ЕС очаква България да постъпи като Гърция със Северна Македония

Това обяви Оливер Вархеи
17 юни 2022 15:00, Росен Стойчев
80
ЕС очаква България да постъпи като Гърция със Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС очаква България да повиши своите усилия за решаване на спора със Северна Македония.

Още по темата
Това обяви европейският представител по разширяването Оливер Вархеи, цитиран от Нова Македония.

Днес той говори във форума в Охрид. Неговото послание беше записано и излъчено пред присъстващите на събитието.

На място присъстваха няколко от ръководителите на балкански държави. Повечето от тях подкрепиха идеята, че Албания и Северна Македония трябва бързо да започнат преговори с ЕС.

"Очакваме, че както Гърция и Северна Македония постигнаха споразумение, България ще се постарае да направи същото. Мястото на Западните Балкани е в Европа и сътрудничеството в различни сфери доказва това", обяви Вархеи.

Дипломатът очаква да бъдат обсъдени идеи за общ напредък на държавите. Надява се, че ще има яснота по общите действия.

Представителите на Северна Македония настояват скоро да се намери решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А от Северна Македония какво очакват, че не чухме?! Проблемите ги правят СМ, не ние. Ние винаги сме били техни съюзници. Те от години се държат с нас все едно сме им врагове. Вярно, че сме ония дето най-добре знаем кое е истина за тях и кое не, но това би трябвало да ги мотивира да са с нас, а не против нас.
46
1
 
48
 
! Отговори
да преди 1 година
Ще постъпим точно като Гърция - след 20 години.
45
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представителите на Северна Македония настояват скоро да се намери решение?!? То решението е намерено - спират да крадат история, спират да дискриминират българите, спират да насаждат омраза и признават че до 1945-та са били българи, а после са се помакедончили. Ей го решението, намерено е. Ако не им харесва - да се отказват от ЕС и да си седят със Сърбия.
44
3
 
16
 
! Отговори
ЕТО Я ИСТИНАТА.. преди 1 година
НА ПО-МАЛКИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ (НИДЕРЛАНДИЯ, БЕЛГЕ, АВСТРИЯ) - БЪЛГАРИЯ ИМ СЕ ВИЖДА ТВЪРДЕ ГОЛЯМА И КОНКУРЕНТ ЗА В БЪДЕЩЕ...... ЗАТОВА ЗАЕДНО С РУСИЯ, ТУРЦИЯ, САЩ - ИСКАТ НИ РАЗКЪСАТ ТЕРИТОРИЯТА......... ПОМАГАТ ИМ :ПП + БСП + ДБ...... +РЕЗИДЕНТ.......
43
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брюкселианците не желаят македонците в ЕС. За целта натискат само България и това води до желания ефект- Македония да не започва преговори за ЕС. Макетата си мислят, че ЕС ги подкрепя като натиска България, а то всъщност вода им подливат от Брюксел. Ако ЕС иска макетата, то ще ги натиска най- вече тях!
42
2
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Тая маджарска подметка явно е възприел езика на Путин към Украйна та и към България така се обръща и любовта на Орбан към Русия, Сърбия и Груевски!
41
2
 
28
 
! Отговори
X преди 1 година
Македония е БЪЛГАРСКА и никога няма да влезе в ЕУ! ДГД српски шиптере! Киро и Кокорчо на бесилото!
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Значи АКО мекетата, изпълнят всички условия на България, ще влязат в ес и нато..... Но дори, и да са в ес, не се знае кога точно.... Нищо хубаво не ги очаква тези мекета освен едно свободно пътуване в рамките на ес...... Всичко друго няма да е добре за тях, както нас Българите..... Ще плащат едни годишни евра в ес... едни глоби, ще има УСЛОВИЯ от страна на ес за да влязат.....И още, още..... Ще станат бишман мекета.
39
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще чуем от брюкселските слаббоумници правилната мисъл: ЕС очаква Северна Македония да повиши своите усилия за решаване на спора с България. И спор няма, защото историята и фактите са безспорни. Реформи в Бившата югославска република Македония, премахване на лъжите и кражбите, опазване на паметниците, спиране на репресиите срещу българите от властта. Трябва години да спазват условията, за да докажат, че са променили нещо.
38
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мизерните и лъжливи македонци. аре изчезвайте ***
37
0
 
22
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
Нормално е да постъпиш разумно срещу една комунистическа измишльотина като РСМ.
36
2
 
21
 
! Отговори
ЕТО Я ИСТИНАТА.... преди 1 година
ЗАТОВА ВЧЕРА СЕ СЪБРАХА..ПП + БСП + ДБ.... ПРОДАВАТ БЪЛГАРИЯ... НАСИЛСТВЕНО.!...СТАВАЙ,ЮНАК БАЛКАНСКИ... ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ...!!.......... М А Ф И Я....!!!
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласни сме..оттук нататък въртим мънкедоняните още 27 години както направиха гърците..забраняваме им добавката Македония, но оставаме Северна..държавата Северна..и да им става езикът северен. И ние като гърците ще очакваме да се премахне думата македонски. Плюс пълен отказ от всичката история до 1952 г. Браво , скъпи европейски чиновнико
34
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За първи път европейските чиновници искат държава членка да повиши усилията си, а не кандидатът за преговори. Защо не ни казахте при нашето кандидатстване да не затваряме ядрените си блокове и да *** ракетите си, а да поискаме Франция да си затвори ядрените централи и Турция да си нареже ракетите и самолетите? Ние ли сме член на Ес, или Макия? Нека сега да накарат Турция да нареже с-400, защото Финландия и Швеция искали да влизат в НАТО.
33
0
 
11
 
! Отговори
ПП = БСП = ДБ преди 1 година
= ПРИЯТЕЛИ НА РУСИЯ - ТАКА КАЗА НИНОВА.... НАЛИ, КИРЕТА..??.............. ПРИЯТЕЛИ НА ЧЕРЕПА И БОБОКОВИ....НАЛИ, КИРЕТА..??............. НЕЩО НЕ ВИ ЧУВАМ ГУЗНИТЕ И ПРОДАЖНИ ГЛАСЧЕТА... НАЛИ, КИРЕТА..??
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми макетата си смениха името на държавата заради Гърция - ще направим точно това и ние, а именно отстояване на това, което искаме до дупка. Няма проблеми, еврогей номер Х.
31
1
 
15
 
! Отговори
Амии преди 1 година
Начи ние поставяме пред кривоглавите условието държавицата ви да се преименува на Западна България и ви вкл зеления светофар. А за наркосите ни е се тая.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи предлагам на Верхей да му се даде ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНАТОВА Е ЕДИН ЧЕДНЕН ЧОВЕК НО МЕ Е СТРАХ СЪРБОМАНИТЕ ДА НЕ ГО НАПАДНАТ И ДА МУ НАЛЕТЯТ НА БОЙ В СКОПИЕ ДА НЕ ХОДИ...
29
2
 
4
 
! Отговори
В ЕС, ама някогаш преди 1 година
В ЕС, когато проговорите на български и наричате махка България вашата омразна съседка.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Западна България, предложино от шиптрската общнест е добър вариант за името, като Албания им отстъпи и българската област Гора, а също така да не се имат претенции вежду двете Българии и може и федерация да си направим в мир и любов. Това няма да се хареса на измаилтянските ни врагове на двете Българии -урци и албавци.