Великобритания с над 31 000 починали от коронавирус

В Италия жертвите минаха 30 000
48
Великобритания с над 31 000 починали от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Повече от 31 000 души са починалите от коронавирус във Великобритания, с което страната стана най-тежко засегнатата от заразата държава в Европа, съобщи на пресконференция британското правителство, цитирано от Франс прес.

Министърът на околната среда Джордж Юстис съобщи за 626 нови смъртни случая от новия коронавирус през последното денонощие с което общият брой на починалите става 31 241 и по този показател страната се нарежда на второ място след САЩ.

Числото щеше да надхвърли 32 000 още в края на април, ако се прибавят починалите, за които има съмнения за COVID-19, но случаите не са потвърдени от тест, сочи официалната статистика, цитирана от БТА.

Здравните власти в Англия съобщиха за починало от COVID-19 бебе на шест седмици, което е най-младата жертва в страната досега.

В очакване на речта на премиера Борис Джонсън в неделя вечерта за леко отхлабване на мерките в Англия министърът на околната среда призова британците да спазват ограниченията и да си останат вкъщи въпреки хубавото време и дългия уикенд.

Същевременно Италия стана третата страна в света, регистрирала над 30 000 починали от COVDI-19, съобщиха Ройтерс и Франс прес. Общият брой на починалите вече е 30 201, съобщи службата за гражданска защита.

За последните 24 часа са регистрирани 243 смъртни случая спрямо 274 за предишното денонощие.
Само Великобритания и САЩ са регистрирали по-голям брой починали от заразата.

Броят на новозаразените в Италия за последното денонощие е намалял леко до 1327. Вчера те са били 1401, а общият брой потвърдени случаи от началото на епидемията е 217 185, което нарежда страната по този показател на трето място в света след САЩ и Испания.

Общият брой на носителите на заразата в Италия е спаднал през последните 24 часа до 87 961 спрямо 89 624 вчера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алчност и бълнувaния за господство над света докара британците до положение да изберат това недоразумение на природата да води страна им и то в този момент когато е важно да имат здравомислещ държавник. С техния камък по тяхната глава
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за Брексита не могат да платят още. Ще плащат невинни хора за продажни политици, които бяха поставени от Вашингтон за да разрушат европейският съюз.
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чуче/лото на снимката е директен виновник за смъртта на много хора само в тази пандемия. Бездушен некадърник не взе никакви мерки да защити народа. Те си го избраха
15
1
 
16
 
! Отговори
aha преди 4 години
НАПИШЕТЕ КОЛКО СА ИНТУБИРАНИ И СЛАГАНИ В ИЗКУСВЕНА КОМА И ПОСЛЕ НЯМА СЪБУЖДАНЕ НЕСМКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ АРД 1 ПОКАЗА НЕМСКИЯ ОПИТ НИКАКВО ИНТУБИРАНЕ САМО МАСКИ С КИСЛОРОД НИКАКВА ИЗКУСТВЕНА КОМА ВРЕМЕ Е ДА ПРЕБРОИТЕ ИЗКУСТВЕНИТЕ КОМИ ОТ КОИТО СА МРЕЛИ КАТО МУХИ...
14
3
 
12
 
! Отговори
Рижа марионетка преди 4 години
Толкова зло са причинили на България проклетниците нищо им няма. Този не успя да се пръждоса от земицата
13
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Директен резултат от прекалено късните мерки за карантина. Още един провал на теорията на Мангъров. Страна, която имаше два месеца време да се учи от това което стана в Италия, не само че не се поучи, но допусна да стане по-лошо, при положение, че Италия беше в най-неблагоприятно положение от цяла Европа.
12
3
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БОЖИЧКО мили
11
17
 
20
 
! Отговори
London преди 4 години
На 70 милиона население това прави 0.05 процента .при зимен грип умират 0.5 до 1 процент. Защо е цялата паника ? Какво ви е крив Мангъров че казва истината.
10
6
 
0
 
! Отговори
V преди 4 години
До МечкаНе може. Той жужи като отиде на почивка даже украйнците не ги пускат там в Крим де. Ми почива си човека .Що ще чинат там. А ти ко ще прайш там ? Да не си мазохист.В курорта на жужи даже керемидите бият .
9
8
 
5
 
! Отговори
COVID 19 преди 4 години
руснаците до седмица ще наближат Сащ
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко имат стаден имунитет?70 процента трябва да минат, за да спре заразата. Стадото да не се паникьосва като мангъра, който получил паник атака от страх от вируса.
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангъров е гений на миенето на ръце да го пратим на руснаците там такива кадри са на почит
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече са извън ЕС, не ни интересуват.
5
4
 
2
 
! Отговори
Мечка преди 4 години
До 1 Можели в бункера като жужи ?
4
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема страшно, българи!Мангъров нали ви каза да си миете ръцете? Сега и Нобелова награда може да получи от това изобретение.
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В русия вече са 190 000 и най скоро време ще изпревари Италия Официялно а реално как е на чернобилци как да вярваш
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За *** Балкански това отново е лъжа и измама.
1
6
 
13
 
! Отговори
V преди 4 години
Който го е страх от коронавируси да си седи у къщи .А който не го е страх у гората за мечки ;)