели да изгорят,сякъш той е първа младост!Такъв на г ляр,просто нямам думи!
67
2
 
1
 
! Отговори
всичко е ЦК на БКП!! преди 4 години
До ЦК на ГЕРПСмърт на БКП-ДС..
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пламна гората, сега вече само със смс до магазин и аптека!