Унгария е отхвърлила новото предложение на ЕС за Русия

Страната не е приела новия план
30 май 2022 09:09, Росен Стойчев
69
Унгария е отхвърлила новото предложение на ЕС за Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Унгария е отхвърлило новия вариант за забрана върху руските енергийни доставки, съобщи Фигаро.

Решението е на правителството на премиера Виктор Орбан. Преговори по темата се провеждаха вчера.

Предложен е бил нов вариант за действие.

Още по темата
Орбан обаче е решил, че той не отговаря на интересите на неговата страна.

Днес се провежда среща на върха на ЕС. На нея ще продължат преговорите за нови решения, спрямо Русия.

Няколко други държави също имат резерви за забрана на руски енергийни продукти. Част от тях искат отсрочка за въвеждането на подобно решение. Унгария настоява да се гарантира компенсация за нейните доставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: УнгарияЕСрешение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
6
 
! Отговори
123456 преди 1 година
Да забраняват горивата ,само газ и ток.За да пречистим въздуха и околната среда.Който обича Путин да отива в Русия и да му ближе ....ките.Който обича САЩ ,да отива там и да хапе дъртия ..з на Байдън .Тук е България ,ние сме българи и си тачиме държавата и народа. До свидания тавариш, или bye bye
51
3
 
2
 
! Отговори
123456 преди 1 година
Да забраняват горивата ,само газ и ток.За да пречистим въздуха и околната среда.Който обича Путин да отива в Русия и да му ближе ....коте.Който обича САЩ ,да отива там и да хапе дъртия ..з на Байдън .Тук е България ,ние сме българи и си тачиме държавата и народа. До свидания тавариш, или bye bye
50
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Орбан..... А българия е пометка на НАТО и ес.
49
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И правилно. Видя се, че всяко решение на ЕС е вредно на първомясто за самия ЕС. С такива изтривалки, инсталирани по местата за управление, такива решения се вземат - вредни и глупави.
48
3
 
19
 
! Отговори
Joko преди 1 година
До Чичо ***. Не се чуди, а са го спрели, а и унгарците са ги ударили от западната им граница.
47
45
 
11
 
! Отговори
Чичо Бляд преди 1 година
Чудя им се на украинците защо не спрат нефтопровода Дружба за Унгария и да видим какво ще прави Орбанчо.
46
1
 
5
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 година
България , да прати водката си в Унгария
45
53
 
11
 
! Отговори
До 52 преди 1 година
Кое е евтинко, бе оли? 1.60 гориво на 450 лв заплата за да е също толкова скъпо тука трябва литъра да е 4.80. Бегай в пРосията като е хубаво, м-ршо путинска. Тук е Европа.
44
56
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унгария ще загуби в пъти повече от това си поведение- вероятността да бъде замразено членството е огромна, но няма да се стигне до там, защото Орбан е страхлив и днес ще отстъпи! Лично аз исках да продължи конфронтацията и да излети от ЕС като тапа от шампанско! Същото важи и за бг по " македонският" въпрос!
43
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САНКЦИИ?- ХА ХА ХА РУСНАЦИТЕ СИ ПАЗАРУВАТ ЕВТИНКО, БЕНЗИНЕЦА 1,35 лв. ДИЗЕЛА 1,75 лв., пропана 0,65 лв . пък нека джендърлясите м" те" мър "шави да пискат.
42
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
45 Решението за мнозинство няма да е нито твое, нито на подобните на тебе еничариZ, а на европейските народи, всички трудности около 6 пакет антируски санкции водят до такова решение- въвеждане на мнозинство по спорните въпроси, защото това е правилният път! Колкото до македония- няма никаква разлика с българия- едната е сръбска подметка, а другата руска- нито една от двете нямат място в ЕС! Дори Полша вече иска решения с МНОЗИНСТВО!
41
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И реват , и се тръшкат от мъка и злоба дороскитеГендари в софия но Орбан им го надяна дебел и там сега няма сороскиНПОта и прайдове
40
4
 
51
 
! Отговори
Орбан преди 1 година
само отговора му ,че ,,новия вариант не отговаря на ИНТЕРЕСИТЕ на страната му ,казва всичко !!!
39
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Орбан ! Един политик който гледа първо кое е добре за своята родина ! А нашитеГанювски хардварци съсипаха всичко за няколко месеца
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 41Ако се взимаше с мнозинство в ЕС, сърбетата щяха да влезат благодарение на техните сателити макетата, ама ядец :))) Това е правилно, както е сега, ако един съюзник не е съгласен, значи нищо нема да стане :) Макетата ще чакат още 100 години, докато се осъзнаят какви са :))
37
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
39, падането на руското БВП е за онези, които обичат да четат шорош и вести от шарош, а борбата на руското правителство и руската централна банка чрез трето понижаване на основния лихвен % срещу усилващата се и укрепваща рубла е доказателство за силно профицитния руски търговски баланс.
36
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40 ЛЪЖА!!! русия не е плащала дълга си в рубли, последната вноска я плати в щатски долари, в момента който плати в рубли- ФАЛИРА СЪС ВСИЧКИ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ДЕФОЛТА!Да даде Господ да се случи скоро!
35
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението на проблема е просто и вече крайно наложително- всяко действие да се взима с мнозинство, обикновено или квалифицирано е въпрос на процедура! Не може 2- 3 държавици да спъват целият съюз! Това е диктатура на малцинството в най чист вид и е анти продуктивно! Ако несъгласните не желаят компромис- могат незабавно да напуснат ЕС, това не е сесесере- то им или Сив с вериги на шията!
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо бе другари ?!, руски икономисти предлагат Русия да стартира продажбата на пшеница-зърно и торове за рубли. Външният дълг на Русия вече се плаща с рубли по схемата на Газпром, приета от еесовските контрагенти.
33
20
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Борбата срещу санкциите е, защото БВП на русия ще падне с още едни 400 млрд. При предишните падна от 2,4 трилиона долара през 2013г. до 1,7 трилиона през 2019г. Опорките на руските троляци са за ония, които не обичат да четат.