Ковачевски: Отношенията между РСМ и България са на ниво документи

Работя за постигането на целта, заяви той
10 апр 2022 12:20, Петя Славова
38
Ковачевски: Отношенията между РСМ и България са на ниво документи
Снимка: БГНЕС

"На този етап, както и през изминалия период, ние се намираме на ниво размяна на идеи. Все още няма общоприемлив документ, който би могъл да бъде споделен за одобрение в институциите на двете държави", каза премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски за сегашното състояние на отношенията между България и Република Северна Македония, цитиран от БГНЕС.

"На няколко пъти имах възможност да кажа, че аз като човек вярвам в целта и работя за постигането ѝ. В самото начало на мандата на това правителство, при това още в първия работен ден, имахме среща с премиера на България и започнахме процес за сформиране на работни групи в различни области – икономика, инфраструктура, култура, образование, европейска интеграция.

Те са значими за бизнес-общността, за образователната система и като цяло за гражданите. Те са обърнати към бъдещето за подобряване на сътрудничеството между гражданите и между институциите в двете държави", каза Ковачевски пред държавната агенция в Скопие Миа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Едва ли има някой в България на когото да му е ясно какво искаме от Македониа.Едни викат българско малцинство да признаят,други казват сакън,в никакъв случай малцинство,защото те ще поискат реципрочност,други българите народотворна част от Македониа и незнам още какви щуротии...Не признаваме резултата от преброяването им.Ами и те не признават нашето преброяване,няма графа македонци при нас.Пълни глупости.Конституцията не може да отрече нещо което съществува.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странна работа- тук инсталираха канадоподобни и безродни момчета, а в Македония не става- там са си яки югоносталгици и верни на сърбокомунизма древни македонци... Ако и там сложат като нашите - ще му намерят колая и ще има взаимни отстъпки, а то сега само ние да отстъпваме и то на техните откровени фалшификации...
31
10
 
4
 
! Отговори
ФЪ преди 2 години
Украинците защо не отиват в БЮРМ? Нали там било много хубаво! Защо всички искат в българските хотели на Черно море? И претенции за храната имат. Кога ли ще започнат да се оплакват, че персонала не е почистил хубаво тоалетните в хотелските им стаи?
30
6
 
8
 
! Отговори
ПЪ преди 2 години
Поне един площад "Героите на България" в Скопие няма ли да именуват?
29
9
 
1
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
Сега нали стана модерно да се затварят граници. Ние нашата граница с БЮРМ кога ще я затваряме? Така да се затвори, че врабче да не може да прехвръкне.
28
1
 
4
 
! Отговори
Ь преди 2 години
Сандо ти лично можеш да нападнеш когото си искаш, но ако ти е възможно недей да ангажираш България с твойте лични настроения.
27
7
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
отношенията ни с Македония малко ми приличат на тия м/у Украйна и Русия с рази различе че не сме ги нападнали, но кой знае може и това да се промени
26
2
 
4
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
Тези мантри за ЕС ги слушаме вече дълго време. Нека погледнем практично. Всички граждани на съюза могат да го обикалят като свободни електрони, стига да имат пари и желание да го правят. Оттам нататък какви други реални ползи имаме? В скоро време и тоалетната хартия ВЕЧЕ ще я внасяне от Китай. Производството в Европа силно се ограничи. Сега като спре евтиния руски газ съвсем ще изчезне. На печелившите честито. ЕС е супер нали така.
25
2
 
3
 
! Отговори
ЦСКАр преди 2 години
Напротив, ЕС е единствения начин европейците да бъдат конкурентни на САЩ, Китай и Индия. Дори Хитлер го е знаел. Нито една страна не може да бъде силна сама, но всички заедно във федерация наподобяваща щатите Европа ще бъде силна. Друг е въпросътт че Европа трябва да събуди от либералния сън в който живеем ако искаме изобщо да им Европа. Именно затова другарите искат ЕС да се разпадне. Разделяй и владей :)
24
2
 
2
 
! Отговори
Ь преди 2 години
Жалко е, че ЕС си изпя песента. Такива надежди бяха. Оттук нататък нищо добро не очаква тази организация
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма и да има докато не си седнете на дътата.. Ще гледате ЕС на снимка.
22
0
 
3
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
Сега разбирам защо извънземните не търсят открит контакт с хората на земята. Това е същото все едно българите да търсят контакт с населението в СМ. Комуникацията е невъзможна независимо от използвания език.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А макета имат ли посланник в София?
20
2
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Като направите ново преброяване без да шантажирате хората,може пак да говорим
19
5
 
0
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
БългАри, юнаци.Бълг+Ари=Българи
18
4
 
5
 
! Отговори
ЦСКАр преди 2 години
До 17, Историческата истина е че прадедо ти и прабаба ти са били българи, сърби, албанци или турци, но НЕ и мЪкедонци! По простата причина че преди 100 години такава нация Н Е е имало! Бегай да си играеш на комунист и седи мирен. Ке я видите Европа кога Москва стигне Лисабон-никога титовска 5ичко!
17
1
 
4
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
Европата към която сте се запътили макета, в момента фалира, ако все още не сте разбрали. Кой ще управлява при вас е последното нещо, което вълнува българският народ. Бойкот на вашето държавно образувание ще получите от нашата държава. Можете, ако желаете, да се оплачете на Макрон, също и на арменския поп.
16
3
 
2
 
! Отговори
5-ко преди 2 години
До14. Груио се вракиа на бел кон. После тоа сте на игнор. Праите си муабет сами со себе потоа .....за историческите истини исклесани у мермерен камен..... хахаха...
15
4
 
5
 
! Отговори
Ь преди 2 години
Кога затваряме границата с БЮРМ? Аман от неканени гости?
14
5
 
5
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
Като в БРЮМ останат само камъни за ядене и вода от планините за пиене, тогава ще се сетите какво представлявате. Дотогава пълна морска, сухопътна и въздушна блокада на вашата държава.