Фон дер Лайен за унгарския закон за ЛГБТ общността: Това е срам!

България не подписа декларацията на ЕС срещу законопроекта
23 юни 2021 21:03, Анисия Иванова
171
Фон дер Лайен за унгарския закон за ЛГБТ общността: Това е срам!
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се възмути относно новия унгарски закон за ЛГБТ общността. На пресконференция тя заяви:

„Този унгарски законопроект е срам. Инструктирах отговорните комисари да изпратят писмо, в което да изразят правните ни опасения преди законът да влезе в сила. Този закон очевидно дискриминира хората въз основа на тяхната сексуална ориентация. Той противоречи на основните ценности на Европейския съюз - човешкото достойнство, равенството и спазването правата на човека.

Няма да правим компромиси с тези принципи.

Още по темата

Казвала съм го и преди - вярвам в Европейски съюз, в който всеки може да бъде себе си и да обича, когото иска.

Вярвам в една Европа, която приветства многообразието. Ще използвам всички правомощия на Европейската комисия, за да гарантирам, че правата на всички граждани на ЕС са гарантирани. Независимо кои са и къде живеят в Европейския съюз.“

Миналата седмица унгарският парламент одобри законопроект, който забранява разпространението на материали в училищата, за които се смята, че насърчават хомосексуалността или промяната на пола сред непълнолетните. Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан заяви, че иска да защити традиционните християнски ценности срещу това, което смята за ексцесии на западния либерализъм.

 Унгарският президент, бивш депутат от управляващата партия Фидес, се очаква скоро да подпише законопроекта.

Вчера 14 европейски държави подписаха декларация, която осъжда Унгария заради инициативата.

България не е сред подписалите декларацията. От Централна и Източна Европа само Литва, Латвия и Естония подкрепиха документа, скрепен с подписите на министрите на външните работи и по европейските въпроси на Германия, Франция, Белгия, Люксембург, Нидерландия, Ирландия, Дания, Финландия, Испания и Швеция. По-късно към текста се присъедини и Италия.

В текста се призовава Европейската комисия да използва правомощията си да осигури прилагането на европейското право, включително като подаде иск срещу Унгария в Съда на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...Инструктирах отговорните комисари да изпратят писмо, в което да изразят правните ни опасения преди законът да влезе в сила..." - Това вече е срам, защото се нарича вмешателство във вътрешните работи на независима държава! Лично не съм за Виктор Орбан, но този закон му прави чест!
58
2
 
2
 
! Отговори
въпросче преди 2 години
язе оти не се плашим от жендеризма??имам си жена и лубовницаимам 5 децаони са си стрейт имат си гаджетаникой жендър не ни застрашавана разумеем с ково жендерите застрахават орбан и другите ово се плашуват от тех????
57
0
 
0
 
! Отговори
Бог да прости ЕС преди 2 години
Грешка. Коментарът ми всъщност е за номер 49.
56
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хахахахххахаха "винаги съм казвал че тия дето най-много се плашат от жендерите са дефакто най-големите педерасттти много от тях скритисега същото се потвърждава пак" Мда, има връзка между страховете и латентността. Научен факт. :)))))
55
2
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 2 години
До хахахахххахахаточнострах ги е някой да не им отцепи един у газоветехахаххахахаххха
54
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 "И какво общо има колко деца е родила? В Бъглария има също българки които раждат по много деца." Тя си е дала приноа за западната цивилизация, дето ревете за нея. Къде е ВАШИЯ принос? 0?
53
12
 
2
 
! Отговори
хахахахххахаха преди 2 години
винаги съм казвал че тия дето най-много се плашат от жендерите са дефакто най-големите педерасттти много от тях скритисега същото се потвърждава пак
52
4
 
16
 
! Отговори
Лицемери преди 2 години
Меркел се обадила на Зеленски да му се извинява за жертвите, че преди 80 години нападнали Русия!!! Да се извинява на украинските фашисти които в SS дивизиите се биха срещу Русия. А защо не се обади на Лукашенко да се извини, като Белорусия даде процентно най-много жертви, много повече от Украйна! Германците избиваха в Белорусия цели села от старец до кърмаче - всичко, а младите жени изнасилваха преди да ги убият и после запалваха всичко. Не е ексцесия, ами планирана плитика за морална деморализация на населението и сломяване на дyxa на съпротивата.
51
0
 
16
 
! Отговори
Бог да прости ЕС преди 2 години
До лицемериЩом Урсулката е такава добра майка, защо тогава налага пропагандирането на полови извращения на деца?
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ора таа да неее либлиз че толко се корка за този закон против леворзбовите. Така като я глеам много е кокалеста нестава за еане. Бех фанал една такава и си изпотрошх кокалите от кокалявото и ду.***. Таа стаа само за лизблиз и да сви..ри на кавали за друго нема кой да и се върже. С тия устенця ше свир.ка та ше дрънка.
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ви побърква, а? Дори и в тази статия която няма нищо общо с Путин не можете да си сдържите злобичката да плюета. Плюйте, плюйте!
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 2014 Урсула фон дер Лайен е назначила като секретар по въоръжението Катрин Сюдер - успяла бизнес дама, която е работила 14 години за американската консултантска фирма McKinsey. През 2015 и 2016 година McKinsey изведнъж са получили договори от министерството на стойност 250 милиона евро, при декларирани от ведомството само 5 млн. за консултанти.
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другата консултантска фирма, чийто бизнес е процъфтял по времето на министерския пост на Урсула фон дер Лайен, е Accenture, чийто директор имал за кръстник на децата си един от началниците в министерството. Между 2014 и 2018 доходите и от поръчки са нараснали рязко от половин милион на двадесет милиона евро годишно.
46
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате ли колко е хубаво да ви управляват жени. Ами да споменавам ли откъде произлезе нарицателното "калинка", и другите големи капацитети като Захариева, тежката артилерия, Габриел и т.н. Ама те са толкова способни, умни, ефективни, направо само жени да си избираме да ни управляват!
45
8
 
3
 
! Отговори
смешко преди 2 години
До пачаи къде ще идеш бе *** като излезеш от ЕСда лижеш *** на путин ли или на орбанами и сега никой не те спирабагажа и *** при бладная
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво общо има колко деца е родила? В Бъглария има също българки които раждат по много деца.
43
3
 
15
 
! Отговори
пача преди 2 години
срам ме е от ЕС! скоро ще има референдум да излизаме! долу тсьи *** дано всичките и синове доведаст зетьове и дъщерите й снахи!
42
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комплексарите тук: тая жена е родила 7 деца: цялата ви "мъжка" групичка събрана заедно няма такъв принос към продължаването на каквато там цивилизация си мечтаете, а е твърде вероятно НИКОЙ от вас да няма деца, тъй че си налягайте лицемерните парцалки.
41
22
 
2
 
! Отговори
орбан торбан преди 2 години
орбанистите прегърнаха сталинистките методи нет человек нет проблемако нещо не ти харесва не го забраняваша представяш алтернативни идеи и убеждаваш хората кое е по-доброкато забраните педерррастти и те ще изчезнат ли бе ***??ами хайде да забраним и болестите и войните и смъртта и всички да си живеем в орбанистична заблудасмешнициутре очаквам да забрани и всеки който е против него по модел на путинистите
40
1
 
16
 
! Отговори
Лицемери! преди 2 години
Меркел се обадила на Зеленски да му се извинява за жертвите, че преди 80 години нападнали Русия!!! Да се извинява на украинските фашисти които в SS дивизиите се биха срещу Русия. А защо не се обади на Лукашенко да се извини, като Белорусия даде процентно най-много жертви, много повече от Украйна! Германците избиваха в Белорусия цели села от старец до кърмаче - всичко, а младите жени изнасилваха преди да ги убият и после запалваха всичко. Не е ексцесия, ами планирана плитика за морална деморализация на населението и сломяване на духа на съпротива.