Шолц обмисля противоракетен щит, който да пази цяла Германия

Берлин обмисля закупуването на израелската система "Стрела 3"
29 мар 2022 09:13, Елка Василева
113
Шолц обмисля противоракетен щит, който да пази цяла Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц обмисля създаването на базиран на израелския модел отбранителен противоракетен щит, който да пази цяла Германия,  предаде ДПА.

"Това определено е едно от нещата, които обсъждаме и то с основание", каза вчера канцлерът пред телевизия А Ер Де, попитан дали в Германия трябва да бъде използван защитен щит срещу ракетни атаки.

Още по темата
"Всички трябва да се подготвим за факта, че имаме съсед, който в момента е готов да използва сила, за да наложи интересите си. Затова трябва да работим заедно, за да гарантираме това да не се случи", каза Шолц, имайки предвид руската инвазия в Украйна.

Германският лидер отказа да коментира подробности за възможния план, посочвайки, че той все още не е окончателен.

По-рано германският вестник "Билд" съобщи, че Германия обмисля закупуването на израелската система "Стрела 3", която ще струва 2 млрд. евро (2,2 млрд. долара). Тази система би дала нови възможности на Бундесвера, тъй като е способна да унищожава балистични ракети с голям обсег на действие на голяма височина, включително в стратосферата.

Новината бе приветствана от лидера на германския опозиционен Християндемократически съюз (ХДС) Фридрих Мерц, който каза, че планът е "стратегически отговор, който заслужава да бъде обмислен" заради латентната заплаха от страна на Русия.

В неделя за Израел се очакваше да замине делегация на Бундестага, за да се запознае по-подробно със системите за противоракетна отбрана, съобщиха източници пред ДПА. В рамките на посещението са планирани множество срещи, а самата визита е предвидено да продължи до четвъртък.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
5
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
ХирерЗвуков Кинджал - няма Щит дето може да го спре, но харчете пари, важно е ЮдеюСемитите да са далавера!
63
2
 
6
 
! Отговори
ха ха хаааа преди 2 години
От какво ще пази този щит - от Кинжал, Циркон, Авангард! Ха ха хааааа!
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия и цялото евроатлантическо ге то се разпадна отвътре. Не са нужни външни сили да го бутат. Сами сипродадоха териториите на арабеските, отучиха поколенията си да работят, отказаха ги от мислене и труд, предлагайки масово социалки на работоспособни хора, изпе де растиха се до крайност. Поне 200 години са нужни да заприличат отново на хора. Не щит, пръчка и яко бачкане им трябва на евро г ейците и задокеанските им господари.
61
0
 
0
 
! Отговори
хайде, хайде преди 2 години
До Анонимен - ми хайде да видим, хайде
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да разкараме амер.базите и да си живеем живота а не на ставане и лягане да ни обяснява КК какви приятели сме с американеца и прочие щуротии.
59
4
 
13
 
! Отговори
ДГД Германия преди 2 години
Тия гнусни шваби за пореден път доказаха, че мислят единствено и само за себе си! Вместо тоя Шолц поне да си направи устата да каже обща ЕС отбрана и тн. Окрадоха сумати народи по време на Хитлер, скриха си съкровищата и после БУМ икономическо ЧУДО. Да бе ЧУДО на чудесата. На евреите дори са им изваждали златни и сребърни зъби и всичко се е претопявало.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натовци и пуделите им хептен откачиха. Никой не се е канил да напада Германия. Сега, ако Германия се кани /отново/ да го прави, този щит няма да й помогне.
57
0
 
0
 
! Отговори
ZZ Top преди 2 години
До Анонимен 56 По-скоро ти не си разбрал въпроса - кой и как ще определя как е използвана буквата?И сега се сещам ,че руснаците използват и буквата V, не знам Volkswagen какво ще правят!
56
2
 
5
 
! Отговори
този смешник преди 2 години
"Шолц обмисля противоракетен щит, който да пази цяла Германия" - Тези cмeшници не само обмисляха, но и похарчиха няколко трилиона евро за зелени енергии които да ги направят независими от руската газ.
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До два дни остават Ми, хайде да видим, дали след два дни индустрията в Германия ще спре. Тогава какви ще ги къдрите? Може би, че Германия тайно плаща рубли на Путттинистан ли? :)))))
54
2
 
0
 
! Отговори
първо рапса преди 2 години
Първо олиото EDEKA Center informiert: Liebe Kunden, die Abgabe von Mehl und Oel ist auf 1 Packung/Flasche begrenzt. Vielen Dank fuer Ihr Verstaendnis!
53
3
 
6
 
! Отговори
два дни остават преди 2 години
Олафе, а гелд от къде? Два дни отстават до 31 март, ти намери ли рубли за газта. Ако нема рубли - нема газ, а значи и индустрията на Германия спира. И кво правим тогава?
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 "в демокрацията невежеството стана сила" Я цитирай кога и къде НАТО е направило такова изявление. Ице. :) П.С. Толкова си прозрачен.
51
2
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А талибаните влизат на диви орди никой не ги пази :)))
50
2
 
3
 
! Отговори
Ханзи Флик 7-1, 8-2 преди 2 години
Дойчланд Юба Алес!!!
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ZZ Top "Хайде сега обясни,как да различаваме коя буква Z има общо, и коя няма?" Ами аз ВЕЧЕ ти написах - буквата ВЪВ ВРЪЗКА С РУСКОТО НАПАДЕНИЕ. Ако я използваш в Германия в такъв контекст се смята, че използваш фашистки символ, и носиш наказателна отговорност.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да не се занимава с глупости,а да се говори и разглежда нуждата и създаване от наша Европейска армия! Другото е бла бла!
47
1
 
6
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Брат'чед,до сега трябваше,да го имаш,че сега,току виж руснаците,ти го довършат!Знае ли човек....
46
0
 
0
 
! Отговори
ZZ Top преди 2 години
До Анонимен 36Хайде сега обясни,как да различаваме коя буква Z има общо, и коя няма?Ако не можеш,изчакай ,по телевизора може и да ти помогнат!
45
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако германеца намери начин да неутрализира руските ядрени ракети още в стратосферата, то това ще означава голям бой за руската армия. Щото в момента единствено опасността от ядрен конфликт държи НАТО от това да не се намеси.