Лех Валенса: ЕС да се разпусне и формира на ново

Настоява да бъдат въведени реални задължения
6 юни 2022 15:23, Росен Стойчев
50
Лех Валенса: ЕС да се разпусне и формира на ново
Снимка: БГНЕС/EPA

Може ЕС да се разпусне и да се реформира с Франция и Германия в основата си.

Още по темата
Това предложи носителят на Нобелова награда за мир Лех Валенса, съобщи Interia.

Според Валенса ЕС не трябва да прави повече компромиси. ЕС обяви, че ще отпусне планираните средства за подкрепа на Полша, ако страната изпълни очакваните съдебни реформи.

"ЕС може да се разпадне и след няколко минути да формира нова група. Мисля, че тогава, ако искаме да се присъединим, освен права, ще трябва да приемем и задължения, за да не може да се допускат номера, които да заобикалят приетите закони", заяви Валенса.

Според него новата група не трябва да включва Полша и Унгария. Двете страни ще могат да се присъединят към нея при положение, че се съгласят да спазват общите задължения.

Валенса обяви, че няма смисъл да се отпускат европейски средства на дадена страна, която отказва да отстоява върховенството на закона. Полското правителство опитваше да въведе дисциплинарна камара за съдии, която беше отхвърлена от европейските представители.

Полша обяви, че ще въведе реформи, за да получи европейска подкрепа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: есгрупаЛех Валенса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
12
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Костовистите наследиха една фалирала държава, затънала в дългове и с множество нерентабилни предприятия. На костовистите трябва да им целувате ръка, защото ви оставиха в управлението. Костовистите имат главна вина за това, че в България не се проведе антикомунистическа чистка.
18
4
 
1
 
! Отговори
От 16 преди 1 година
И това, което съм написал, се потвърждава от вашите идоли Живков и компания. Просто трябва да четете повече, за да не ви правят на шарани отново и отново.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А костовистите ни докараха до феодална епоха в спорта,религията,науката,бизнеса и политиката.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13 Няма да те баннат, но ще получиш минуси, което е по-стойностно.
15
5
 
12
 
! Отговори
така е преди 1 година
Да се разпуска!
14
11
 
10
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Това днес е постсъветска България. Няма го СССР да налива пари в губещи отрасли, няма го изкуственото задържане на ниските цени. Комунистите ни докараха до фалит и до валутен борд. Не само, че нямаше лустрация, но продължиха да си управляват и под друга форма. В България след 09.09 никога не е имало демокрация и пазарна икономика!
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС трябва да се реформира непрекъснато, за да живее и става все по-силен. Лесно се руши, но трудно се изгражда. И не всичко е за рушене. Радикалните действия, като падане на стената, смяна на режима, да не ядосаме СССР/Русия, оставихме в 90-те. Лех и Кисинджър, да си гледат крехкото здраве и да оставят днешните политици, сами да поправят грешките си.
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС не е банкомат. Не може с корумпирани съдии прокурори, адвокати, да има реформа в правосъдието. Не може, с продажни, арогантни политици, в коалиция с руски слуги, да има демократично и успешно управление. Избори.
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо следва Тсв.Защото капитализма друг начин да решава кризите -няма.Само социализма беше пътя,но предателите го харизаха на запада за милиони в сметките си,като тоя на снимката.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС да реформира непрекъснато, за да живее и става все по-силен. Лесно се руши, но трудно се изгражда. И не всичко е за рушене. Радикалните действия, като падане на стената, смяна на режима, да не ядосана СССР/Русия, оставихме в 90-те. Лех и Кисинджър, да си гледат крехкото здраве и да оставят днешните политици, сами да поправят грешките си.
9
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото спирането на еврофондовете е прекрасна идея! Тогава ще ни остане само жендаризма, либерализма и зелената сделка (икономически колапс) и ако и тогава не се събуди това заспало стадо, то по-добре путин да пуска ракетите.
8
7
 
11
 
! Отговори
До преди 1 година
А това днес по-добре ли е?Да имаше грешки,но трябваше да захвърляме един прогресивен строй ,за да се върнем на нивото от турско време,защото това днес в бг е някакъв турски феодализъм!
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко ще искат да влязат в ЕС, ако им бяха казали какво ги чака?
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредният мечтаещ за диктатура и четвъртия райх
5
13
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Каква революция са ви съсипали? "Социализма е едно недоносче", бащицата ви го признава. Намерете дело номер 4/1990. Самите комунистически политици признават, че НРБ е ПРОВАЛ!!
4
6
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
и без българия
3
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС да се разпусне и никога повече да го няма в сегашния му ненормален вид!И никога повече ФондерлайнеH и др. Подобни типове!
2
5
 
26
 
! Отговори
българина преди 1 година
пане ,объркал си се, първо референдум във всяка държава за влизане в такъв съюз, второ да е ясно за джендаризма, гей браковете и енергийната политика, отношението към мигрантите и исляма.
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***.Съсипахте революцията и ни докарахте отново капитализма.Продажници такива!