Москва иска да "освободи" целия Донбас

Русия няма намерение да се оттегли от завзетите територии
11 юли 2022 16:45, Йоана Цонева
225
Москва иска да "освободи" целия Донбас
Снимка: БГНЕС

Русия едва ли ще се изтегли от завзетите територии по украинския южен бряг и ще победи украинските сили в цялата източна област Донбас, заяви руският посланик в Лондон в интервю за "Ройтерс".

След нашествието на 24 февруари, руските сили поеха контрола над големи територии по украинското крайбрежие над Крим, който Русия анексира през 2014 г. Русия бавно изтласква украинските сили от двете сепаратистки области в Източна Украйна, които призна за независими държави.

В отговор на въпрос как ще приключи конфликтът, руският посланик Андрей Келин заяви, че е трудно да се очаква руските и подкрепяните от Русия сили да се изтеглят от Южна Украйна и че украинските войници ще бъдат изтласкани от целия Донбас.

"Ще освободим целия Донбас", каза Келин в интервю от резиденцията му в Лондон, където Уинстън Чърчил обсъждал стратегията по време на Втората световна война с посланика на Йосиф Сталин.

Още по темата
"Разбира се, трудно е да прогнозираме изтегляне на силите ни от южната част на Украйна, защото вече имаме опит, че след изтегляне започват провокации и биват убивани хора", отбеляза Келин.

Думите на посланика са една от най-явните публични прогнози как може да приключи войната в Украйна – на практика насилствено откъсване на над 1/5 от днешната украинска територия след разпадането на СССР, отбелязва "Ройтерс".

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна никога няма да приеме руска окупация на територията си и ще се бори, докато и последният руски войник бъде изтласкан от Украйна.

Според Келин рано или късно Украйна ще трябва да реши или да сключи мир с Русия, или "да продължи да пада надолу по хълма" до рухване.

Руският президент Владимир Путин обвини в четвъртък Запада в десетилетна агресия към Москва и предупреди, че ако иска да се опита да победи Русия на бойното поле, е добре дошъл да го направи, но това ще донесе трагедия за Украйна.

Повече по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Русия... гладна кокошка просо сънува... тук взимане няма да има въпроса е колко ще и вземат на раша
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само така.. сащ разпространява демокрация, русия - свобода! Тепърва остава да видим китай какво ще изнася.
20
4
 
6
 
! Отговори
Русия... преди 1 година
...очевидно се опитва да си вземе левобережието, Одеса и Кривой рог. Останалата част от Украйна не струва и десет лева.Да видим дали ще успеят!
19
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17 русия ще прояви знак на добра воля и по кафявата пътека ще се изниже със гордо развяти знамена и рас,,пран ди..рник към московия
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски започва да ме съмнява !!Защо не даде Донецк и Лугански , и да си запази Украйна , А СЕ ПРАи НА МУТРА , И ИСКА ВСИЧКО , С РИСКА ДА ЗАГУБИ МНОГО МИРНИ ГРАЖДАНИ , НАПУСНАЛИ УКРАЙНА ИЛИ ЗАМИНАЛИ ОКОНЧАТЕЛНО ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА ?Нямам обяснение !
17
6
 
6
 
! Отговори
Замотаха се нещо преди 1 година
Замотаха се нещо там, а ги чакаме и тук - да ни освободят отново.
16
11
 
18
 
! Отговори
руснаците .. преди 1 година
научиха ли се да правят перални? Малко известен факт е ,че българските перални "Перла" превъзхождаха по всички показатели съветските перални и ни натискаха тогава да им ги продаваме почти без пари (иначе казано ги крадяха) и товареха цели кораби. Нещата не са се променили много.
15
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям скандал В Масква.Без аналоговите С300 и С400 не забелязвали Наймерсите.Нещо повече няколко без аналогови били превърнати в скраб от преки попадения.Украиниците ги нацелили за бъзик.Турците и Индийците,които дадоха милиони за този скраб няма да са доволни.Защо ли не дадохме ние С 300 на Украйна.Словаците се усетиха о време.*** е тарикат.
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво искате да каже руският посланик в Лондон? Според него Русия може да поиска да "освободи" цяла Украйна. Както впрочем каза чеченският главорез Рамзан Кадиров - първият приятел на жужка.
13
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски фашистки диваци
12
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 13 Руския посланик казва, че Русия няма намерение да се оттегли, защото знае, че ще бъде извхвърлена оттам. Просто ще стане насила. :)))))
11
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога някой ще "освободи" цяла Русия?
10
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия няма намерение да се оттегли от завзетите територии" Добро утро това само наркомана Зеленски не го разбра.
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те го освободиха вече следва ЛНР.
8
10
 
22
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Не само Украйна трябва да се освободи но и цяла Европа от чумата сащ.
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен Русия няма нужда да напада в момента . Да остави укрите да нападат и да ги спира с град .Да търси с дронове и сателити новата техника и да я унищожава с ракетни удари . Есента е времето . Сега Украйна воюва с един милион човека а Русия с 250 000 . Да речем по 5 хиляди долара на човек Украйна само за хората харчи по 5 милиарда на месец . Като свършат парите и спре да плаща ще почнат да бягат . Освен това есента много по добре . няма листа по дърветата . Гаубиците са голи.
6
8
 
20
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
РУСИКИТЕ ВОЙСКИ НЕ ИСКА ДА ОСВОБОДИ ДОНБАС - РУСИЯ ЩЕ ОСВОБОДИ ЦЯЛА УКРАЙНА!!!!!! СЛАВА НА РУСИЯ !!!!!! ЧОВЕКА ВИ КАЗА РУСКАТА АРМИЯ СЕРИОЗНО ОЩЕ НИЩО НЕ Е ПОЧВАЛА ДА ПРАВИ!
5
18
 
10
 
! Отговори
Германец преди 1 година
С такива освободители, не ти трябват поробители. Но това така или иначе е на теория. Рашистанците ще са тор за украинските слънчогледи следващата реколта.
4
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нацисткия режим трепери какво ще се случи за в бъдеще и бърза да обяви "победа" преди войната да е приключила :))))) Обаче в НАЙ-ДОБРИЯ случай ще се изнесат като в Афганистан пред 80те :))) В по-лошия ще гледаме масво Груз 200, какъвто вече наблюдаваме на отделни места.
3
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освобождаването е от страна на Украйна, рашистан само убива и разрушава. То затова и вече над милион се изнесоха от русия в съседни държави от началото на "специалната операция".