В Германия: Ще трябва повторна ваксинация срещу COVID-19

Вирусът няма да си тръгне, казват експертите
16 май 2021 14:15, Ния Христова
92
В Германия: Ще трябва повторна ваксинация срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
Експерти от Постоянната комисия по ваксинация в Германия (STIKO) смятат, че е много вероятно жителите на страната да трябва да си поставят отново ваксина срещу коронавирус най-късно през 2022 г., предаде БГНЕС.
 
"Вирусът няма да си тръгне. Затова сегашните ваксинации няма да бъдат последни", заяви председателят на комисията Томас Мертенс в интервю за Функе. Според него, хората трябва да са подготвени вероятно през следващата година да подновят ваксините си.
 
Бившият епидемиолог Карл Лаутербах от Социалдемократическата партия също подкрепи това виждане. Той смята, че имунната защита след ваксиниране продължава половин година. На някои от жители на Германия ще им се наложи да минат през повторна ваксинация още тази есен.
 
Ако в страната започнат да се разпространяват различни варианти на COVID-19, срещу които съществуващите ваксини са слабоефективни, с усъвършенстваните препарати ще започнат да се правят ваксинации по-рано, смята той. 

92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
2
 
! Отговори
лекар преди 1 месец
Против тетанус се налагат многократни реваксинации.И никой не въразява,нали?Е,против ковид ще е същото!
62
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
ВСЕКИ МЕСЕЦ НЕЗАБАВНО А МОЖЕ И ПО ДВА ПЪТИ В МЕСЕЦА. ПЕЧАЛБИТЕ ТРЯБВА ДА РАСТЪТ МНОГОМИЛИОННО.
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мен, би било една хубава рутина да се слага таг на ушите на ваксинираните - син, червен, зелен... според ваксината. Да се забожда с телбод както при добитъка.
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е изключено точно тази ваксина да потиска имунната система, да я задушава един вид. Нека не се заблуждаваме с овчедушна наивност - всеки чужд агент внедрен в тялото тлее с времето и се проявява по някакъв начин в някакво време. При всяко последващо ваксиниране организмът ще трябва да се адаптира отново, да се справя срещу този външен "натрапник", като с това защитните функции на имунната система ще оставят на заден план другото, което реално би могло да е заплаха.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Файзер увеличи прогнозите за печалбите си тази година на 35 милиарда долара.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Док Мартенс и разни подобни, новата медицина за простациГермания уж горе-долу добре, ама като ги включи и тези стана като с UK-ските канбани и кубернетици, мен такива неща интересувст ли ме?
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Урсула е договорила със Файзер 18 милиарда дози, така че гответе се да се боцкате през 3-5 месеца,Какъв ли бонус е получила?
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Fdpo minusite useschtasch li kolko si kux????
55
0
 
10
 
! Отговори
От Берлин преди 1 месец
Всички официални новини от Германия, да бъдат четени с едно на ум..Тук са станали,, Ковид Фашисти", и премълчаването и лъжите на тази тема са достойни за Гьобелсовата пропаганда през трйсете години на миналия век...
54
1
 
8
 
! Отговори
гогич преди 1 месец
До FdА ми ваксинирай се, то страхльовци много. И както е писла някой по-долу - ваксината те предпазва САМО ТЕБ, и то като караш болестта по-леко, ако се заразиш. Дано всичко да е наред, макар че истинския ефект от тези ваксини ще е ясен след 2-3 години :)
53
1
 
30
 
! Отговори
те тва е преди 1 месец
Почна се. Бавно и полека стигаме до нещо, което беше ясно отначалото - нон-стоп ваксиниране без причина за вирус с много ниска смъртност, а уж щеше да се научим да живеем с него (като че ли преди не е имало коронавируси). Лошото е, че посегнаха и на децата - обмислят и тяхното ваксиниране, без да са изпитвани за ефекта върху деца. Тия съсем и-з-т-р-е-щ-я-х-а.
52
22
 
2
 
! Отговори
Fd преди 1 месец
И аз мислех преди както някои тук,но сега ще се ваксинирам септември... .Не слушайте тези конспиратори форумни-ваксинирайте се..
51
4
 
37
 
! Отговори
49, преди 1 месец
Те точно затова слагат и ваксини - за да няма здрави хора. Да не могат да се справят организмите им сами да се справят с инфекции, от които умират 0.01%.
50
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека всеки е наясно с това:1) Ваксинирането не ти осигурява по-качествен живот, каквато и е било сигурност на близките ти, или застраховка живот.2) Всеки, които избира ваксинирането с единствената цел да си запази удобствата на модерния свят, играе своята роля на предател срещу човечеството."Ама тъй ми казаха докторите" - Какво точно знаят те за ваксината ?"Ама страх ме е" - Приятелю, мислиш ли, че ваксината лекува страхова невроза или слабохарактерност ?
49
0
 
13
 
! Отговори
povtorna,potretna преди 1 месец
popetna po n -tna i taka do kraq na svetaaaa
48
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фармаиндустрията печели милиарди тогава, когато има болни хора. От здравите не печели нищо. Ако някой измисли хапче, което да унищожава всички здравословни проблеми, то това хапче със сигурност ще бъде забранено. Ако някой измисли ваксина, която да разболява хората, то тази ваксина ще е златното съкровище за фармаиндустрията. Елементарно е, но въпреки това много хора не могат да го проумеят, затова ги съветвам да се ваксинират... :)
47
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Конспирации а? още нищо не сте видели ъпдейт на всяка година иначе услужливо ще ти лажат сложи си защото ....ама конспирации де!
46
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Индия и Непал... Бяха приключили с КОВИД до преди "ваксинирането". В Непал е особено видно какво се случва. Буквално от деня в който почнаха масовото боцкане, случаите тръгват вертикално нагоре.
45
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
индия е доказателство, че всеки ваксиниран става по податлив към заразяване, боледуване и летален изход, всеки сам да си прави сметка за собствения си живот кое е по добро за него
44
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проф. Балтов: Със сигурност ще трябва и трета доза ваксина срещу COVID-19Никой да не си мисли, че ще мине само с две дози, предупреди шефът на Пирогов