Фон дер Лайен за унгарския закон за ЛГБТ общността: Това е срам!

България не подписа декларацията на ЕС срещу законопроекта
23 юни 2021 21:03, Анисия Иванова
171
Фон дер Лайен за унгарския закон за ЛГБТ общността: Това е срам!
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се възмути относно новия унгарски закон за ЛГБТ общността. На пресконференция тя заяви:

„Този унгарски законопроект е срам. Инструктирах отговорните комисари да изпратят писмо, в което да изразят правните ни опасения преди законът да влезе в сила. Този закон очевидно дискриминира хората въз основа на тяхната сексуална ориентация. Той противоречи на основните ценности на Европейския съюз - човешкото достойнство, равенството и спазването правата на човека.

Няма да правим компромиси с тези принципи.

Още по темата

Казвала съм го и преди - вярвам в Европейски съюз, в който всеки може да бъде себе си и да обича, когото иска.

Вярвам в една Европа, която приветства многообразието. Ще използвам всички правомощия на Европейската комисия, за да гарантирам, че правата на всички граждани на ЕС са гарантирани. Независимо кои са и къде живеят в Европейския съюз.“

Миналата седмица унгарският парламент одобри законопроект, който забранява разпространението на материали в училищата, за които се смята, че насърчават хомосексуалността или промяната на пола сред непълнолетните. Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан заяви, че иска да защити традиционните християнски ценности срещу това, което смята за ексцесии на западния либерализъм.

 Унгарският президент, бивш депутат от управляващата партия Фидес, се очаква скоро да подпише законопроекта.

Вчера 14 европейски държави подписаха декларация, която осъжда Унгария заради инициативата.

България не е сред подписалите декларацията. От Централна и Източна Европа само Литва, Латвия и Естония подкрепиха документа, скрепен с подписите на министрите на външните работи и по европейските въпроси на Германия, Франция, Белгия, Люксембург, Нидерландия, Ирландия, Дания, Финландия, Испания и Швеция. По-късно към текста се присъедини и Италия.

В текста се призовава Европейската комисия да използва правомощията си да осигури прилагането на европейското право, включително като подаде иск срещу Унгария в Съда на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия шваби ни смазаха, чрез аватара си ОПГ Гроб! Криминални немски фондации ще ми създават политически проекти в други държави от ЕС, това нормално ли е?
98
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г.а.д.ни немчуляги, прибирайте си франкейщана Герб, да си ви краде вас във вашата родина! Защо ни натресохте тия разбойници?
97
0
 
23
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Странна логика на Урсула! Да не го им хората заради тяхната "сексуална ориентация"? Ами дай да пазим и педофилите, някои обичали момченца, други момиченца, и с тях ли трябва да се съобразяваме?
96
14
 
5
 
! Отговори
Елф преди 2 години
Срам е, разбира се, но да не забравяме, че Орбанистите са фенове на тов. Вовкин!
95
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...България не подписа декларацията на ЕС срещу законопроекта..." - Едно от малките правилни решения на наште политици и българската православна църква! Орбан е прав - не може "мама" и "татко" да пика.т прави! Колкото и да съм толерантен, но всяко нещо си има своите морални граници! Всеки има право да живее както му е дала природата, но да не пледира постоянно с това!!!
94
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен/104/.."Другарю,следващия път когато решиш да наричаш човек..."..?!?!?!..Да не си слънчасал,уважаеми?!..Кого съм "нарекъл" НЕЩО СИ?!..И кой е тоя с "ДВАДЕСЕТТЕ МИЛИОНА КЛАСИ НАД МЕН"?!...Ти ме озадачи!.....ТИ ли си тоя с "милионите класи"?
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 96 "докато САЩ и западняците ги подритват с презрение." Горкия ***. :)))) Между другото, аз живея на Запад, и не само не "подритват с презрение", ами с голям респект се отнасят.
92
1
 
28
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Реклама на ГЕЙ ОБЩЕСТВОТО:" ХЕЙ, ДЕЦА, ОБИЧАТЕ ЛИ ДЪГАТА...?".... но не ми е много смешно!!!БРАВО НА ОРБАН!!! МЪЖКО МОМЧЕ!!!
91
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо Другарю, следващия път когато решиш да наричаш човек, който е 20 милиона класи над теб по всеки показател с разни епитети си спомни какво ти казах. Неграмотността не е извинение за да говориш глупости. И за джентълмен не ставаш и насън. Пътувай!
90
1
 
22
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
СРАМ Е, ЧЕ НИЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ГЕЙОВЕ И ЛЕСБИ ДА ПРИВАТИЗИРАТ ЦВЕТОВЕТЕ НА ДЪГАТА!!!! ЧЕ ОТКЪДЕ - НАКЪДЕ?!?!?! ДЪГАТА Е ЗА ВСИЧКИ!
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
таапа бабичка само гейове са и в главата и само с това се занимава като чели това е най важното на света
88
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички еврогейове са недоволни от Орбан - значи е на прав път.
87
0
 
6
 
! Отговори
А, не така, не така, преди 2 години
защото за срам сте вие.
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен А народите в ЕС ,се погнусиха от него и демократичните му ценности .
85
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..."Миналата седмица унгарският парламент одобри законопроект, който забранява разпространението на материали в училищата, за които се смята, че насърчават хомосексуалността или промяната на пола сред непълнолетните."..ЕТО ТОВА коментирам аз!.Това прочетох,на това реагирах!...А какво "знае" дер ***,само тя си знае!..Ти сигурно си изчел текста на "проектозакона" до края?..
84
5
 
21
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
В СССР и когато бяхме със СССР се живееше много по-свободно отколкото на запад днес. Това за диктатурата са пропагандни клишета. Днес българите са васали, слуги на САЩ, живевят в мизерия и са първи по смъртност в света, докато САЩ и западняците ги подритват с презрение.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Порочна логика Логиката не ти е силната страна, съдейки по това, че не знаеш, че логиката, която посочваш, не е тази, която беше използвана в примера с Да Винчи и Туринг. :)
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** съюз! Баба Дора и козичката имат ли на представа за какво става на въпрос?
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фон дер *** само с глупости се занимава.Перфектно оправи ваксинирането в Европа, та в чудо се видяха европейците и каквото пипне, отива на беля.От къде извадиха американците тая та я посадиха начело на ЕU та да им прокарва глупостите?!?
80
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо Доста е сигурно, че тя ТОЧНО е информирана какво пише в този закон, а ти си тоя, който се ПЕНИ на неграмотна глава. Скъпа.:))))))