Роден лекар в Германия: Без коронаболни в лекарските практики

"Антигенните тестове се използват широко в Германия, но само като допълнително средство"
22 ное 2020 09:23, Ния Христова
23
Роден лекар в Германия: Без коронаболни в лекарските практики
Снимка: Pixabay
Вчера България застана на второ място в света по починали от COVID-19 на милион население за един ден. А в петък Германия регистрира рекорден брой новозаразени с коронавирус. За немския опит и българската действителност говори доктор Стоян Монев, който работи на първа линия в интензивно отделение с COVID сектор в общинска болница в провинция Северен Рейн-Вестфалия.
 
"В Германия няма инфекциозни болници по примера на България, Имаме отделни инфекциозни болници към университетските като отделения. При нас болните се лекуват в общите болници, като общината във всеки град е задължена да има определен брой легла в изолирано отделение", заяви д-р Монев пред Нова ТВ.
 
Д-р Монев обясни, че пациентите минават през триаж на входа на болницата, който се извършва от специално обучена медицинска сестра. Тези които не са в тежко състоание, се определят като "зелени", биват преглеждани след няколко часа. Личните лекари говорят първо по телефона със своите пациенти и без да издават направление насочват към PCR. Някои от тези медици правят тези тестове на входа на практиките си. "Не е реалистично коронаболните да влизат в лекарските практики", категоричен е медикът.
 
"Антигенните тестове се използват широко в Германия, но само като допълнително средство. На входа на болниците правим задължително бърз антигенен тест и PCR тест, преди пациентът да бъде приет в отделението", заяви д-р Монев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Док, а кога феодалните старчета във всички области ще се научите да приемате съвети от млади и опитни специалисти и да отстъпите мястото си на тях ?
18
11
 
8
 
! Отговори
Док преди 3 години
...бил казал един лекар, работещ в Германия...Питам кога ще се научим да имаме самочувствие и достойнство и да се вземем в ръце и да спрем да търсим одобрението на някой, бил той от едикояси развита държава. Тоя доктор, с цялото ми уважение към него, искам да го запитам къде е учил медицина? Май в изостаналата и презряна България, а? И сега се напиня да ръси мозък. Ай, моля ви се...
17
7
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Като истински ляв, не отричам безотговорното поведение на Радев в началото на пандемията. Но факта е ,че Радев като цяло е доста адекватен сравнение с цялата политическа пасмина в България. Всъщност не е лява политика безотговорното поведение относно кризата. Примери много по света. Относно тройкаджията от пловдивския МУ, той е абсолютно протеже на хунтата. Абсолютното доказателство е повишението му в Инфекциозна болница, вместо отнемането на лекарските му права.
16
4
 
10
 
! Отговори
До госТ преди 3 години
Аз пък мисля, че основна заслуга има др. Мангъров от АБВ. Мангъров - президент!!!! - това викат всички, които са без маски. Разбира се, Бенатова, Първанова...и пр. от отбора също заслужават орден най- малкото за " обективна и смела журналистика".
15
2
 
7
 
! Отговори
Майна до Мария преди 3 години
В Пловдив стоят пред вратата - за веригите говоря - и не пускат млади!!! Спазват го!!! После става тарапана в магазина и много големи опашки на касите.
14
5
 
5
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Не знам защо изобщо се говори за зелени коридори.Няколко дни подред пазарувам в Лидъл около 9 сутринта, защото съм в групата над 65. И двата дни в този час 9 , 9 и 15 беше пълно с млади хора предимно мъже с пълни колички, даже аз като че ли бях най-старата в магазина.Същото забелчзах и в няколко аптеки, все млади хора доста преди 10 часа.. Така че никой не трябва да се сърди.Лошото е че тази епидемия е демонизирана от световните лидери със съвсем друга цел.
13
1
 
21
 
! Отговори
9999 преди 3 години
Не знам, но с тия зелени хоридори, е тих ужас. До 16.30 има 5 човека в Магазина, а след това - СТЪЛПОТВОРЕНИЕ ОТ ХОРА, БЕЗ НИКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ ОТ ДИСТАНЦИЯ. ТАКА САМО ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА СРЕД ПО- МЛАДИТЕ ОТ 65 ГОД.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А има ли лекар в Нидерландия, има лекар в Нидерландия, да каже как е в Нидерландия, да каже как е в Нидерландия?
11
3
 
17
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Дам....не може да се очаква нещо по различно от свободията, която цари на територията при напълно изпростял народ като нашия. Мерки напълно липсват, а учениците които се разкарват навсякъде нямат капка възпитание да пазят по възрастните. Популистката и напълно неадекватна политика (освен наглите кражби) на откровените илитерати вкараха страната отново в първите места в черната статистика.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дойдат да почерпят опит от нас тъпите германци...
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха доказа се и родствената връзка между 2 та народа с най-много умрели на 1 милион население, ако махнем свръх заразените портове на 1 място Македония-18.7, на 2ро България-18.6 и трето Грузия-18.6 . Това за 3те най-тъ..пи народи в света, ЧЕСТИТО
8
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това вече е аморално , при толкова малко население в БГ да извършваш геноцид от страх да не те свалят от власт, наистина е аморално. САМО от Училищата онлайн за тая уч. година и стопирането на обществения транспорт ще паднат с 95% контактите и заразяванията, без никакъв локдаун. Невероятно нашите управници са тотални ид...ти и това не е факт, а доказан факт.
7
3
 
32
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
И тиквата ще прави тестове, ама за снимка. Цял град ще снима, докато кръчмите,бардаците и казината работят на пълни обороти, а границите са широко отворени и се чакат туристчета от цял свят за зимния сезон !
6
4
 
18
 
! Отговори
В България преди 3 години
тече геноцид. Първо място ЕС по смъртност и второ в свера от Ковид, а не само. *** а не държава
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас е всичко е централизирано , масово и колективно регулирано.
4
5
 
20
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
А кога ще ги стигнем краварите? Това, което се случва м България е върха на геноцида. С интерес ще наблюдавам как българина отново ще избере питекантропите от гроб.
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да излезе пак мутрата и да каже, че ние сме си виновки...че не спазваме мерките за безопасност.Преди 6м се хвалеше...че ни давали за пример...сега къде се скри?Само гледа на Путин тръбата да стане...друго не го интересува.
2
8
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Не, пиле шарено, животът ти зависи от теб и други такива като теб, които не се пазят.Тъжно е, че си дърто магаре вече и още чакаш на други да те нахранят, изпишкат и преповият.Квалификации раздава...
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А при нас всяка болница с ковид отделение, даже тя да е траематология