Заев поиска ЕС да реагира на идеята за нови граници на Балканите

Това е сигнал да продължи процеса на интеграция на региона
1 юни 2021 09:55, Петя Славова
87
Заев поиска ЕС да реагира на идеята за нови граници на Балканите
Снимка: БГНЕС

"Феноменът на "нон-пейпърите" и сега този повторно иницииран проект "Илирида" (Илирида или Република Илирида е названието на държавно-политически проект на албанците в Македония – бел. прев.) са промоутъри на националистическа политика в региона, и не само в региона, когато Европа мълчи", каза премиерът на РСМ Зоран Заев в интервю за ТВ Клан Македония, предава БГНЕС.

"Това е сигнал и за България, и за Брюксел, че трябва да продължат процеса на интеграция на региона в ЕС по-интензивно. Северна Македония е пример за държава, която със своята концепция "Едно общество за всички" обедини всички различни етнически общности", каза Заев.

"Трябва допълнително да подсилим инициативата за регионално сътрудничество, но повтарям: Отговорът на проектите за "велики държави" и нови граници на Балканите трябва да бъде даден от ЕС чрез засилване на европейските интеграционни процеси за региона", каза Заев.

Премиерът добави, че националистически проекти като тези, които се популяризират в някои нон-пейпъри като този за "Илирида", не минават и няма да получат нито председател на местна общност, нито общински съветник или депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Не прави на другите тива което не искш да ти правят Иисус ХристосСега и на вас ще ви врътнат Коминтерновския номер с новоизмислената държава Илиридия и с новоизмислените ;древни илириди!!!!Май ние ще се смеем последни, макар че ще останем само 5 милиона.
51
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
няма да позволя на децата ми да бранят и умират за тези душмане,албания спокойно може да им изиграе,"ама ние сме повече",руски троянски коне...елементарни крадци!!!
50
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименхаха аз мога да смятам,и да чета и пиша на Кирилицата,създадена от Светите Братя за Народа ни,ти дано можеш да смяташ,юаните и рублите са ...тоалетна,дано ти плащат добре,беден духом!
49
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Проектът "Македония" в сегашният му вид е дело на Сталин, и прекрасно изпълнен (за съжаление) от алкохолика Георги Димитров. Десетки хиляди българи са жертвите на това комунистическо безумие, но ние сега нищо неможем да направим. След време ЕС ще ни принуди да ги подкрепим.
48
0
 
0
 
! Отговори
Тоз kaпyт Заев, преди 2 години
Да продължава да се държи по Коминтерновски и по просръбски - толкова нагло, а после да не се чуди, защо албанците искат "Плана Илирия"? Между другото, такъв е бил планът за Македония - предложен от Русия, още от времето на Екатерина Велика!
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макетата да продължават да лаят срещу България. Дори може да се наведат още малко да ги чуваме по-добре, а и на албанците да им е по-удобно :)
46
1
 
4
 
! Отговори
жална македонийо преди 2 години
Тъпите северномакета защо не се запитат защо аджеба, само и единствено те от всичките си съседи имат проблеми с идентичност и език?Смениха си знамето и от звездата на Вергина го направиха грозен вентилаторПосле се набедиха за АНТИЧНИ МАКЕДОНЦИ за смях станаха. Прекопаха цялата държава да намерят доказателства но не биде.Смениха си името на северни...България има претенции за корените на езика им...Отговора е един ЗАЩОТО СА ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА НАЦИЯ С РЕШЕНИЕ НА КОМИНТЕРНА.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Македонска земяЕдно е какво ти се иска, друго какво ще се случи. Едно е какво мислиш, друго каква е истината. Знам, че те е страх, че скоро РСМ няма да има, защото ще бъде разделена на две между албанци и македонци (т.е. българи), заради което ги пишеш тези неща. Има защо да те е страх, защото това е един от вариантите за бъдещето на Балканите, който става все по-вероятно да се случи. Гледам, че си научил добре книжовния български език. Браво! Това ще ти помогне и в бъдеще...
44
7
 
1
 
! Отговори
Али преди 2 години
Вижда се края на руската измишльотина "България"....143 години експерименти стигат...
43
1
 
1
 
! Отговори
H2 преди 2 години
този си играе с огъня
42
3
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Разбира се,че това са циркове на руските служби да наложат приемането на РСМ в ЕС,натиск върху ЕС да притиснат България да направи компромис с Историята,Честта и Саможертвата на предците ни...КГБ разработка,промиваща мозъци на елементарни и зависими политици...или ни приемете или вижте как едни лоши албанци правят революция,елементарно по руско-сръбски...отдавна не се бях смял така,честно
41
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
РСМ е франкенщайн на Коминтерна,поканете путин с военни бази...останалото са приказки,България...сме татари...***...и каквито искате...без нас...децата ми няма да умират за хора като вас!!!
40
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Македонска земяне може ни обидиш,беден духом,ако сте отнели албански редно е да им ги върнете,България е оцеляла 1400 г. срещу империи,и нечовешки геноцид,Свободна Държавасте,първи ви признахме за такава...ама сме."татаре"...ок пишете на Мицотакис...на Меркел...на Путин...нас не ни засяга..всеки политик опитващ да играе картата,предава националният ни интерес...Майка България няма нужда от енича.и отрекли се от нея!!!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зайко като много се е загрижил за целостта на държавката си да вземе да подпише договора с България като остави историята и идентичността й един път завинаги на мира. Стига е търсил вратички и начини да постига своето и да замазва очите на европейците. Защото ако наистина му пукаше досега щеше да признае българската историческа идентичност на Македония и по този начин да затвори устите на албанците. А той какво прави - прави се на застрашен но на практика нищо съществено. Уфф!
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние си оправих ме държавата инсега се подигравателно на Македония.Много яко.
37
3
 
7
 
! Отговори
Трябва да се избира преди 2 години
Шансът на РСМ да бъде призната за център на света,майка на цивилизацята,божествен феномен,клони към нула.Явно заекът го е прозрял и разбира,че асимилацията на този "бутиков"народ от албанците виси със страшна сила.Изборът е или яко да учат албански(който е втори език дори във владатаили както там се казва народното им събрание)и да подготвят смяната наимената и знамената,или да признаят историческите факти,показани им отнас и да се надяват на спасението,си като одобрим входа им в ЕС.
36
5
 
10
 
! Отговори
СеверноМакедонойд преди 2 години
Признаване на българското си минало и обединение на населените с българи общини към България - овой ви е шансот
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАев защо Спиш работи по договора заспал
34
3
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Да живее българо-албанската граница!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Зайо да избира на къде ще върти ГЗ :)))))))))))))))))))))))))))))))))
33
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Достатъчно сме им помогнали на македонците и за благодарност само псувни отнасяме. Ха сега да се оправят както могат и да чакат помощ от ЕС. Албанците са подкрепяни от Щатите и много скоро ще се появи една велика Албания.