Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова

Президентът обясни, че отдавна настоява македонските българи да са вписани в Конституцията
25 юни 2022 12:41, Петя Славова
342
Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова
Снимка: БГНЕС

 "Френското предложение съдържа голяма част от българските изисквания, но можеше да бъде по-успешно, ако нашите политици имаха много по-голямо внимание към този процес. Ако дипломатите на Външно президентство разчитаха не само на президентската институция и не пилееха време и енергия в опити да вкарат в разнопосочната политика на министър-председателя в някакви рамки". Такъв бе коментарът на президентът Румен Радев на авиобазата Граф Игнатиево.

Още по темата

Държавният глава е там за да отбележи 110-ата годишнина от първия боен полет на българската бойна авиация.

"Отдавна настоявам македонските българи да бъдат вписани в Конституция. Парадоксално беше, че за това беше по-лесно да се убедят френския президент и европейските лидери, отколкото българското председателство. Що се отнася до гаранцията. Дипломатите в МВнР се опитваха да вкарат разнопосочната политика на премиера в приемливи рамки", коментира президентът.

Радев коментира и интервюто на премиера пред Гардиън и го нарече "много показателно". "Премиерът призна, че България изнася оръжие за Украйна. В желанието си да уцели мен, той простреля госпожа Нинова, която оглавява комисията, която издава разрешителни за това оръжие."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
1
 
19
 
! Отговори
Този не ми преди 1 година
Е президент
244
2
 
19
 
! Отговори
Ей Радеф преди 1 година
Махай се бе менте
243
4
 
20
 
! Отговори
По гнусен преди 1 година
Президент не сме имали
242
6
 
12
 
! Отговори
Муунчо Радев преди 1 година
Вижте обективно уплашената и глуповата физиономия на Грипен Радеф. Той наистина прилича и говори като Мууунчо. Срича, мънка, мрънка, декламира като тройкаджия, върти страхливо малките си злобни очички и говори с равен и безизразен гласец. Хората безпогрешно усещат нещата и безмилостно измислят точните прякори...
241
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започнаха да се стрелят. Премиерът изнасял оръжие за Украйна, целел се в президента, но пък улучил Нинова. Тези хора едва ли знаят кой какъв е в тази държава. За смях станаха с техните избори, партии и безпринципни коалиции. Властта не е за всеки. Учили за друго, но станали политици. Примери колкото искаш. Борисов, Радев, Трифонов и останалите политически лидери.
240
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът е прав.Не може някакъв против взетото решение да праща оръжия.Днес са оръжия,а утре ще е друго.
239
4
 
5
 
! Отговори
HBK преди 1 година
Президентът все още не е разбрал. че решението на Парламента е post-factum и като така то служи само и единствено на по-добре ориентиращите се русофили (тип Борисов) да прикрият явните си връзки с руско-българската олигархична мафия. Съвършено ясно е, че нито Западните Балкани, нито Украйна нямат перспектива за реално Европейско членство в близкуте 10-ина години. Президентът стреля с чифте срещу врабчета.
238
7
 
8
 
! Отговори
Президентът преди 1 година
Значи писна ми от ПП изгониха ми хората които работеха за мен и сега нямам пари прецакат ми далаверата с всички кранчета затегнаха искам пак да дойде Боко тиквата да ми дават поне трохи. Това е президента днес не му пука за държавата и народа просто си гледа бизнеса защото му е последният мандат.
237
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберчетата гласят коалиция с ПП. Изведнъж всички заедно скочиха срещу Радев.Македонците ще ги пуснат в чакалнята без да спазват каквито и да е условия - евроатлантиците продадоха Българския интерес за да пазят македония от някакво въображаемо влияние на руснаците.
236
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идват интересни времена, в които трябва да действаме обединени и в пълна мобилизация. Този човечец е пълен антипод на това и вече му жънем "успехите", а и се изказва все едно той е някакъв архи-поилитик с космически успехи, а реално е пионка.
235
0
 
11
 
! Отговори
В тая държавица преди 1 година
политиците изглеждат много малки хорица с малки нрави и обноски.
234
8
 
8
 
! Отговори
Tangra преди 1 година
Не знам какъв е ама искам дизел за 2,20. Вече ще го сънуваме. Сега от есен ще ни спрат и колите, защото сме останали шепа хора, ще ставаме зелени. Ааа и билетче по 2 лв., както и да е ставаме истински европейци.
233
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска подкова е радев
232
6
 
3
 
! Отговори
До 238 преди 1 година
Марш в Анадола!
231
8
 
16
 
! Отговори
555 преди 1 година
Радев вече страда от раздвоение. Значи ние продаваме оръжия. България печели, хората взимат заплати. Обратното, не продаваме, ВМЗ фалира, хиляди хора на улицата(оръжия в Украйна пак ще има, но ще печели друг). За Македония - рева няколко месеца, че правителството прави не знам си кво и заобикаля външно и парламента, дойде предложение което е добро за нас, предложение се гласува в българския парламент, сега реве, що не го подписало правителлството. Шизофрения.
230
11
 
10
 
! Отговори
преди 1 година
Нинова се оказа по мъж и от Радев , и от Борисов , не се оправдава и не хленчи.Като вицепремиер защити позицията на България, такава каквато трябва да е.
229
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхотна сника е хванал Фотографът на Гоблин Радев Злобно ,неграмотно,завистливо и лакомо човеченце с малки ръчички с присвити усни като топлийки издаващи огромната ултра ненавист към Българите ,които дължат всичко до днес в разртухата на страната на ултракривият Гоблин докаран на власт от Корнелия Нинова.
228
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стрхотна демагогия. Главно-командващия на въоръжените сили на България разкри публичната тайна,че премиера на наща Родина май продава оръжие....за Украйна.
227
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оооооо,това ми е любимото ,нека се изядат един друг !!!
226
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да нарушат решението на НС е основателна причина да ги вкарат в затвора. Кога ще се самосезира прокуратурата? Или и това като всичките им до сега лъжливи обещания, прах в очите и зло.