Преди строгите мерки във Франция: 900 000 се втурнаха да се ваксинират

Президентът ще наложи ограничения за хората без здравно разрешително
13 юли 2021 20:05, Петя Славова
93
Преди строгите мерки във Франция: 900 000 се втурнаха да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Повече от 900 000 души във Франция се втурнаха да планират ваксинация снощи, след като президентът предупреди, че ще бъдат наложени ограничения за всички, които нямат здравно разрешително, потвърждаващо, че са били ваксинирани или тествани отрицателно за COVID-19.

Още по темата
Разкривайки обширни мерки за борба с инфекцията, Еманюел Макрон заяви, че ваксинацията засега няма да бъде задължителна за широката общественост, но отбеляза, че ограниченията ще засегнат тези, които не са били ваксинирани. Президентът каза, че здравните работници трябва да бъдат ваксинирани до 15 септември или ще понесат последствията.

Станислас Ниокс-Шато, който управлява Doctolib, един от най-големите уебсайтове за резервация на ваксинации в страната, каза в радиоинтервю, че рекорден брой хора търсят ваксинация след съобщението на президента.

"За няколко минути имаше 7,5 милиона връзки към сайта на Doctolib. Повече от 900 000 души са се регистрирали за ваксинация вчера, два пъти повече от последния рекорден брой на 11 май", каза Ниокс-Шато.

Вчера Макрон заяви, че здравна карта е необходима за достъп до широк спектър от събития и сега ще е необходима по-често, включително за ресторанти, кина и театри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Макрон е най-добрия политик в Европа от Де Гол насам. Да живее Велика Франция!
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макрон е едно недоразумение и некадърност.
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 85 - Няма да им се размине затвор до живот на тези престъпници с ваксините. А някъде и електрически стол. Такава гавра с човечеството светът не помни. Аз съм за това, слугинските медии и псевдо докторите да опандизят също. И да ги накарат да повърнат спечеленото.
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Повече от 900 000 души във Франция се втурнаха да планират ваксинация снощи, след като президентът предупреди, че ще бъдат наложени ограничения за всички"Ееех това ми напомня за младостта и комсомолските организации, където се натискахме да влезем, щото иначе, дебела тояга за цял живот. Та и за роднините ни. Нека не само ние, но и западняците вкусят от комунизма. Да живей непобедимата ККП.Ама без кръв, няма да я вземат и там. Та да видим кой, кого.
74
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
лицемерно и безпомощно налагате...ок а кога отговорност...и кой ни убива през вируса?Къде спахти и му го позволихте?Какво да очакваме след Ковида???демонстрирайки безпомощност...с какво ще ни убиват утре???с какво ще убиват децата ни?внуците ни?как ще продължим напред?...вашето е лицемерие и слабост!!!
73
0
 
5
 
! Отговори
Макарона е жалък преди 2 години
Петерунгел! Водач налагащ такива правила срещу хората си е слуга на сатаната! Рядко противен нелицеприятник! Имам усещането че и сливи Трифонов ще ни продаде така,той си е бил лопата,и такъв ще си остане!
72
0
 
1
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Ти пък кой си да казваш кой да сѐ ваксва и какви рестрикциѝ да има за не боцнатите?! Ти нали си се боцнал и си защитен,къв ти е проблема бе хибрид??? ВИЕ ПЪЗЛЬоВЦИ СТЕ МРЕЛИ ОТ СТЮрАХ да не загубите жалките си свободи!жалки= в ресторант,но само седнали ,сякаш вирроса е като дебнещ дух! МИШКИ!
71
0
 
5
 
! Отговори
Кво да кажа... преди 2 години
Уплашени ОВЦЕ!!!!
70
0
 
3
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
не ходя по кина и театри, имам огромен 4К тв със супер стерео у дома, за ресторантите .. ок, ходя ама добре че живея в Исландия и нямаме ограничения че там при бай ***.нгау във Франция си е най-зле ....
69
0
 
5
 
! Отговори
Овчара преди 2 години
Подкара стадото. Франсетата не са това, което са били преди очевидно имного жалко!
68
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Свобода,братство,равенство!Френските гои вече са свободни,равно ваксинирани,предстои и братски да бъдат оскубани.
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Театрите изложбите, кината и др. зали и салони (фризьорски, масажни, шивашки) и др. и др. нека си прашасват и паяжинясват барабар с ресторантите до свършека на набедената пандемия
66
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гответе се за революция.
65
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой лекар не иска да се ваксинират трябва да му отнемат правата да работи.
64
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се подигравате,но във Франция има държавници и хора ,не е като у нас,да не им дреме за нищо,а само да пълнят джобове и чекмеджета с пари и злато.Това което прави Макрон е в интерес на всички от Франция.Не може заради дървени философи и страхливци ,аз да съм затворен и дома с месеци и да не знам дали ще се върна на работа.
63
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който иска хотел,кино,бар ,дискотека,преглед при лекар трябва да е ваксиниран.Това трябва и у нас да стане.А ако лекари сила да работи да се ваксинират иначе да му се отнемат правата.За съжаление у нас се правят много фалшификати и се издават и документ за ваксина ,като лекаря изхвърля дозата в мивката.Трябва сериозни мерки,иначе философи бол и вярващи във конспирации и врачуване и магии.
62
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направил ли го е Макрон ,ще го направят и в другите страни,вижда се че работи.Ние нямаме политик като Макрон,който да каже,който не е ваксиниран няма да ходи на ресторант,кино,театър ,на хотел и т..н.Нашите треперят на неуките хора.
61
4
 
18
 
! Отговори
Антонио Ресио преди 2 години
Аз чакам да ме уволнят, да видим кой ще работи ;) Накрая ще ми изпишат вежди :)
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави недей така бе, нали каза за Монд че Макрон ти е идол?
59
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3,2 милиарда ваксинирани на земята . Но не и българите. Ще се самоизтребим заради страховете си.