Коронавирусът превзе Европа, новите случаи прескочиха 150 000 на ден

Много страни върнаха строгите ограничения
18 окт 2020 07:44, Ния Христова
66
Коронавирусът превзе Европа, новите случаи прескочиха 150 000 на ден
Снимка: Pixabay
Европа успя прехвърли прага от 150 000 нови случая на коронавирус на ден. Миналата седмица за първи път на континента бяха регистрирани 100 000 души дневен брой на новозаразените.
 
Голяма част от страните върнаха по-строгите ограничения, включително затваряне или намаляване на работното време на баровете.
Още по темата
 
Сегашният брой на новозаразените е и проверка за решимостта на правителствата да оставят училищата отворени и да продължат медицинското обслужване на пациенти без COVID-19.
 
Европа е отчела по-голям брой на новозаразените от Индия, Бразилия и САЩ взети заедно. По-голямата част от отчетените случаи в Европа тази седмица са във Великобритания, Франция, Русия, Нидерландия, Германия и Испания. 
 
В Европа са регистрирани над 17% от случаи на коронавирус в света и близо 22% от смъртните случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
0
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Всяка година по това време караме грипче. Сега му викат ковид! :)))
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ли ще стане, когато след два месеца започне и грипния сезон?
50
3
 
3
 
! Отговори
В преди 3 години
В момента почва грипния сезон и тия неграмотници на абсолютно всеки вирус му викат Корона аххахааххахахахахахаах...Всички други вируси и грипове внезапно изчезнаха,само короната остана щото ги изяде ахахахахаххаха....
49
6
 
3
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Срещнал един пътник Чумата и й рекъл:- Здравей, Чумо! Къде си се запътила днес?- Към Багдат.- Колко души ще погубиш?- Хиляда.И се разделили.След някое време човекът пак срещнал Чумата и я упрекнал:- Излъга ме ти, Чумо. В Багдат умряха 40 хиляди.- Не съм лъгала. - отвърнала Чумата - Аз взех хиляда души. Останалите умряха от страх.
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът нищо не е превзел. Само страхът е голям.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма втора вълна. Това е още първата.
46
4
 
12
 
! Отговори
Мангъра на пангара! преди 3 години
Мангъра каза, че ще си скъса дипломата, ако има втора вълна!По коя телевизия ще го излъчват късането на диплома, за да го видя за последно на екран!?
45
1
 
7
 
! Отговори
Триото сее зараза преди 3 години
Божков трябваше да проведе кастинг за по-качествено Трио - на сегашните, винаги по очите им личи, че лъжат и самите не си вярват на лъжите! Такива пари обаче не са за изпущане - стараят се хората според възможностите! Има хора, които цял живот са заработвали лошо миришещи пари - просто не могат да различат миризмата им от своята! *** работа си е да събираш стотици хора от цялата страна, да ги заразяваш и да ги връщаш обратно!
44
4
 
0
 
! Отговори
Kaka преди 3 години
Изглежда че мнаго българи сляпо вярват на коронапсихозята. Ама управницете никак. Те ще си направят бизнеса. За прастолюдете ще е паниката е после глада. В Германия ляля Меркел заповяда никакво пътуване, никакви хотели. Подчинните ѝ казаха да си гледа работата. Следващите дни ще има лов на вещици.
43
2
 
0
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Най мъ кефи, как Израел е изпаднал във втори "локдаун";))) Ама, тази новина я няма. Хахахаха, абе, как я измислихте тази дума, не е истина, просто;))) Кажете си направо в "нокаут", малко по-боксов термин. Чакам си аз, дано съм жив и здрав да дочакам еврейската делегация при мен на крака. Бойко може да ги придружава като тяхна сервитьорка. Това ще ме изкефи максимално и ще съм по-благосклонен. Нема да им взема всичкото злато, само 70%;)))
42
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
До глас от тъдяваАми аз бях болен от това и нямах никаква температура. Тъй че това с меренето не е никакъв признак. Първи ден главоболие,втори треперене и усещане за студ без температура,трети диария,четвърти хрема и много рядко кихане и чувство за отпадналост. Тъй че не е гаранция,че някой като няма температура и не кашля не е болен. При мен беше на вълни. И чувствах понякога лек недостиг на въздух. Ама съм млад и това помогна може би за лекото протичане.
41
3
 
9
 
! Отговори
Академик преди 3 години
В азиатските страни хората си носят маски и вижте статистиката - вижте Япония, Тайланд, Южна корея, че дори и Китай, въпреки че там комунистите лъжат и крият и си правете изводи. Иска се елементарна дисциплина, нищо друго.
40
2
 
3
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
От март месец , оня ден за първи път ми измериха температурата на обществено място- на входа да един бар инсталирали една камера , която засича дали си с маска и не ти я измерва докато не си я сложиш. И в поликлиниката съм ходил и в данъчното и в големи магазини..... а това е един от признаците . Много ясно че ще е зле работата.
39
2
 
3
 
! Отговори
това е фак нюз преди 3 години
Няма такова нещо , още малко ще искат да ни убедят че това е резултат от ходенето на училище и университет- няма такова нещо, вината изцяло е на носенето на маски и спазването на социална дистанция.
38
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
корона вируса е толкова силен и разпространен, че индийците се отказаха да купуват нови миг 29 и да ремонтират старите с репликата "за чий ни е да плащаме за чайници". но, тая новина я няма в нюзфийда на днес-а ;)
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера видях коронавируса да си пие бира и похапва брадвус на една немска гара и даже намигаше на жените
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бе, не е намордник - памперс за уста е.
35
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки, който казва, че маската е намордник, е добре да се прегледа при специалист.
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крие се зомбито под леглото и от там кряка - вирус няма, всичко е измама, не искам да се крия.
33
1
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Официалната статистика казва, че до вчера възстановилите се са 16912, а починалите са 968 човека. При останалите изхода не е ясен. Колко процента са починалите при хората с известен изход? До вчера малко над 5,41% са починалите и малко под 94,59% са се възстановили. Разбира се смъртност може да се смята и по други начини, но това дава смъртност сред заразените.