Идея: Изключват ученици в Германия, ако не носят маски

Как ще се учи по време на пандемия в страната
15 авг 2020 19:29, Петя Славова
76
Идея: Изключват ученици в Германия, ако не носят маски
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поради пандемията от коронавируса, учениците в Германия учеха дистанционно от март, след това започнаха да посещават занятия в малки групи ден или два седмично, след което започнаха летните ваканции. Сега ваканциите приключиха.

След почти петмесечна почивка близо два милиона ученици отидоха в сряда и четвъртък в училищата в най-голямата германска федерална провинция - Северен Рейн-Вестфалия.

Не е необходимо обаче да се казва, че е започнала "нормална" учебна година, пише БГНЕС. Тъй като образованието в Германия е от компетентността на федералните провинции, новите правила за посещение на училище в различните региони на страната са различни. В Северен Рейн-Вестфалия, където има повече случаи на COVID-19, отколкото в други провинции, тези правила са най-строгите. В клас и по време на почивка носенето на маски е задължително, започвайки от пети клас.

Маските могат да бъдат махнати само от учители - и при това за кратко време, когато се обърнат към класа, заставайки на дъската, тоест на прилично разстояние от децата. Между другото, учениците няма да излизат да ги изпитват пред черната дъска, те ще отговарят само от мястото си.

На входа на училищната сграда всичко е спретнато, без да се струпва, подред една след друга, дезинфекцирайте ръцете. Температурата на входа на училището не се измерва. В коридорите на пода има стрелки: трафикът по коридорите е еднопосочен. Така че има надежда децата да издържат поне минималното необходимо разстояние. Разбира се, тийнейджърите просто не са в състояние да се разхождат из коридорите с достойнство, но поне има надежда, че ще се сблъскат един с друг по-рядко. Уроците по физическо възпитание се провеждат само на открито.

Между другото, в Шлезвиг-Холщайн, където има сравнително малко случаи на коронавирус, решиха изобщо да не въвеждат задължителното носене на маски в училище. Въпреки че Министерството на образованието препоръчва това, те няма да накажат тези, които не носят маски. В Северен Рейн-Вестфалия правилата са по-строги: до изключване от училище на особено закоравелите нарушители.

Академичната година започва в различно време в различните федерални провинции на Германия. Децата вече тръгнаха на училища в Берлин, Бранденбург, Хамбург, Мекленбург-Предна Померания, Шлезвиг-Холщайн и сега в Северен Рейн-Вестфалия.

Общо това са повече от 10 хиляди училища. И само десет от тях трябваше да бъдат поставени под карантина поради факта, че някои от учениците или учителите са диагностицирани с коронавирус. Там учебната година ще започне още един път - с две седмици закъснение.
 


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
3
 
! Отговори
епидемиолог преди 1 месец
Носенето на маски увеличава вдишването на собствения издишан СО2 задържан от маската и намалява приемането на кислород в дробовете.

Освен това една маска носена продължително, става тотално огнище на вируси, и всяко нейно намесване с ръка или сваляне и слагане,- прави ръката вирусен коктейл за разпростравяване.
69
1
 
1
 
! Отговори
епидемиолог преди 1 месец
Пак едни лакоми хора искат да намалят скоростта на разпространението на вируса, и продължат агонията, за да дочакат ваксините си . А само бързото му разпространение сред здрави и млади хора е основния фактор за приключването със всеки вирус.
Ама ония продължават безумието за да наложат, един ден задължителни ваксини. И за да съпят малките и средни бизнеси.
68
0
 
2
 
! Отговори
Хм! преди 1 месец
Изглежда източногерманците са по-свободолюбиви от западняците.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 71

Няма нищо общо...
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 69

Ами за това се сменят бе, или вие искате да ги завещаете на внуците?
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро ще ги изключват и ако не носят бурки.
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е от ГЕРБ вече прекалиха ...
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори на опаквоките на кутиите с маски пише,че са вердни,до какво водят склед дълго използване,тези маски,маски,маски...
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ЧИТАТЕЛ

Такива като теб най-добре да си държат децата у дома,и да се учат дистанционно,а дургите да си ходят на училище докато се създаде ваксина.. Като се създаде си ваксинирай детето,и ще си спокоен.
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ЧИТАТЕЛ

Ако в Бг училищата стане, като Германия бг родителите ще протестираме.
60
9
 
2
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 месец
И у нас трябва да е така - вън от училище всички тези които не спазват правилата.
Изключване от училище от цялата страна - вън т.н. хиперактивни, или просто
хулигани, училищата за нормални, желаещи да учат, а не да пакостят, деца!
Тези които ходят на училище, за да пречат на другите трябва да се изхвърлят.
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква ти Германия бе, там се ограничават права и свободи. Има терор и репресии върху хората. Вземете пример от ***, люлката на демократията и свободията. Тук всеки е разспасан и прави каквото си иска, няма никакви мерки, защото няма такова животно като Ковид, никой не спазва закони, и всеки може да реши да си направи къмпинг скара-бира на уличното платно, защото полицията няма да те пипне, а даже може да ти донесе кафе с бисквитка.
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Излиза че в германия се дискриминират децата неносещи маски.
Моите деца като тръгнат на училище тази есен няма да носят маски.
57
2
 
6
 
! Отговори
Handel преди 1 месец
До Анонимен 54
Ами бабаягата меркел е също като бoko. Само че бoko е алчен за пари, а тя за власт, И поради същата причина имитира дейност и нагбетява страх и несигурност. При такав психическа мнагласа дали е българин или германец няма голяма разлика - много хора си мислят "абе да не стане по-лошо"
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога поне един доктор ще обясни на малоумната публика как работи имунната система и колко вредни са тези маски за баланса на процесите в организма? Утре децата като се тръшват от всяко леко грипче ща питате защо и ще ги тровите с антибиотици. Аз все още вярвам че поне в Германия има свестни лекари.
55
3
 
1
 
! Отговори
жагтхъг преди 1 месец
РАЙН, не Рейн
54
2
 
3
 
! Отговори
Тогава преди 1 месец
Значи всичките турци ученици трябва да ги изключат.
53
2
 
8
 
! Отговори
Тръба преди 1 месец
Тези от 1 до 4 клас трябва да са със син намордник (чавдарчета). От 5 до 8 червен (пионерчета). За комсомолците - противогаз (слонче). Комуняrи, фашаrи, седесари, всичко е по един сценарий.
52
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умопобъркaни фашуги. Точно тия нeнормалници ли трябваше да ги настигаме. Май те нас трябва да ни настигат.
51
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така се прави в организираните общества. Настоятелството го измисля, и свежда до подчинените. И няма не искам, ама може и по друг начин. Това се нарича ред.
Който не може да се справя, системата го изхвърля. И няма значение добър или не толкоз е реда. Винаги ще има недоволни. Това е тест за общността и умението индивида да си знае мястото. Това е възпитаван векове.