Русия пречи на Украйна да изнесе 22 млн. тона зърно

Според Зеленски Путин се стреми към продоволствена криза
31 май 2022 11:53, Йоана Цонева
104
Русия пречи на Украйна да изнесе 22 млн. тона зърно
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руската блокада на украинските морски пристанища пречи на Киев да изнесе 22 милиона тона зърно, предаде Асошиейтед прес.

Във вечерното си обръщение Зеленски каза, че резултатът е заплаха от глад в страните, зависещи от зърното, и може да създаде нова миграционна криза. Той заяви, че "това е нещо, към което руското ръководство явно се стреми", предаде БТА.

Още по темата
Киев обвинява Москва, че "умишлено създава този проблем, така че цяла Европа да се бори и Украйна да не печели милиарди долари от износа си".

Зеленски определи като "цинични" и "лъжливи" твърденията на Русия, че санкциите не ѝ позволяват да изнася повече от своите храни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
13
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До Боби... Числата са актуални бе иzpoд русофилски! Е ти си съучастник на руските детеубийци!
55
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакай бре наркоман,ти нали уж им разката фамилията на бляяядовете,като как сега същите ти пречат да изнасяш и да продаваш?
54
14
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
До 11...... Русия е фашистка с, ржова начело с луд фюрер. И ще свърши както свърши Германия. Фюрера ще глътне отровата и ще изгорят трупа му а фашистка Русия ще бъде разделена и депутинизирани. А руснаците изолирани докато не станат отново на мални хора. Същото щи е важи и за привържениците на фашистка Русия.
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зе-клоунът знае, че след като руския флот блокира укропските пристанища, той лично заповяда и се хвалеше с това пред цял свят, да се минират водните площи, пристанищата и дори плажовете в Одеса. Той заповяда да бъдат блокирани всички чужди кораби в укропските пристанища и те насила са задържани там от 100 дни.
52
11
 
5
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Основната цел и задача на Русия в тази " Специална Операция" е: Първо широко мащабно разрушаване на инфрастуктура и Сгради с хора бежанци. Второ мащабна кражба на метал стомана , мед , алуминии цветен метал, техника и всичко което е стратегическа суровина пшеница , брашно. Трето най ценното жива сила за Робство. Като извърши всичките тези три условия. Русия ще напусне тези територии.
51
0
 
10
 
! Отговори
До 250 украински преди 1 година
Ами значи сега укрите ще могат и те да си направят "Алея на ангелите" както на гробището в Донецк отпреди осем години.
50
3
 
9
 
! Отговори
11 преди 1 година
До Наблюдател ---- Само завършен oлигoфpeн може да нарече държавата, справила се със фашизма през ВСВ, фашистка.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя зеленски не е добре,хем призовава никой да не търгува с Русия,хем обвинява Русия,че не си изнася зърното.А и очаква руснаците да не му пречат той да изнася,ако всички украинци са нагли като него,нищо чудно,че ги нападат
48
0
 
3
 
! Отговори
11 преди 1 година
Глупости.
47
3
 
9
 
! Отговори
До животинска омраза преди 1 година
Ами от животно каква омраза да е освен животинска. Нашата омраза към укропитеците пък в аристократично-изтънчена. Ние не си губим времето да изригваме във фонтан от слюнки във фейсбук както правят либерастите, а тихо и с тънка усмивка гледаме как руският валяк бавно и неумолимо мачка укронацитата, как през вечер се калиброват техни казарми със стотици вътре, как в Северодонецк се предават цели украински роти и как еврожендерите скимтят от безсилна злоба и събират рубли за да не мръзнат тази зима
46
14
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Днес в проруската фашистка пропаганда са включени предимно елементарни и функционално неграмотни екземпляри с нисък IQ. Резултатите са трогателни!
45
9
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие. Русия върши Зло и с право я наричат Империята на злото. И всички, които я подкрепят всъщност служат на Злото.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия не пречи,тя просто вече държи с Украйна,Една Трета от износа на пшеница!
43
1
 
11
 
! Отговори
Опала преди 1 година
На лошия износвач, Русия му пречи.
42
12
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Робите не мразят най-много господарите си. Те мразят най-много свободните и тези, които се борят за свободата си. Мразят ги от дъното на душата си.Украинците са свободни и искат да останат свободни. Нищо друго. Но робите искат те да се предадат на руснаците и да се превърнат в роби. Затова изпитват неистова омраза към украинците! Защото те се борят за своята свобода и не желаят да бъдат руски роби!
41
14
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
Русофили, от 24 февруари до днес руските "освободители" са убили 250 украински деца. Пресметнете колко коментара в подкрепа на Русия сте написали, разделете ги на 250 и вижте какъв е вашият принос в "денацификацията" на украинските деца.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истината 44Да те запозная с украинци тогава мен, мейби ще им готвиш, мейби ще им чистиш, а те с мазната си усмивка ще ти се отблагодарят навлеците :)))) Не съм виждал по неосъзнати хора от урките, а съм виждал всекакви националности :)))
39
9
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 година
По-неприятен и отвратителен от обхванатият от манията за величие и уникалност уснак е неговият покорен доброволен задунайски роб!
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте сега! ... Европейските марионетки могат да налагат санкции на Русия, а Русия не бива да отвръща ли?... Каквото повикало, такова се обадили!!
37
15
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Чета изпълнените с животинска омраза към украинците русофилски коментари. Сигурен съм, че всяко едно от тези мразещи същества ще се закълне, че е православен християнин. Но тяхното православие всъщност е ПУТИНОСЛАВИЕ. При него Божиите заповеди "Не кради", "Не лъжи", "Не убивай" не важат! Не важат и правилата за състрадание и помощ към ближния! Има единствено обожествяване на психопата Путин и фашистка Русия!