Отново въвеждат полицейски час в Косово

Забраната ще е в сила от 21 часа ддо 5 часа местно време
6 юли 2020 14:40, Ния Христова
9
Отново въвеждат полицейски час в Косово
Снимка: БГНЕС
Правителството на Косово от днес отново въвежда полицейски час в столицата Прищина и още три града. Мярката е с цел да се спре разпространението на COVID-19, съобщи АФП.
 
Излизането на хора извън домовете им ще бъде забранено в общините, в които броят на случаите на коронавирус е най-висок, се казва в съобщение на правителството.
 
 
В началото на епидемията През март в началото на епидемията властите въведоха полицейски час на цялата територия на Косово. Мярката беше отменена чак в началото на юни.
 
Властите решиха и да задължат държавните и частните институции да ограничат броя на активно работещите до минимално необходимия персонал.
 
Ресторантите и кафенетата ще трябва да приложат нови мерки като намаляване на работното време и ограничаване на местата за клиентите само до терасите и другите места на открито.
 
"Правим най-доброто, което можем, за да управляваме ситуацията", заяви премиерът Авдулах Хоти. Той уточни, че правителството няма да се поколебае да обяви извънредно положение, ако лекарите го поискат.
 
Броят на заразените и на починалите от COVID-19 в Косово се увеличи значително през последните седмици.
 
Досега починалите в страната са 75 души, девет от тях са само в неделя. Заразените са над 3500, отбелязва АФП.
 

9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До славянинКрети, схвана ли задачката? Целта е да се съхрани здравната система!!!! Защото много ще се мре, тъй като няма да има кой елементарна медицинска помощ да ти даде! Ще се мре от всичко. А за животоспасяващи операции въобще не мисли! То бива тоооолуп, ама пък чак толкова е страшно! Хората обясняват като за бавноразващи се, но сектантите: Мангъров, та Мангъров! Навсякъде около нас имаше полицейски час. При нас не! Но наште толууупи: не, прекалени са мерките. Ами, давайте!
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо им позволяват? Къде е мангъров пак ли спят с бойко? А заведенията как ще работят???
5
3
 
6
 
! Отговори
Значи преди 1 година
Странен вирус,ходи по хората от 21 до 5 часа,през останалото време спи ли?
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До славянин"а те казват, че един вирус започва да се омаломощава когато премине през 70 % от една популация!"Да, но това не прави противоепидемичните мерки ненужни.
3
7
 
7
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Абсолютно никакви мерки не могат да отменят вирусологичните и епидемиологични закони, а те казват, че един вирус започва да се омаломощава когато премине през 70 % от една популация! Та каквито и изолации, карантини, домашни арести, полицейски часове да налагате, нищо по решаването на проблема няма да постигнете, докато не се случи по-горе написаното!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук ще стане същото. Пламне ли къщата на съседа е ясно, че и с твоята ще се случи нещо подобно.
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свобода ли? Няма свобода! Докато има толкова хора на планетата, ще е така! Редуциране до 500 000 000, така че да останем само най-добрите ;)