ЕК дава 60 000 карти за пътуване на млади европейци

За тях ще се кандидатства от 12 до 26 октомври на обяд
Обновена: 11 окт 2021 14:37 | 11 окт 2021 14:25, Елка Василева
12
ЕК дава 60 000 карти за пътуване на млади европейци
Снимка: архив, БГНЕС

Благодарение на DiscoverEU Европейската комисия ще предостави безплатни карти за пътуване на 60 000 европейци на възраст между 18 и 20 години. За картите ще се кандидатства от утре, 12 октомври, до 26 октомври на обяд, за период на пътуване през 2022 г., която ще бъде Европейската година на младежта, съобщи ЕК.

Комисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел посочи: Много се радвам да открия нов кръг на инициативата DiscoverEU, в рамките на който 60 000 младежи ще получат възможност да се запознаят с богатството на нашия континент. В контекста на Европейската година на младежта инициативата DiscoverEU се завръща с по-големи амбиции за младите хора, да разширяват кръгозора и знанията си, да натрупат нови преживявания и да срещнат други европейци, докато пътуват с влак от март 2022 г. нататък.

Кръгът за кандидатстване е отворен за млади европейци, родени между 1 юли 2001 г. и 31 декември 2003 г. По изключение 19 и 20-годишните също могат да кандидатстват, след като кръговете за кандидатстване бяха отложени заради пандемията от COVID-19.

Спечелилите могат да пътуват между март 2022 г. и февруари 2023 г. в продължение на 1 до 30 дни.

Тъй като не е ясно как ще се развива пандемията, на всички пътници ще бъдат предложени гъвкави резервации чрез нова мобилна карта за пътуване. Датата на заминаване може да бъде променена до момента на заминаването. Мобилната карта за пътуване е валидна една година. Комисията съветва всички пътуващи да проверяват евентуалните ограничения за пътуване на сайта ReopenEU.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
беджанек преди 2 години
цертификатче изисква ли се? или па пасапорте? за един приятел баш европеец от афганистан питам. бил продал баничка на некв от нато и талибаните сега изнасилват сестра му по 3 пъти на ден за наказание. даже се оженили за нея и посягат и на него от време на време като им иска цигарки. иска човека да стигне до дортмунт. имал семейство там, не ги е виждал отдавна. иначе има три висши, лекар, астронафт и професор по икономика.
6
2
 
3
 
! Отговори
СС преди 2 години
смарт гривни или часовници ще им раздават ли? за един приятел питам...
5
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
30 деня хотел ол инклузив и самолетни билети :)))
4
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Границите са отворени за ваксинирани, каквито са над 80% от европейците. Българите са голямото изключение. Както ни наричат-*** на Европа.
3
5
 
11
 
! Отговори
СС преди 2 години
Бюрокрация и глупости, границите са затворени от Ковидарите и реално ЕС не функционира !!!
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези карти искат да приличат младите хора и да ги заразят и после пак има болни айде няма нужда от вашите убйствени номера
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ЕС все повече заприличва на СИВ и лагери като в Артек. Но Крим пак е руски. Изкуствено подържащи структури, които би трябвало да фалират ако са на пазарен принцип.