Ваксионационният паспорт не бил дискриминация, всеки ще може да пътува

Ковачев: Трябва да наложим на компаниите да си изпълняват договорите
26 фев 2021 10:58, Ния Христова
309
 
Част от държавите в ЕС настояха да се изготви единна система за имунизационни паспорти.
 
Според евродепутата от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Ковачев ограничението няма да представлява дискриминация. Той обясни, че сертификатите ще бъдат въведени, когато има достатъчно ваксини и всеки ще има възможност да се ваксинира доброволно.
 
"Няма да има ограничения за неваксинираните и непреболедувалите, които искат да пътуват, но за тях ще се изисква отрицателен PCR тест и карантина. Не е дискриминационно чрез сертификатите да се улесни пътуването на хората, които имат имунитет след прекарано заболяване или ваксинация. Тези хора няма да има нужда да правят тест и да бъдат подлагани на карантина, но и другите ще могат също да пътуват", разясни в ефира на Bulgaria ON AIR Ковачев.
 
Той допълни още, че заключенията на Европейския съвет от снощи са, че трябва да се работи в тази посока, но едва когато има на разположение достатъчно ваксини. 
 
"Вчера в ЕП имахме изслушване на шефовете на големите фармацевтични компании. Съветът се занимава с темата за увеличаване на капацитета на производство и стриктното спазване на договорите, които са подписали с ЕК. Нашата цел не е да се съдим, а как най-бързо всички дози да пристигнат до всеки европейски гражданин, който иска да бъде ваксиниран. Огромна е задачата, имаше жестока критика срещу фармацевтичните компании. Шефовете на компаниите поеха ангажимент, че всеки ден ще увеличават производството. ЕС инвестира над 2,7 млрд. евро във фармацевтичните компании, за да произведат в кратки сроковете ваксината", каза още Ковачев.
 
От думите му стана ясно, че ако забавянето на ваксините продължи, може останалата част от парите да не бъде преведената. Може да се стигне и до съд и налагане на забрана за изнасяне на дози за трети страни, които са извън Европейския съюз.
 
"Винаги има възможност да увеличим нашата поръчка. Въпросът е поръчаните сега ваксини да бъдат доставени - да наложим на фармацевтичните компании да си изпълняват договорите с точните бройки за всяка страна членка", подчерта Андрей Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 251Филмар.
238
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е чиста проба дискриминация 24 карата.
237
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 248Да има други които плащат по голям процент от заплатите на тези т ъртеи. И какво от това? Човека е напълно прав, плаща данъци, малко много няма значение от тези данъци получават заплати Бойковци, Макроновци... Значи е в пълното си право да си търси правата. А ти като си толкова отворен искаш ли с теб да вържем че аз лично няма да се ваксинирам и пак ще имам ваксинационна паспорт?
236
0
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Hoes and tricksВсе едно си се гледал в огледалото и си писал тоя пост!
235
5
 
3
 
! Отговори
Hoes and tricks преди 3 години
Първото правило на мрънкача е, че някой друг му е виновен и той никога не трябва да се оправя сам - чакаме на готово.Не, не съм чел статията просто знам, че е пълно с мрънкащи задклавиатурни експерти тука. Оправяйте се в живота ***, човека е гад която лесно се адаптира ако е кадърна, а ако не е просто си отпада... и вероятно става хроничен коментиращ в днес.бг и самопровъзгласен експерт по всичко.
234
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 247Искам само да ти напомня, че има много хора, които вероятно плащат доста по-голям процент от заплатата на тия спрямо тебе. И сигурно не им е много кеф да говориш от тяхно име. Гледай си твоята паничка, не философствай толкова много и си избий чувството за богоизбраност от главата, че е малко срамно.
233
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам само да напомня, че на тези хора: евродепутати, комисари, Меркели, Макрони, Бойковци и т. н. НИЕ плащаме заплатите. НИЕ сме ги избрали да представляват НАШИТЕ интереси. Защо им позволихме да мислят че са богове и престъпленията, които извършват спрямо нас ще останат безнаказани. Време е да им покажем къде им е мястото и да ги накараме да си спомнят от къде са тръгнали.
232
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид -1984
231
1
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...brei ,brei ,brei .....vidish li daje vaksinite NE stigali ....proizvoditelite se zadahvali ?!?? Kogo si mislite ,che zablujdavate s tazi lajliva propaganda be 80%-nici ?!?? Ami ako horata se natiskaha za vaksini ...to te shtiaha da vi iznesat ot parlmenta i da vi linchuvat s toiagi be ,bezsramnici ?!!!Da ste vidiali iadosani hora ,protestirashti,che ne im stigat vaksinite ?!?? NE nali ! ?!! Aide varvete da si "berete laikata " s tazi plitka propaganda !!!
230
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя знае ли кво е това дискриминация изобщо? Тъпан !!!
229
0
 
0
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
До Анонименdo240....brei kakav si "mozachko"....pochti dostigash po sivo veshtestvo ...premiera !!!Toi sam si go kaza..."Na men mi lesno shtoto sam prost " !!! Ako oshte ne si chlen na GERB...kandidatstvai imash vsichki shansove za ministerski post !!!
228
33
 
4
 
! Отговори
Шмайзер преди 3 години
Всеки си носи последствията от решенията - нямаш ваксина, няма чужбина.
227
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Историята учи, че 6-те милиарда в такива ситуации нямат никакъв шанс. Твърдят, че сме във война с враг вируса. Надеждата е, и тази война, като всички познати войни, да завърши по известния начин. Но това ще се случи, ако чакаме войната да се развие, след много жертви, и с много кървавост...
226
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плащаш 10 лв на личният лекар и те пише ваксиниран, а ваксината ти отива в канализацията. Толкова е просто! Щом искат паспорт - имаш го. Щом не искаш ваксина - хвърляш я. Това е демокрацията.
225
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да върнем и паспортите за расова принадлежност тогава а?
224
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 237Кои сте вие 6-те милиарда бе ***?!! Те и овцете в кошарата са 1000, ама един овчар ги коли всичките :)))))))))
223
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е в нашите ръце!Ние сме 6 милиарда, те са една шепа. Нямат никакъв шанс!
222
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора, ние няма ли да направим нещо за да покажем най-накрая,че ние сме суверенът.Докога ще плащаме заплатите на някакви самозабравили се индивиди за да ни мачкат.
221
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом се пише постоянно и усилено по световните медии за такива паспорти,значи ще има такива.Решено е, и е въпрос на време човечеството да приеме че ще загуби отново част от човешките си права,и ще претърпи ограничения.Подготвят ви за месомелачката.Приемете го,нямате избор.Големия Брат казва,не Друг.
220
2
 
18
 
! Отговори
ми то преди 3 години
Тогава ЕС не ни трябва. Май като англичаните - по-добре. Никой не им налага евроценности. Да си ги държат. Само бежанците дето ни натресоха, не знам как ще ги ваксинират и с какви паспорти ще минават границите...