Пендаровски: България не може да излезе от времето на Тодор Живков

Няма реални шансове за договор с България, смята президентът на РСМ
21 ное 2020 12:38, Елка Василева
207
Пендаровски: България не може да излезе от времето на Тодор Живков
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски не очаква в следващите няколко седмици да се постигне договор с България, с което да се деблокира пътят на Северна Македония към ЕС, съобщава в. "Слободен печат".

Той смята, че България драстично е променила политиката си към неговата страна през изминалите няколко месеца.

Още по темата

С такава политика според Пендаровски България показва, че не може да излезе от времето на Тодор Живков, пише скопският вестник, цитирайки изказване на Пендаровски пред ТВ 24.

Все пак според Пендаровски трябва да продължи да се търси решение, но само чрез научни и исторически факти, а не с политика.

Реални шансове не съществуват. Някакви минимални шансове съществуват, но реални, големи, за съжаление няма, посочи президентът на Северна Македония.

Пендаровски каза, че политиката на България за блокиране на страната в напредъка към членство в Европейския съюз не се подкрепя от нито една членка на ЕС.

Информациите, които имаме от Брюксел, както подчерта Пендаровски, сочат, че нито една страна или държавник не подкрепя ветото на официална София за старт на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС, пише скопският вестник, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги оставим още десет години да дърпат цицки а после ще ни молят на колене!То пък България нали е цъфнала - възпален ***!
135
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онзи ден празнуваха официално годишнина на Тито в Скопие,днес ми говорят за нас и живков. Май някой друг живее в онез времена още.Тито имаше пипе за разлика от Тошко! :))))))
134
1
 
1
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
До 144 Не съм забелязал - ходя всяка седмица. Явно си е до човек. И там има всякакви. Само не мога да разбера, как там е по ефтана от тук. И внасяме от тях. А преди, беше обратно.
133
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами вие македонците с какво ще се похвалите бе!? С Тито,ама и той не е ваш!
132
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШашиЦ. Не са "като нас". Десетилетия им промиваха мозъците и северномакедонците които съм срещал до един са подли и долни, а като разберат, че си имат работа с българи ако могат да си го позволят се държат суперарогантно.
131
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онзи ден празнуваха официално годишнина на Тито в Скопие,днес ми говорят за нас и живков. Май някой друг живее в онез времена още.
130
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Другарю Пендаровски, България приключи с тоталитаризма преди повече от 30 години и е пълноправен член на ЕС от 2007 година. Вашата СРМ е затънала в калното юго- титовистко блато, от което излизане очевидно няма.ЕС има нужда от нови силни членове. След последните събития съм убеден, че разширяване със страни от западните балкани е огромна грешка. Те ще вкарат в съюза проблеми, омраза и простащина и ще го теглят надолу
129
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пендаровски: България не може да излезе от времето на Тодор Живков!Абсолютно вярно! Тошовата епоха изгради манталитета на съвременните български хронични ганнююве и говнюювее!Обаче македонците са същите ганнююве и говнюювее!
128
3
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ЗорницаНе се бой за мене! Аз съм дялана, дялана...експонат на изкуството!...Не можеш да ги разбереш тези работи, значи...Има и такова, ръбесто изкуство, занимаващо се с проглеждането на някои слепи души като твоята, например...Не можеш ме овърза на вързоп и хвърли в задния шкаф - все отнекъде ще щръкне некое зъбче да те пази от пълно разложение...Моли се на Бог, значи - може и да посхванеш нещичко с негова помощ...
127
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 130Не ги наричай ,,антички",с Преспанският договор с Гърция ,мъкедонците се съгласиха ,че нямат нищо общо с античноста ,както и да си поправят учебниците и да преименуват ,улици,магистрали,стадиони и др.Задължиха се подтавят пояснителни табели на паметниците в центъра на Скопие.Явно 28годишният инат на гърците ,даде додър резултат.
126
1
 
1
 
! Отговори
Зорница преди 3 години
Диано море мооо..Защо си толкова недодялана спри се малко направо вече...значи не знам какво да те правя...
125
1
 
11
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
По дразнещо е, като спреш на Куманово на ,, Лукойл" да слушаш маанетата от джамията. И това било - ,, македонска нация"
124
2
 
7
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 129Знаеш ли, правата на човека в случая са само един инструмент, който улеснява структурирането на проблема. Всички негови съставки са съществували винаги в Северна Македония, но ние не сме се чувствали способни да прегазим мръсотията на сърбите и да ги дамгосаме "за век и веков", така да се каже..И защо е така? Защото нямаме "гръб"- политиците ни не се чувстват уверени в себе си от непрекъснати удари под кръста и мръсотии, които се изливат върху главите им..Затова нямаме политици
123
1
 
9
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
И Сърбия ще получи вето, за Западните покрайнини и държавата Косово. Истината е такава.
122
0
 
12
 
! Отговори
LosHo преди 3 години
Горките "македонци" си показаха истинското лице. Тази загнила, хибридна държава няма място в ЕС
121
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките Македонци. Представяте ли си как са ги мъчили да се отрекат, че са българи през всичките тези години, колко пари и средства са влагани в този терор на убийства, изнасилвания и побой. И България не е могла да помогне, въпреки опитите каквито и да са те. Да запалим по една свещ за избитите и духовно намъченинаши братя от тази земя, да се помолим да им се върне гордостта, че са българи.
120
2
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Македонските хора, са си като нас. Много идват да живеят тук. Подразбира се, че има големи игри с политиците. Някой, насипва много пари, дали е Сърбия, Русия, или някой друг, ние не знаем. Знаем само, че са наши заблудени и обработвани братя.
119
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Античките се държат, сякаш не те, а България е кандидат за членство в ЕС. Време е, да се събудят, защото още спят в Титова Югославия и да ценят, когато някой им помага.
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До диана Диано море моо първо не съм тъпчо ,че не съм мъж ,второ не ни карай да ти вадим "кирливата риза"пред хората и спри да говориш лъжи за велики хора ,каквато ти никога няма да бъдеш! Свърши се вашата!
117
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
108 Турците са натрапници в Европа, където идват релатив о късно, в 14 век.Болния човек на Европа", Османската империя, бе на командно дишане, поддържана от Англия, претърпя поажение и отиде далеч в историята.Турция е сравнително нова държава, която заема български земи около Одрин, в Европейската си част.Има проблеми, поради ретроградната политика на Ердоган.