Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова

Президентът обясни, че отдавна настоява македонските българи да са вписани в Конституцията
25 юни 2022 12:41, Петя Славова
342
Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова
Снимка: БГНЕС

 "Френското предложение съдържа голяма част от българските изисквания, но можеше да бъде по-успешно, ако нашите политици имаха много по-голямо внимание към този процес. Ако дипломатите на Външно президентство разчитаха не само на президентската институция и не пилееха време и енергия в опити да вкарат в разнопосочната политика на министър-председателя в някакви рамки". Такъв бе коментарът на президентът Румен Радев на авиобазата Граф Игнатиево.

Още по темата

Държавният глава е там за да отбележи 110-ата годишнина от първия боен полет на българската бойна авиация.

"Отдавна настоявам македонските българи да бъдат вписани в Конституция. Парадоксално беше, че за това беше по-лесно да се убедят френския президент и европейските лидери, отколкото българското председателство. Що се отнася до гаранцията. Дипломатите в МВнР се опитваха да вкарат разнопосочната политика на премиера в приемливи рамки", коментира президентът.

Радев коментира и интервюто на премиера пред Гардиън и го нарече "много показателно". "Премиерът призна, че България изнася оръжие за Украйна. В желанието си да уцели мен, той простреля госпожа Нинова, която оглавява комисията, която издава разрешителни за това оръжие."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
2
 
1
 
! Отговори
АЗОВ преди 1 година
Противе гоблин с крива деформирана глава назначен от престъпният Корне Марш в затвора псебезродно комунистическо ще дойде ден и правителство което ще ти потърси сметка и ще те изправи до стената мръсенселяк.
284
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле боже ти си президента бе. Защо ще си клеветиш премиера за нещо дето може да ни вкара във война. Ако има нещо си се разберете помежду си. Първо, че не е факт. Изкарва се оръжие до трети страни дето дават на Украйна. Това е. Схемата е ясна. И трябва да се държи на нея. Това не е снижаване. Това е умно. Американците не се бият. Те дават оръжие и са ок щото са далече. Ние сме близо и не продаваме. Само за да е на власт алчен президент и премиер. Не ми пука за вас двамата.
283
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо да не продаваме оръжия ?. ВМЗ работа на макс, хората взимат заплати, България печели. Обратния вариант, ВМЗ не работи, хиляди хора на улицата, някой друг продава оръжия на Украйна и България губи. Нещо не ги разбирам тия "защитници" на интересите ни, дето искат да закопаят българския оръжеен сектор.
282
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миризливият чорап пак се раздрънка...
281
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
301: хапчетата пич, хапчетата. Куховат си и не можеш да разбереш че когато големите се бият, мисирките като БГ трябва да стоят на страна и да мълчат. ФАЩ имат съюзници само когато им отърва и само докато имат интерес, после забравят много бързо. Русия не забравя!
280
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската ТВ е блокирана нарочно, но който знае и гледа все и в Тубата има как в превзетеите складове на Урките има складирано оръжие прозиведено в завод 10 БГ. Документирано е, ама крият но всички знаем че правят схеми от 3-ти страни. Изнасяме за Полша която от своя страна го доставя на Урките. БГ политиците лъжат и мажат както винаги
279
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УжасТ!
278
4
 
11
 
! Отговори
Леле Радев! преди 1 година
Леле майко, докъде стигнах, да ми харесва мнението му!
277
19
 
18
 
! Отговори
Гого преди 1 година
Ами браво на Нинова! Та Радев значи забранява износът на оръжия, ясно. Ами ако си мисли, че застрелва Петков, или Нинова с разкритие на голямата "тайна", с която нанася непоправими щети и на оръжейния ни бизнес, нека му се каже, че се самозастрелва. От злоба. Същият като Путин, готов е всичко да изгори и индустрии да закопае, но да е на неговата. Подготвя се един двойник на Путин. Потрива ръчички за свое служебно правителство...пожизнено, по възможност.
276
15
 
20
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
А ти призна, че си руски шпионин.
275
8
 
11
 
! Отговори
Бесни Стари Пенсии преди 1 година
Голям вой се надига когато някой в коментара си спомене другарката Нинова. Явно Импексова е обещала тролчетата да си получават редовно тия 2 стотинки за коментар .... Хитра комунистка. Предишния път когато БСП бяха във власта завърши с провал и Дългове за страната и народа ни, НО пък Станишев, оня дето нямаше и един ден трудов стаж СИ КУПИ ИМЕНИЕ В ШВЕЙЦАРИЯ И СЛАДКА СЛУЖБИЧКА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА... А със спестеното от "закуски" докато продава оръжия на Украйна Нинова ЩЕ СИ КУПИ И СЛУЖБИЧКА И ЗАМЪК
274
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този е президент. Олигофрезидент е по-скоро. За пореден път създава фалшиви новини
273
9
 
33
 
! Отговори
noname преди 1 година
Радев, хората гласуваха против герб, а не за теб. ако не го осъзнаеш, ще има импичмънт.
272
5
 
13
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
ВМРО защо не ходи при Радев????Пишман патриоти...
271
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам България вече е станала богата държава, изнася рекордни количества оръжия, ток, земеделска продукция чиято цена нарастна в пъти както и поне 100 хиляди ИТ-та със заплати над 6 хиляди чисто които им се готви нов праг от 8к. Защо сте бедни тогава и къде отиват парите?
270
10
 
17
 
! Отговори
Не е изненада преди 1 година
Обединителят, дипломатът и стратегът сега друг фронт отваря.Ако беше умен и почтен, трябваше просто да замълчи.Доста дребнаво и по женски клюкарско изявление, което не подхожда на един президент и истински държавник.
269
5
 
6
 
! Отговори
гост преди 1 година
Не знам каква е истината, но миналата седмица на изхода на град Добрич посока Кардам имаше сигурно 50-60 украински тира, които не бяха годноли, т.е не внасяха или изнасяха зърно.
268
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кукурчо от самото начало си беше предател това копе.....ле да го речем с истинското име кирил петков
267
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предателят е Кирчо.Неговите действия са за съд.Беше решено да не се изнася за Украйна и е нарушил закона.
266
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предател!Бай Тошо в модерния сват на безмълвния народ!