Русия пречи на Украйна да изнесе 22 млн. тона зърно

Според Зеленски Путин се стреми към продоволствена криза
31 май 2022 11:53, Йоана Цонева
104
Русия пречи на Украйна да изнесе 22 млн. тона зърно
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руската блокада на украинските морски пристанища пречи на Киев да изнесе 22 милиона тона зърно, предаде Асошиейтед прес.

Във вечерното си обръщение Зеленски каза, че резултатът е заплаха от глад в страните, зависещи от зърното, и може да създаде нова миграционна криза. Той заяви, че "това е нещо, към което руското ръководство явно се стреми", предаде БТА.

Още по темата
Киев обвинява Москва, че "умишлено създава този проблем, така че цяла Европа да се бори и Украйна да не печели милиарди долари от износа си".

Зеленски определи като "цинични" и "лъжливи" твърденията на Русия, че санкциите не ѝ позволяват да изнася повече от своите храни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
11
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Hевъзможно е да бъдеш едновременно интелигентен, пoчтен и pycoфил! Ако си инmелигенmен и почmен, никога няма да си русофил. Ако си почmен но симпаmизираш на Русия, то инmелигенmносmmа mи е под въпрос. А ако си инmелигенmен и подкрепяш Русия, значи си всичко друго но не и почmен!
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжат за да вземат колкото се може повече кинти някой знае ли как се изнася такова количество с камиони..... Как се товари и как се извозва
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БобиВ моята група или бригада от охранители, имаше един 2 метра украинец, много елементарен челяк, всички го подиграваха, единствено аз от съжаление взех да говоря с него, просто урки сър :)))
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Само питамВ началото и аз бех като теб, тоест кон с капаци, но прогледнах, видех на живо "страдащите" от войната украинци с големите претенции по хотелите на Златните :)))
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27 dnes bg____ Според вашите критерии и сайтът unz ,под публикуван на 24.05 .2022г.анализ на Пепе Ескобар за кризата в Украина,също се вихрят русофили от варненска групировка.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми, да ги изнесат през полша, по същия маршрут по който внасят оръжията. Вижте каква схема измислих - идва влакът с оръжия, разтоварват ги укрите, и на празното място товарят зърното. Дали Ладимир Еленски се е сетил за такава хитра схема?
30
9
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
До АнонименКазваш, някоя държава напада друга..без причина, просто за да я унищожи и заграби, но останалия свят не трябва да прави абсолютно нищо??Ех, ватенска логика...
29
5
 
5
 
! Отговори
До Подкрепяш Путин преди 1 година
С безумните си лозунги и да захлебиш с бройка постове не можеш. Тази пропаганда е отдавна изтъркана и мяза на рибарско тире.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че как юрог ейци си позволиха едностранно да налагат санкции и да крадсат чуждо руско имущество? Това си е просто един логичен и справедлив отговор на техните необмислени действия. И няма да е последен. Но последната дума ще е на Русия. Отново.
27
15
 
2
 
! Отговори
Подкрепяш Путин преди 1 година
Подкpeпяш yбийството на украински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкpeпяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чияmо армия върши геноцид и военни престъпления! Оm mеб зависи дали ще сmанеш съyчасmниk на агресори и yбийци!
26
15
 
1
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
Днес, докога ще подкрепяте руската фашистка пропаганда? Тя е заплаха за националната сигурност на България и трябва да бъде третирана като такава! Ако сте Б лгарски медия ще прекъсне те руската пропаганда.
25
2
 
10
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
До ДО 21Ако това зърно е на украинските олигарси,по твоята логика енормално да им се отеме !Щом може държавни златни резерви ( 300 млрд.) да се отнемат,не жиждам пречка за зърното!
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 25Ние немаме страх от рашките, били сме ги през ПСВ и доброволно ги пуснахме в края на ВСВ :))) Ние сме изградена нация, с която всеки комшия се съобразява, докато урките каква нация имат ? :)))
23
17
 
1
 
! Отговори
Руските ZVине преди 1 година
Понеже не могат да направят нищо позитивно са се специализирали да правят мръсотии на целият нормален свят. Руснаците обзети от агресия и претенции за особена мисия в света са заплаха за цялото човечество и трябва да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят.
22
15
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Абе, ако путтен вкара войските в България, да ни денацифицира, само защото е решил, че не ни харесва и започне да ни краде зърното и продукцията...ти пак ли ще го защитаваш?
21
1
 
18
 
! Отговори
хм преди 1 година
Зеленски какво очаква да се случи със зърното в Донбас? Руснаците да им го смелят на брашно и да им изпекат хляб ли? Ми то е ясно, че каквото е по окопираните територии, те си го имат за тяхно. Това зърно нали е произведено там, не е докарано от Киев и Лвов. Да изнасят останалото зърно, което е по пазите в контролираните от тях територии. Толкова зърно стои и чака. За 100 дена как не организирахте сухопътен транспорт? По половината можеха да продадат. Но и те не искат. И те имат интерес от криза
20
19
 
1
 
! Отговори
ДО 21 преди 1 година
До баба мараНа основание това, че русия нахлу в Украйна без никаква причина. Само, защото иска да краде теротории.А руските пари в чужбина са на олигарсите на ***, които са откраднати от руския народ.Разбра ли сега основаниетом ватенке>?И да, руснаците са едни мародери и варвари. Уж искаха да денацифицират, а както винаги, само рушат и заграбват чуждото.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски нали има армия, нали им е главнокомандващ, нали ги биеха уж руснаците без почивка :)))) От толкова рев Зеленски, само излагаш украинците и показват на свето колко сте слаби в действителност, требват действия Зелен, не реване като момиченце :)))
18
3
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
западът на какво основание окраде имущество на русия и руски граждани ужкато ответен удар за украина на същото основание сега русия продава зърнотона украина на межд борси на хубава цена поне да си върне част от ограбеното
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дали зърното е на Украйна - или е на производителите