Русия пречи на Украйна да изнесе 22 млн. тона зърно

Според Зеленски Путин се стреми към продоволствена криза
31 май 2022 11:53, Йоана Цонева
104
Русия пречи на Украйна да изнесе 22 млн. тона зърно
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руската блокада на украинските морски пристанища пречи на Киев да изнесе 22 милиона тона зърно, предаде Асошиейтед прес.

Във вечерното си обръщение Зеленски каза, че резултатът е заплаха от глад в страните, зависещи от зърното, и може да създаде нова миграционна криза. Той заяви, че "това е нещо, към което руското ръководство явно се стреми", предаде БТА.

Още по темата
Киев обвинява Москва, че "умишлено създава този проблем, така че цяла Европа да се бори и Украйна да не печели милиарди долари от износа си".

Зеленски определи като "цинични" и "лъжливи" твърденията на Русия, че санкциите не ѝ позволяват да изнася повече от своите храни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Анонимния ти ли ще разкараш Русия?То цял свят клекна и се наведе на Путин заедно с господарите ти сащ че ти ли бе.Ако си чел Путин даде коридор срещу условия.А колкото до зърното то не е Укро защото е платено предварително.
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
85, Зеленски няма да се разкара, но Путин ще се разкара. Ако Путин и руснаците не се разкарат, ние ще ги разкараме. Пречат ни за свободното движение на платноходките в Черно море. Целият им скапан руски флот в Черно море ще бъде потопен.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия пречи на спекулантите да изнесат зърното за да не останат украинците гладни. Всички помним преврата направен на Жан Виденов и изнесеното зърно от престъпните спекуланти.
73
0
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Вуду магия е гола работа.
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анон.Какво да направи Зеленски ли.Да се разкара
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби ... Укрите се снимат навсякъде. Гледах едно клипче, група украински войници, поне дузина, се снимат до някакво МТ-ЛБ обозначено с Z. МТ-ЛБ -то беше в извън пътя, не се разбира повредено, ударено или каквото е там. Украинците спокойно си говорят и снимат даже когато по пътя в далечината приближават танкове. Танка приближи и ги разстреля на място всички. Дали ги обърка поради знака на МТ-ЛБ или танка бе руски, нямам идея. Но сума народ от небрежност дадоха фира.
70
1
 
4
 
! Отговори
кой пречи преди 1 година
Руският военноморски флот (ВМС) ще осигури безпрепятствено преминаване на кораби с украинско зърно, ако Украйна реши проблема с разминирането в своите териториални води. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров във вторник на пресконференция след разговори с външния министър на Бахрейн Абдел Латиф бин Рашед ал-Заяни.
69
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Удобен подтекст за руснаците е че използват мирни украинци като жив щит. Както Лавров каза, че Буча било инсцинировка. Удобен претекст да бият училища, кина, театри и да казват в тях имаше нацисти! Няма такава нагляри!
68
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Форума на днвс бг е пълен с руски ътррооллове..които ни убеждават, че сме в миналия век...и който е по силен може свободно да заграбва чужди териъории.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боби говорим конкретно за зърното.
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила. Русия е велика. Путин е гениален. Русофила е българин и патриот.
65
6
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 1 година
И какво трябва да направи Зеленски? Да се предаде доброволно на Русия и да я направи Украйна част от нея? Какво точно да направи Зеленски?
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя па зелен клоун. Кви глупости ни говорите бе, от кога света ЗАВИСИ от Украйна с вашите 2% износ. Смехуркооо кажи си истината що не може да се изнесе, щото сте замлели портовете с мини. Мн за глупави вече ни помислихте, обидно е!
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На калпава ракета, космосът й крив! На Зеленски не му дреме какво ще яде народа му през зимата. Важното е да продава, за да му пращат оръжие. Нова реколта обаче няма да има. Да не би да се надява да изнесе 40 милиона украинци в Европа?
62
5
 
2
 
! Отговори
11 преди 1 година
До Истината 68 ----- "ПутинизмЪТ", се пише, бе завършен oлигoфpeн. И след препинателен знак се поставя интервал. Аман от хора, дето не са виждали книга, а ръсят акъл.
61
9
 
2
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Вече се знае , че от териториите а ДНР и ЛНР са вкарани в робство хора , който не желаеха да ги извозват за Русия.
60
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов,Скабеева, Симонян, Кеосаян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз си мислех, че след като разминира Мариопул ще тръгне търговията.
58
18
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Путинизма е висшият и последен стадий на бандитския капитализъм в Русиия.Путинизма - това е война и "консолидация" на нацията на основата ненавистта към някоя етническа група, това е настъпление срещу свободата на словото и информационно зомбиране, това е изолиране от външният свят и икономическа деградация.Путинизм е контролен изстрел в главата на Русия.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БългаринНема нация която да не е зависима, всеки разчита на приятелските взаимоотношения с другите страни, така се е родила търговията май френд :))) Ние ако почнем да *** Турция например, те нема да могат да търгуват с Европа, гърците са им врагове, тъй че ние сме единствения им вариант :)) Ние от своя страна, внасяме много турска стока, всичко е свързано мен, нема независими в тоя свят :)