Цени за скиори: 39 лв. за лазаня у нас, 5 евро за щрудел в Австрия

Туристическият бранш у нас и в чужбина е в криза, но третира клиентите си различно
Обновена: 24 яну 2022 12:02 | 24 яну 2022 11:22, Петя Славова
602
Цени за скиори: 39 лв. за лазаня у нас, 5 евро за щрудел в Австрия
Снимка: Facebook

Високите цени на тока и пандемията засилиха кризата в туризма у нас и в чужбина. Оказва се обаче, че заетите в бранша третират по различен начин клиентите си.

В социалните мрежи се появиха публикации, сравняващи цените по ски курортите в България и в Австрия. От сметките се вижда и ясно различният подход на ресторантьорите към туристите.

От пост във във Facebook на композитора Светослав Лобошки става ясно, че българи са платили в Банско сумата от 127 лева за поръчка на една лазаня, две супи, минерална вода и греяно бяло вино. Защо е бяло виното също остава загадка. Снимката предизвика иронични коментари, а цената от 30 лв. за една супа се оправдава, че е от "младо телешко".

В същото време други потребители показват какви са цените за скиори в Австрия. "На 3000 м в Алпите едно кафе струва € 1,30.  Какво налага същата напитка да се продава в нашите курорти в пъти по-скъпо?", пише Кристина Стоянова в социалните мрежи и публикува снимка от 18 януари.

От касовата й бележка се вижда, че щруделът струва 5 евро, а кафето 1.30 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


602
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
493
21
 
3
 
! Отговори
Де да знам преди 2 години
Бе разгледах бележката. В брой 116 лева, остатъка с карта. Колко нелеп трябва да си, че да влезеш в заведение със 100 лева в джоба и да събираш от 16 лева на стотинки, че и да ти се налага да ползваш карта. Ако наистина е композитор, ама то е унизително. За него. Егати нещастника.
492
4
 
1
 
! Отговори
Ай майкооо преди 2 години
Земеделец потомствен /Светослав Лобошки/ с боядисана и накъдрена коса, "композитор" /ай, майкооо/ публикувал това?! Ми той не е излизал от Гюргево по-далеч.
491
7
 
4
 
! Отговори
Четете бе хора преди 2 години
"От пост във във Facebook на композитора Светослав Лобошки"! Някакъв некадърник се е опитал някой да чуе името му. Композиторе, аре да си намериш нармална работа, че за тая очевидно не ставаш.
490
16
 
7
 
! Отговори
Пффф преди 2 години
Значи, в нормалния свят, за да ви готви готвач със звезда мишлен ще ви трябва резервация за седмици напред. Това не е кварталната ви шкембеджийница. Заплатата на такъв готвач, който слага подписа си под менюто започва от 20 000 евро месечно. Очевидно това не е заведение за стругари, шлосери и шофьори /с цялото ми уважение за професиите/. Свикнете, че хората никога не са били равни във финансово отношение.
489
3
 
21
 
! Отговори
garo преди 2 години
Боровец,.....Едно кафе+ един Боб+ една пастичка....35лв. Да ви пера стандартите. Пожелавам на всички да имате пари,....но все пак ,..ценете ги! Не сте ги намерили на пътя.
488
3
 
26
 
! Отговори
Popo преди 2 години
Бас ловя, че сервитьорката Маргарита Кафкова я осигуряват на 400 лв. на 4 часов работен ден, а заведението отчита дневен оборот наполовина от написаното на касовата бележка.
487
8
 
8
 
! Отговори
Илия преди 2 години
До София,Закусвалня 8лв От Кючук Париж ли си се върнал беее. Миете им дупарите в чужбина и то на хора със социални помощи, ядете каквото им е останало, върнете се в България, плюете по всичко тукашно, и сте били в Париж. Ако си бил там няма да пишеш е това дневниче коментарче беее. И 16 лева не са 12 евро а 8.18 евро бее. Извинявам се за язвителността / значи злоба, насмешка.. / но малко се ядосах.
486
0
 
9
 
! Отговори
София,Закусвалня 8лв преди 2 години
Да, гледам го менюто, беее. Написано: Супа топчета съ зеленчуци... Мъ ни пиши чи съ само 2, чи зеленчуците са от 1 лъжичка 20 порции. И гарнитура към скарата е от 3 кръгчета краставички, беее.И беше преди ковидко, беее.
485
5
 
11
 
! Отговори
София,Закусвалня 8лв преди 2 години
3 месеца преди появата на ковидко обядвах в много проста закусвалня между пл.Света Неделя и президентството. Супа за 8 лв за 2 топчета с няколко фиденца и 2 кюфтенца с 3 кръгчета краставичка за 16лв... Тоест: 12 евро. Бях пристигнал от Париж, където за 9, 10, 11 евро на Риволи менюто не се побира в 2 табли. Направих си селфи и го пратих в Париж на др.българи. Да се пазят в Родината.
484
4
 
10
 
! Отговори
Илия преди 2 години
До ВанкоКъде си ходил в Европа бе Ванко. *** в Сърбия, че и в Сев. Маке., цените са по високи отколкото тука. В кварталната ти кръчма колко е една супа или пържола...В Шератон е нормално да е по скъпа. Не ходи там бе. На пазара герена, на женския пазар, на Дим. Петков пазара, на Римска стена пазара, Гео Милев пазара... в кварталните кръчми.. какви са цените бе...или само пишете и то с правописни грешки...А да сте живи и здрави. Пфу. Ми като ходите в заведения на мутри..така ще е...
483
3
 
16
 
! Отговори
Ванко преди 2 години
Алчни газове са българските ресторантьори.Да се задавят дано.Такива цени няма никъде в Европа..
482
4
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Цени от менюто на Йети: - Скиор по очи - 150 лв.; турист по гръб - 160 лв.; каращ моторна шейна, забучен с главата в снега - 170 лв.; замръзнал на клечка алпинист - 180 лв. ...
481
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледаш менюто и ако ти харесва сядаш!
480
4
 
12
 
! Отговори
Дрън дрън преди 2 години
Не са цени за всички скиори, а цени в един ресторант, приспособен за един вид скиори, които са готови да платят повече. Такива има навсякъде в света, не само в Банско
479
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премум изживяването в нашите курорти е неповторимо, този клиент сигурно като бонус е получил и някое друго пакетче бело в джобчето като бонус.
478
1
 
25
 
! Отговори
Цените преди 2 години
са такива щото има ба...лъци дето са съгласни да плащат супа по 30лв.
477
0
 
10
 
! Отговори
фен(бивш) преди 2 години
Преди 40гходехме на Пампорово,Боровец,за по 3 дена.Евтино бе но си носехме,,суха храна''.
476
2
 
22
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
В тая супа да му натикате противната физиономия на оня бандит Али-бегов!
475
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАвтобусите в топ Ски курорти в Австрия..като Лех- например -Са безплатни.....БЕЗПЛАТНИ.
474
0
 
3
 
! Отговори
Анди преди 2 години
Това на снимката не е касова бележка от Австрия,а от Италия.Мисля че по-точно от Südtirol както му викат австрийците