Норвегия премахва карантината за неваксинирани пътници

Мярката влиза в сила в 00:00 ч. на 26 януари 2022 г.
25 яну 2022 14:25, Ния Христова
21
Норвегия премахва карантината за неваксинирани пътници
Снимка: Pixabay
Норвежките власти премахват изискването за карантина за неваксинираните пътници, пристигащи в Норвегия. Мярката влиза в сила в 00:00 ч. на 26 януари 2022 г. По информация на посолството ни в Осло, предаде БГНЕС. 
 
Гражданите, които към момента са поставени под карантина при влизане в страната, се освобождават от нея от полунощ на 26 януари 2022 г., съобщиха от МВнР.
 
Остава изискването за предварителна онлайн регистрация на всички, пътуващи до Норвегия, независимо от ваксинационния им статус. За неваксинираните пътници се запазва изискването да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на до 24 часа преди влизане на територията на Норвегия (или качване на самолета) и тестване на граничния пункт.
 
Считано от 26 януари 2022 г., карантината за членове на домакинство на доказано заразен с вируса може да бъде заменена с ежедневно тестване за COVID-19.
 
При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа се споразумяха да се използва ваксинационен сертификат. Да не затрудняват туризма и бизнеса с допълнителни правила за карантина и тестове. Разумно!
18
1
 
13
 
! Отговори
Гуню преди 2 години
А тук кога....кво спите още?
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Ванкувърския шмекер,се е оплел като пате в кълчища. Насадиха го и не знае кой път да хване.
16
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоооо Витанов къде си бе коззел брадат?!? Айде покажи се пак да дадеш експертно мнение, пък и някоя прогноза да дадеш, някакъв математически модел... Някак свикнах през ден да ти гледам папиломите и брадавиците по лицето всеки ден по телевизиите и сега ми липсваш бе пацул. Май развивам стокхолмски синдром.
15
20
 
6
 
! Отговори
Обяснител преди 2 години
До Наблюдател --- Да, защото хората там са масово ваксинирани и карат болестта по-леко.
14
3
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
И Нидерландия и Англия сега Норвегия а в България мерките се затягат наново.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие не четете ли? Става въпрос за ежедневно тестване, вместо карантина за влизащи в страната . Което улеснява бизнес пътувания, пък и частни такива.
12
3
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Охаааа балона май се спука, а?!? Карантина идва от Quranta (40 на италиански). По време на чумата всички кораби акостиращи в Италия са стояли на док 40дни преди да ги пуснат на пристанището.Та предлагам всички заразоносители,всички вакса зомбита,които сами се набодоха с вируса да изкарат една Quranta- 40 дни домашен арест,пък дано им дойде акъла.Ако не бяха медиите и паник зомбитата щяхме отдавна да се забравили за това грипче.Програмисте, къде си бе мозък?!?
11
1
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Какви сертификати!? Ние не сме стока, хора сме! Не роби!
10
1
 
39
 
! Отговори
КУ-КУ! преди 2 години
Рано или късно, един ден така наречените "зелени сертификати" ще трябва да ги хвърлим в кофите за отпадъци, но жълтите книжки ще бъдат винаги актуални!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало ПП-пунтаж на промяната и тия не искат сертификат, що така?
8
0
 
8
 
! Отговори
учител преди 2 години
"НАЛИ ВЛИЗАТ НОВИТЕ ПРАВИЛА В СИЛА В ЕС ЗА ПЪТУВАНЕ ОТ 1 ФЕВРУАРИ !"Норвегия не е в ЕС, брат. Не знам тези правил дали важат за шенгенското пространство.
7
1
 
31
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Хората по света започнаха да изтрезняват! А ние кога?
6
1
 
25
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Даже и изправите вече видяха че от сертификати ,ваксини и други ковидпростотии файда няма!Просто прекалено се оплетоха в лъжите си които всекидневно си противоречат една на друга и на случващата се реалност!Просто няма накъде повече да лъжат!
5
9
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОВА СА НОМЕРА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО , ЧЕ УЖ ТЕ СА ДОБРИТЕ! НАЛИ ВЛИЗАТ НОВИТЕ ПРАВИЛА В СИЛА В ЕС ЗА ПЪТУВАНЕ ОТ 1 ФЕВРУАРИ ! КАКВОТО И ДА СЕ ПРЕМАХВА ТО Е САМО ЗА НЯКОЛКО ДНИ!
4
1
 
16
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Freedom!
3
1
 
24
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Още една добра новина, дано скоро и у нас !!!
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчиииии, четеш ли чадо??? За сертификати нищо не водОх.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам предсмъртни писъци от СЗО...