Борис Джонсън: Путин не е научил уроците на историята

Кремъл се опитва да постави проруски лидер в Киев
24 яну 2022 23:00, Нели Христова
149
Борис Джонсън: Путин не е научил уроците на историята
Снимка: БГНЕС

Русия рискува да създаде "нова Чечня", ако нахлуе в Украйна, заяви в днес британският министър-председател Борис Джонсън, предупреждавайки за продължителен и ожесточен конфликт там.

Джонсън заяви, че не смята, че инвазията е неизбежна, въпреки "мрачните" сведения за струпването на руски сили по границата с Украйна. Но „нахлуване в Украйна, от гледна точка на Русия, ще бъде болезнено, жестоко и кърваво дело.

"Мисля, че е много важно хората в Русия да разберат, че това може да бъде нова Чечня".

Коментарите на Джонсън повтарят тези на външния му министър Лиз Тръс в Сидни миналата седмица, където тя заяви, че президентът Владимир Путин "не е научил уроците на историята".

"Нахлуването ще доведе само до ужасно блато и човешки жертви, както знаем от съветско-афганистанската война и конфликта в Чечения", каза тя.

В събота британското външно министерство заяви, че разполага с информация, че Кремъл се опитва да постави проруски лидер в Киев, което е необичайна дипломатическа стъпка.

От там не съобщиха подробности за доказателствата, които американски служител нарече "дълбоко обезпокоителни". Русия отхвърли твърденията като "дезинформация".

Великобритания е сред малкото западни държави, които са изпратили оръжия в Украйна и настояват за строги икономически санкции в случай на руско нахлуване.

Джонсън заяви, че Великобритания следи внимателно случващото се с Украйна и подкрепя нейния териториален суверенитет, като предупреди, че руската агресия няма да бъде "безнаказана".

Официалният говорител на министър-председателя заяви отделно: "Няма абсолютно никакви планове за изпращане на британски бойни части в Украйна."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то и Сталин до последно не е вярвал, че Хитлер ще нападне. Дори е имал точната дата, пък вище кво стана
100
30
 
10
 
! Отговори
блатните примати преди 2 години
могат само да рушат и убиват.....да не се допускат до цивилизована Европа.
99
1
 
23
 
! Отговори
SS преди 2 години
Никой не вярва във войната ,докато не проехтят първите вздривове. Тогава настъпва паника и хаос ! Обществения ред отива на кино ! Но преди това политиците предвидливо са си изкарали семействата и парите зад граница ! А и те самите са се евакуирали ! Тук остава раята тя изнася с кръвта и живота си всичко !
98
2
 
15
 
! Отговори
UK кол и въже преди 2 години
Бритнитата не са християни59.5% Christian25.7% Irreligious4.4% Muslim1.3% Hindu0.7% Sikh0.4% Jewish0.4% Buddhist0.4% Other7.2% Unknown
97
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, така е, но сега Чечня е руска 🙂
96
3
 
6
 
! Отговори
Руснаци са си руски преди 2 години
(2010)80.9% Russian3.9% Tatar1.4% Ukrainian1.1% Bashkir1.0% Chuvash1.0% Chechen10.7% others
95
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 105В Русия има повече мюселмани от Великобритания и не забравяй къде е най-голямата джамия в Европа!Освен това Кавказ само се води руска територия,там командват местните бюлюкбашии,затова и в Кавказ 90% от руснаците се изселиха!
94
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези които са против НАТО да им припомним ,че Русия още през 1954год.на няколко пъти ,пред англичани,французи и американци, прави предложения да стане член на Алианса!Разбира се,категорично й е отказано!Както е казал един британски генерал:Това е все едно крадец да иска да работи в полицията!80 години по-късно крадецът все още не се поправил и се опитва да командва общественият ред!Кой къде да членува и къде да се разполагат полицейски сили!Е,това не е работа за закоравели престъпници!
93
14
 
23
 
! Отговори
Шотландски боец преди 2 години
Жалко че след втората световна война, Русия не окопира цяла Европа, а се спря до Германия! Сега нямаше да имаме контронтация по нечии граници, защито океана щеше да е граница. А Англия щеше да падне под Руският ботуш. Но историята често се повтаря, а Русия за година може да стигне до Лисабон и Лондон.
92
7
 
12
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Другаря SS Ви го каза чичо клаус Шваб също бъдете овце и глсувайте за вечната "промяна" !Ковид измамата се разпада връщат "руската зплаха " на менюто ,западната система се срива ,педофилката им мафия се разкрива и трафика им на деца за изнасилване и средство за държане на колонилани олигота тип алал Джон Траволта от алиекспреса и тем подобни !Финансовата им систрема и икономика се срива и то нарочно ,част от "големият рестарт" ще ни рестартират демек ,...изключат тока буквално !Война е !
91
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Англия научи ли ги?Ислямът завладя и пороби Испания,Балканите,за малко и Средна Европа.И какво научи Англия от това?Кмета мюсюлманин,половината кабинет-също.
90
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 91Ти живееш с идеи от 18 век и ползваш комунистическа пропаганда!Руското общество е много повече прогнило от западното.Проституция,наркомания ,алкохолизъм,СПИНа е е пандемия в Русия!Мечтата на всеки втори руснак е да се уреди да живее в прогнилият запад.Всички водещи политици,журналисти,общественици имат имоти в джендърският запад!Децата им учат и живеят там!
89
4
 
26
 
! Отговори
SS преди 2 години
Запасете се с храна,лекарства и гориво !Не харчете пари за глупости ! Скоро ще настъпят събития които ще променят изцяло мирогледа ви ! Който чел ,чел ! Който разбрал разбрал !
88
8
 
13
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
каква Русия кви пет лева бе ,един турски *** го набочи финалния пирон в изнилия британски ковчег ,тия луди ли са бе бахтиии смеха :)!Аз лично като запднофоб тия ме шапшнаха направо сами си го нанизаха без чужда помощ само и единствено със силата на собствената си глупост запада сам се заби с "нео-либерални плитики" не мога да повярвам какво се случва!Пълна матрица брат!Лудост е обвзела света лудост и чисто безумие вече !
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ss С тая младеж недисциплинирана,пияна и дрогирана няма да могат да ги изкарат от кръчмите за мобилизация.
86
9
 
15
 
! Отговори
Предсказание преди 2 години
Скоро ще има 28 дни по-късно на живо във Малобритания островна държава са прекъснати са всякакви връзки и снабдяване вече в светоен мащаб и такива като тях ще го отнесат супер солидно дето разчитат на ежедневни доставки да им се пълнят магазините ,разпад тоален там ще се изядат живи ,Бог да ни е на помощ от проказата на тази нагло -скасонска напаст на света !Боже зкриляй България в тези смутни времена!Запада да пада но БЪлгария да е наред!
85
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 95 НАТО и за земетресенията ли е виновно?И не става въпрос за освобождаване на Украйна ,а за запазването на нейният обществен ред,цялост ,даже като държава.Заплашена е от уж кръвният й брат ,който се оказа крадец и братоубиец!
84
8
 
11
 
! Отговори
SS преди 2 години
Светът е пред война ! Младите да бягат докато още могат в страна извън ЕС ! Защото могат да ги мобилизират и да станат пушечно месо за тоя що клати гората .
83
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руснаците никога не са побеждавали Германия. Германия е победи Сащ. Научи си историята шутт
82
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арабите ги освободихте и демократизирахте почвайте да освобождавате и руските републики. Аман от миротворци. Съсипахте сумати и държави