EС призова за намаляване на напрежението в Тайван чрез диалог

Съюзът препоръчва каналите за комуникация с Китай да останат отворени
3 авг 2022 13:00, Йоана Цонева
79
EС призова за намаляване на напрежението в Тайван чрез диалог
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз призова напрежението във връзка с посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван да бъде преодоляно чрез диалог, а каналите за комуникация с Китай да останат отворени, за да се избегнат недоразумения.

"ЕС е заинтересован от запазването на мира и статуквото в Тайванския проток", заяви говорител на блока от 27 държави, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Насърчаваме мирното разрешаване на въпросите, свързани с пролива. Напрежението следва да се разрешава чрез диалог. Следва да се поддържат подходящи канали за комуникация, за да се намалят рисковете от погрешна преценка."

ЕС има "ясна политика на един Китай", като признава правителството на Китайската народна република за единственото законно правителство на Китай и същевременно се стреми към "приятелски отношения и тясно сътрудничество с Тайван", заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До какво е ЕССАЩ нали произлиза от Европа, или си мислиш, че е от Сибир :)))
62
0
 
0
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Ми като са толкова загрижени и са за един Китай, да наложат санкции на САЩ за провокиране на напрежение в протока!
61
0
 
0
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
До ПроСоТо - Китай е просто една изостанала азиатска ***, чиито доходи са от продажба на евтиният труд и органите на 1млрд роби
60
0
 
2
 
! Отговори
какво е ЕС преди 1 година
ЕС е заинтересован,ЕС има "ясна политика на един Китай". ЕС като НАТО ли се изживява,кога стана военен съюз да командва по света.
59
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Рамзан Кадиров...рамазане,рамазане!...Китай са най-мощната икономика в света в момента бре,брадясал!...Моли са на Мандарина да та не подпукат чайнизите,щото те колкото и да са кротки и усмихнати,в кръвта им бушуват азиатски дивашкистрасти !
58
1
 
3
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
До Един от многото - Правилно, ще има само оръжейни доставки, понеже комунистическите пра-сета дори не могат да направят десант и са доказани слабаци
57
3
 
2
 
! Отговори
Един от многото преди 1 година
Пак празни приказки. От години виждам само и единствено това от чичо Сам. Всички знаем, че янките бият по могъщи страни като Афганистан и Йемен, даже не се и справиха с първата. Какво ще направят ако Китай запукат Тайван? Да, правилно. Ще осъдят агресията и ще наложат "санкции". В най-добрия случай ще има оръжейни доставки.
56
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рубладжиите са отчаяни. Русия яде бой, Китай се свива като шушучига пред една бабичка с железни топки. Мъкаа, много мъка за рубладжийството това лято.
55
4
 
3
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Дори келявата демократка Пелоси показа на Китай какви са слабаци... Жалките *** могат само да *** и да плашат гаргите.
54
5
 
4
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Пелоси кацна, направи си посещението и излетя, показвайки на Комунистически Китай че са просто една страна от третият свят, способна единствено да предоставя своето робско население като евтина работна ръка...
53
1
 
1
 
! Отговори
Салам Ал Домуз преди 1 година
До 54 абе момче,пишеш едни о същи глупости с различни никове.Много си прозрачен,изказа ти е елементарен като опорките и начина на изразяване.Ако вземаш добри пари от козяк ок..но ако си няКъв млад ***..поспри.
52
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Българин...никакъв българин не си ти,Зозо и останалите 40 ника !!..И ако искаш паси трева и пий "от копито вода",но не ни натрапвай шизофренните си лозунги!
51
3
 
4
 
! Отговори
Novus Ordo Seclorum преди 1 година
Време е юса да си получат това за което просят толкова време.Те не знаят какво е война.Време е да го получат.Настъпиха всички мотики и лопати.Време е да мирясат веднъж за винаги и света най накрая да си почине от това ОГРОМНО СВЕТОВНО ЗЛО!!!Русия е много мека ,нафявам се Китай да се представят с повече достойнство!
50
2
 
4
 
! Отговори
ау преди 1 година
До АнонименАбе и те дакажат нещо по темата!Лай-лай ***!А тази мумия тества Китай доста рисковано.Няма да запалят пожар заради една бабушкера.Тия американци няма ли най-после да си изберат нормални управници ами все от нас гледат!?
49
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
По-добре да студувам и да обеднявам, и децата ми да студуват и да се разболяват, отколкото да бъда роб на Путин и на Русия. Газта може да е скъпа, но свободата е безценна.
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50 - Емм, то Епълките вече са на трупчета
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай може да предложи сделка на Тайван - или продавате чипове сама на Китай и така запазвате стандарта и работни места, или затваряте ТSMC.
46
2
 
1
 
! Отговори
Хашимиджан Кузиев преди 1 година
До 46 по въпроса ти разбирам че ти,никога няма нищо да разбереш .Питай жена си довечера.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той диалога вече започна - считано от 03.АВГ. китайците отрязаха вноса от Тайван, а също и износа на йон-литиеви батерии за Тайван и САЩ )))
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой сте вие ЕС, под пантофа на Америка, нещо джафкат.