Лисабон: Явно ваксинирането не е част от културата на България

Отрицателната нагласа към ваксините я отличавало от другите в ЕС
6 юли 2021 08:00, Елка Василева
227
Лисабон: Явно ваксинирането не е част от културата на България
Снимка: архив, БГНЕС

Отрицателната нагласа към ваксинирането отличава България на фона на други европейски страни, заяви пред БНР държавният секретар по европейските въпроси на Португалия Ана Паула Закариаш.

Още по темата

„И доколкото разбирам, в България хората не искат да се ваксинират, защото не вярват на ваксините или се боят от последствията или симптомите. Президентът на България каза преди няколко дни, че това е голям проблем за България. А имат ваксините. Защото явно ваксинирането не е част от културата там“, посочи Ана Паула Закариаш.

В Португалия, където ваксинирани са над 36 процента от населението, вечерен час от 11 вечерта до 5 сутринта ще бъде въведен от 9 юли в Лисабон, Порто и още 43 общини в страната. Вечерен час беше в сила в Португалия и през изминалия уикенд.

Целта е да се ограничи разпространението на Делта варианта на вируса след рязък скок в новите случаи през последните седмици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
3
 
29
 
! Отговори
Упсььь... преди 2 години
България е в зелената зона а Португалия къде е в червената с нейната ваксинационна култура...КОЙ сега е номер 1...?
143
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 172Източници - бол! Само трябва да напишеш в търсачката "delta variant symptoms" и ще ти излязат имена на учени и университетите им, като започнеш от Индия, където се появи Делтата, минеш през УК, Сащ...За какво си ползваете интернета? Само за писане на "опорки"? "Лоша настинка" - така го описват лекарите, по-заразен но смъртните случаи са редки.
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то пък какво ли е част от културата и дали изобщо я има.
141
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 169 от славянин/170 "Сигурен ли си, че в Русия умират неваксинирани от вируса!?" Другия вариант е да умират от Спутник. :))))))
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 168 otgovor/169 "Официално се знае Делта варианта е с по-леки симптоми но по-заразен" Източник?
139
2
 
3
 
! Отговори
до 169 от славянин преди 2 години
Сигурен ли си, че в Русия умират неваксинирани от вируса!?
138
2
 
6
 
! Отговори
До 168 otgovor преди 2 години
Официално се знае Делта варианта е с по-леки симптоми но по-заразен. Няма смисъл да го увърташ и аз не искам да споря. Понеже смятам, че всичко става точно - който иска да си вкарва в тялото субстанции за които производителят не носи отговорност за последствията върху организма (обратно на лекарствата) - нека го прави. Даже смятам че ГЕРБ, които подкрепям, постъпват правилно, че я играят тази игра, понеже тя е много над партии и нации и те нямат друг избор. Смятам, че антиваксърските партии са само приказки и са най-опасни. Но...едва ли ще ме разбереш :)
137
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 158/167 "Колкото до малкия брой смъртни случаи - това е типично за Делта варианта който върви там" Както казах, лъжите и дезинформацията са типични за анти-ваксърите. Всъщност при неваксинирани Делта-варианта е по-смъртоносен и това много добре се вижда в страни като Русия, които чупят официалните си рекорди по смъртност от вируса.
136
5
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 158 преди 2 години
Ваксинираните се заразяват наравно с неваксинираните това е ситуацията в Израел и затова са "обезпокоени" и говорят за ТРЕТА ваксина. Колкото до малкия брой смъртни случаи - това е типично за Делта варианта който върви там. Да не говорим, че слабите и старите вече бяха на вентилатор и си заминаха. Такива са фактите, за опорките ти знаеш по-добре. Но нямаш нито един аргумент виждам.
135
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До О хо хо "В България последните дни НЯМА смъртен слечай от ковид за разлика от португалия!" Само за вчера са 41.
134
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Всъщност "Тепърва Европа ще плаче! България - не." Я кажи подробности за "плакането". Конкретно. Какви ще са негативните последици от ваксинацията в Европа? :))))
133
3
 
11
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
В България последните дни НЯМА смъртен слечай от ковид за разлика от португалия!
132
2
 
19
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Тепърва Европа ще плаче! България - не.
131
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До AZZZ "Разбира се, че не е част от културата ни. Ще видим вашата след 2-3г след ваксините." Какво "ще видим", я дай подбробности. :))))))
130
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Поручик Ржевски "Защо имате вечерен час в Лисабон, нали сте ваксинирани?" Щото далеч не са ваксинирани толкова, колкото трябва, за да нямат мерки ..... А при нас почти никой не е ваксиниран. За това говори "лелчето".
129
0
 
20
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Лелче, ти била ли си в България че да ни коментираш. Защо имате вечерен час в Лисабон, нали сте ваксинирани? И откровенно лъжеш, че само в БГ са отрицателно настроени към ваксините. Може да провериш в цяла източна европа е така.
128
1
 
14
 
! Отговори
AZZZ преди 2 години
Разбира се, че не е част от културата ни. Ще видим вашата след 2-3г след ваксините.
127
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 139/151 Такива като теб набутват колкото се може повече фейк нюз и полуистини в един пост, така че опровергаването им ще отнеме 20. Само един пример: В Израел за последните ТРИ СЕДМИЦИ има 1 (един) смъртен случай. ТОЛКОВА по въпроса дали и доколко работят ваксините. Кофти е, когато даваш примери, с които опорките ти могат да бъдат разгромени ....
126
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бъларина предпочита да умре от ковид, но да не се ваксинира,затова сме номер едно по смъртност от вируса.
125
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега сте против ваксините, но когато се разболеете и влезнете в болница, тогава няма да питате доктора с какви лекарства ще ви лекува